Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

Az önce Fatih ustayla konuştum.400 TL'ye anlaştık.Tabi buna kazıma,rütuşlar dahil.Gitar olunca resimlerini buradan paylaşırım 2-3 haftaya.
 
İzmir'de Muharrem Nalbant kesinlikle tavsiye olunur.Bu arada ardesi internette forumlarda yazan yer değil.Oradan taşınmışlar, bir mesafe var aralarında.Telefonla ulaşırsanız tarif eder.Hatta beni gelip aldı sağolsun.

Tel: 0 505 334 00 73
839 Sok. no:72 Konak
 
İzmir'de Muharrem Nalbant kesinlikle tavsiye olunur.Bu arada ardesi internette forumlarda yazan yer değil.Oradan taşınmışlar, bir mesafe var aralarında.Telefonla ulaşırsanız tarif eder.Hatta beni gelip aldı sağolsun.

Tel: 0 505 334 00 73
839 Sok. no:72 Konak

Ben Denizli'deyim işimden dolayı şehir dışına çıkmaya pek vaktim yok. Şehir dışından gitar kabul ediyor mu kendisi kargo ile göndersem? Fretlerde genel bir cızlama sorunu var bir de periyodik bakım yaptırmak istiyorum. Günü birlik gelebilirim ama kısıtlı zamanda yapılabilirliği nedir tam bilmiyorum. Aslında bunca soruyu senin yerine ona sorsam daha iyi sanırım :)
 
Fatih Yılmaz

Fatih Usta 10 numara adamdır vesselam
icon_smile.gif
. Müşteri- iş ayağını geçtim, yıllardır tanıyormuş gibi sohbet etmekte üstüne yok, çok sıcak kanlı ve işini farklı amaçlar uğruna yapmayıp, cebine değil kişiliğine çalışan bir usta. Fiyatları gayet iyi, iyide geçtim süper anlayışıyla beni mest etti. Gittiğinizde emin olun birazcık yabancılık çekmezsiniz. Sarışınımı ( gitarımı) götürdüm, bi girişti alete, elime aldıktan sonra bambaşka çıktı. Hem elimdekinin kıymetini anladım, hemde süper bi adamla tanıştım. Eyvallah Fatih Usta!
icon_smile.gif
Sarışın kız arada senin ellerinde artık :p
Kendi sitesi:

www.gitarvekemanatolyesi.com

Adresi :


Şahkulu mahallesi, Otçu sokak No:4 kat:1 Tünel-Beyoğlu / İstanbul, Türkiye - Turkey

Tel: +90212 292 61 81, +90538 686 00 15
 
beyler,LTD marka tune o matic köprülü bir gitarım var.Sap ayarı,tel değişimi,tek yüksekliği,entonasyon ayarını profesyonel bir ele yaptırmak istiyorum.Kendimde yapıyorum fakat çok detaylı yapamıyorum.Bu saydığım ayarlamaları evrensel kenan usta ortalama ne gibi bir maliyete çıkarır ve sabah bırakıp akşam alabilirmiyim yoksa bi süre orda kalması gerekiyormu ?
 
gecen ay Kadikoy-Kadife sokakta (Barlar sokagi) Ismail Dalgin ustaya, biri benim digeri arkadasin 2 gitar verdik ve cok memnun kaldik...

ikiside komple bakim arti birinde boya revizyonu...

bakim ucreti tel parasi haric 40tl
diger gitar tel ve boya dahil 130tl

gitarlar gayet guzel, iscilik iyi, ilgisi muhabbeti de gayet guzel

pek tamirci bilmem ancak bu arkadastan gayet memnun kaldik, baska bir usta aramayiz artik...

herkese de tavsiye ederim...

yeri barlar sokaginda ozlemin (SRV muzik) karsi sirasinda ( tek mekan o zaten)
 
selamlar. Ankara da yaşadığım ve şimdikinden daha çömez olduğum zamanlarda Kenan ustaya giderdim. forumlarda farklı şeyler yazıyor. pek sohbeti olan işini gücünü bırakıp muhabbete dalan müşteri peşinde koşan bir usta değildir. ama ustadır. kuşlarıyla konuşur daha çok :) kafası yoğun olduğu sırada sabredip bir kenarda beklerseniz sizinle ilgilenir. işine konsantredir hep. sürekli iş yoğunluğu vardır. ustaların sadece size hizmet vermediğini göz önünde bulundurusanız ve sabrınız var ise en güzel şekilde çok uygun rakamlara hatta bazen ücret bile talep etmeden çözer işinizi. sap ayarı için götürürsünüz ama eli rahat durmaz gözüne çarpan herşeyi düzeltir pırıl pırıl teslim eder. İstanbul içinde yüksel usta ile çalışıyorum. Acelem olduğu bir zamanda Yüksel usta kapalı idi. ismini vermek istemediğim bir ustaya götürmek zorunda kaldım. oooo perdeler değişecek üst köprünün değişmesi lazım sapın tesfiye edilmesi trussroadın rahatlatılması gerekiyor vede 600 tl dediği işlemi gene yüksel usta bir stringtree takarak çözdü. çok konuşan değil çok çalışan ustaları tercih etmenizi öneririm.
 
Bursa'da sakın ama sakın AKKAFA lakaplı Mehmet Şenkan denen kişiye götürmeyin arkadaşlar. Benim gitarımı rezil etti. işçiliği falan çok kötü tecrübeyle sabittir. Fret bile değiştiremiyor maalesef, daha önce gelmeyen yerlerden "buzz" sesi (çarpma sesi) gelmeye başladı. İstediğiniz gibi ayrıntı verebilirim. Biliyorum ilk mesajım bu şekilde biraz fake gibi gelebilir kulağa ama söylediklerimin 100% arkasındayım.

Hatta gerçekliğini desteklemesi açısından videomu buraya koyuyorum. Gitar rg-350 pembe manyetikli olandır. Fretleri yenilenmiştir, keşke yenilenmeseymiş 8 senelik fretler daha iyiydi




iyi günler
 
Kadıköy'den İsmail Dalgın'dan ben de birşeyler rica ettim. İnsan olarak süper bir arkadaş, ama benim için yaptığı işten, kullandığı malzemeden ve fiyatlamadan memnun kaldığımı söyleyemem. Bir daha da gitmem..
 
Luthier olayında en büyük sıkıntı ağaç işçiliği , müzik tekniği ve elektronik bilgisini bir arada bulunduran usta bulma zorluğudur. Örnek vermek gerekirse bulduğunuz ustanın ağaç işçiliği iyi oluyor ama gitar elektroniğiyle ilgili bilgisi yeterli olmuyor. Ya da gitar müziğiyle fazla ilgilenmediği için bazı yenilikleri teknik aletlerdeki sıkıntıları anlatamıyorsunuz. misal izmirde bunların hepsini bir arada yapan bir usta bulamadım. çok iyi ustalar var fakat yekpare gövdeli sabit köprülü gitar yapımı dışında pek bir konuyla ilgilenmiyorlar.keza elektronikten çok iyi anlayan ama ağaç işçiliği iyi olmayan ya da gitar ergonomisi konusunda zayıf ustalar da var. yani özetle gitarı seven , çalan , gitar üzerine yoğunlaşmış elektronikten ve ağaç işçiliğinden anlayan usta izmirde bulmak zor.
 
Saydığın özelliklere sahip İstanbul'da da fazla usta yok :)

Bu arada boya için kazıma dahil 400TL denmiş yukarıda, polyester cila kazımış biri olarak söylüyorum, ben o paraya o işi yapmazdım bile :). Tam bir ömür törpüsü.
 
Türkiyedeki ustaların çoğunda vizyon yok. baslar fodera taklidi , gitarlar sabit köprülü telecaster veya les paul türevi. hep bir vintage olma durumu var. isim vermek istemiyorum gitar konusunda tanınmış bir ustaya tremsetter götürmüştüm uzaydan düşmüş meteor gözüyle bakmıştı. Pedallar amfiler hep bir şeyin modlanmışı türevi. Doğru düzgün karşılaştırmalı video siteleri bile yok. Adam yapmış işte mxr p90 modifiyesi , ds-1 cart mod , şu pedalın daha iyi hali v.s. ama koy bir video standart haliyle karşılaştırmalı. bağlama tamircisinden döndürme gitar yapımcısı olmuyor bence. belki tepki toplayacak ama yerli yapım mevzusunda elime geçen alet edevattan deneyimlerimle çoğunun orjinaliyle alakası olmadığını hatta başarısız olduğunu söyleyebilirim. bunun biraz da her şeyin butik olma hand made olma takıntısından kaynaklandığını düşünüyorum. örnek sampller , karşılaştırmalı videolar ve düzgün bir web sitesi yoksa kuşkuyla yaklaşıyorum artık. geçen bir attenuator denedim hiç de hoşuma gitmedi. fiyatına değmeyecek bir performansı vardı. deneyeyim diye bir arkadaştan rica ettim alıp bir iki gün denedim almamaya karar verdim. keza x ustanın bilmem ne gitarı diye takastan denediğim aletler oldu ve 500 dolarlık ibanezin ergonomisinin olmadığını gördüm. düzgün yapılan işleri tenzih ederim ama böyle de bir düşüncem var. adam ilan vermiş her türlü bakım ayar v.s. diye . açıyorum telefon edge zero köprü var v.s. anlatıyorum köprü yaylımı diye soruyor bana. ben gitar çalan adamaım anlamak zorunda değilim sen bu işten para kazanıyorsun oraya ilan verdiysen sen anlamak zorundasın.
 
Geri
Üst