Sonisphere 2010 Turkey

swamped demiş ki:
Ben kendi adima 10 yil once dinlemekten vazgectigim Slayer yerine sahnede Serda Ortac i gormeyi tercih ederdim. Daha once dinlememis olsam Slayer' in sarkilari arasindaki farki bile ayirt edemeyecek kadar tek duzeler. Hicbir albumunu dinlemedigim ve cogu sarkisi cakma oldugu halde Serdar Ortac in daha fazla sarkisi aklimda.

Tövbe de çarpılırsın :)
 
Hem de Tuborg dağıtmış öyle mi. Bunca yıldır Tuborg'u Efes'e tercih eden beni es geçerek büyük bir ayıba imza attılar. İstanbul'daki kırmızı Tuborg'ların dörtte birini ben tüketiyorum zaten mk. Neyse efendim, hiç bir şey Overkill ve Nevermore izlememi engelleyemez. Olayın Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek olması da ayrı bir güzellik benim açımdan. Seviyorum orayı ben. Görüşmek üzere.
 
Cantstandya demiş ki:
Ben de bu noktada şöyle haykırmak istiyorum:

Bırakın ulan bu "ben 10 sene önce dinlemeyi bıraktım, sizin geçtiğiniz yollardan geçtim, sizin içinizdeki heves de geçecek ve bu hale geleceksiniz" ayaklarını!

Yemin ederim size, şu müzik piyasası içinde, şu tavır kadar tiksindiğim bir tavır daha yok. Senelerce sapına kadar thrash/heavy dinleyip de birden doom'a filan saranları da bir nebze anladım da; sizi hiç anlamıyorum. Aslında onları da anlamıyorum ama idare ediyorum. Sloganınız da şudur, neymiş efendim, doymuş da artık o doygunlukla konuşuyormuş. Sen 10 sene önce Slayer dinlemeyi bırakmış ve bu 10 sene içerisinde o sahnede Serdar Ortaç'ı görmeyi tercih edecek düzeye gelmişsen, bence sen bize nazaran şaşırma konusunda daha fazla alternatife sahipsin diye düşünüyorum. Sen olayı kafanda bitireli çok olmuş dostum; ne acı ki artık Xentrix "No compromisee!" derken ellerini havaya kaldırmaktan da, Razor "In protest raise your voices!" dediğinde tüylerinin diken diken oluşunu hissetmekten de, Demolition Hammer "Epidemic of Violence!" dediğinde ofisin içinde bile gaza gelmekten de mahrumsun. Dur tahmin edeyim, sadece eski günlerin anısına performans takip etmek adına festival denilen rezaleti çekmeye katlanıyorsun ama bu periyodun da sonlarına doğru yaklaşmaktasın. Ne acı. Hele hele, "Megadeth acınacak haldeydi" cümlesi aklıma ansızın "binlerce dansöz var" sözünü hatırlattı Serdar Ortaç'dan.

Bu ses sistemine rağmen canavar gibi çalmıştır Megadeth, tamam çok sorun yaşadılar ve Mustaine durmadan teknisyenlerle konuşup durdu konser esnasında ama bir de ses sisteminin düzgün olduğu bir ortamda neler olabileceğini düşünmek, yarın yine gelseler yine giderim şeklinde düşünmeme yetiyor da artıyor bile. Enstürmental Megadeth diyelim biz ona. Konu nereden nereye geldi, hiç iç açıcı değil ama, sen tutup Slayer ile Serdar Ortaç'ı aynı cümle içerisinde kullanıp Damnation Game'in bahsettiği HM hissiyatından tamamen sıyrılmış mentalitenle burada takılırsan sana neyin ne olduğuna dair iki kelam eden birileri mutlaka denk gelecektir. Sabahları işe giderken Serdar Ortaç'ın ikinci albümünün 5. şarkısını dinleme isteği filan uyanıyor mu sizde allah aşkına? Sadece bu bile şu hissiyat açısından eski günlerinizi yad etmenize yeter de artar, siz itiraf etmeyip yenilikçi takılsanız da ben biliyorum. En büyük Slayer fanı gibi konuşturdunuz beni ama hiç de öyle değilim halbuki. Seneler geçtikçe, yaşı büyüdükçe daha da kenarda köşede kalmış klasikleri keşfetme yolunda ilerleyen insanlar ne de güzel insanlardır, onu anımsattınız bana şimdi. Lan ayrıca sormak isterim; her şeyin onlara göre ayarlandığı bir ortamda Metallica'nın en iyi performansı sergilemesinden daha doğal ne olabilir? İsim onlarda, yanarlı dönerli şovlar onlarda, akşam karanlığı onlarda, çalma süresi onlarda... E tamam lan zaten? Bu onların şovuydu, üzerine Thrash Metal'in 80'lerde en çok ilgi gören 4 grubunu bir araya toplayıp turlama fikri ile cila çektiler o kadar.

Feci sinirlenmissin be dostum. Ise muzikalite anlaminda bakarsan ne dedigimi anlarsin. Sen Phil Collins yerine Slayer dinlemek istiyorsan git dinle :) Ama heavy istiyorsan bari Arch Enemy, Dimmu felan dinle de biraz muzikalitesi olsun. Belki dinliyorsundur bilemem ama ne bileyim Slayer in yaptigi muzik beni acmiyor.

Evet Megadeth acinacak haldeydi cunku ayni ses sisteminde calan o haz etmedigim Slayer in sound'u Megadeth' e gore kat kat iyiydi. Demek ki teknik ekibin iyiyse bahanesi yokmus, Megadeth de iyi bir teknik ekiple calismiyorsa boyle acinacak hale duser.

Ise giderken ulan patlatayim bir Serdar senleneyim gibi bir tavrim yoktur ama radyodaki Slayer in alternatifi Serdar sa eslik bile ederim :)

Bu arada ben 10 sene once Slayer, Manowar, Sepultura dinlemeyi biraktim. Gectigin bir yol felan da yok, birak su metal benim yasam tarzim ayaklarini yahu, Kim Kardashian la bir gece cikacaksin deseler en kral clubber olursun :)
 
murat ilkan tüm konser boyunca sahne aldı mı festivalde?
sanırım kendisi ms hastalığına yakalanmış, acaip üzüldüm, o hastalığında ne menem pis bir hastalık olduğunu gayet iyi bilirim, içim acıdı murat abinin öyle bir hastalığa yakalandığını duyunca, sağlık sorunları yüzünden böyle büyük bir müzik adamının grubundan ayrılması çok acı, kendisine acil şifalar, inşallah müzik hayatına kaldığı yerden devam eder en kısa zamanda.
 
ekşide yazdığımdan kopyaladım. bu arada beni evinde ağırlayan eldrun'a burdan teşekkür ederim


en iyi müzikal performans : accept
en iyi sahne : rammstein (ben izlemedim ama genel kanı bu)
en iyi metal performansı : manowar
en unutulmaz sahne : metallica
en odun performans : megadeth
albüme en yakın sound : slayer
en ortalama performans : anthrax

ödüllerini verdiğim festivaldir.

sahne önü olayının ne kadar saçma olduğunu gösteren festivaldir ayrıca. saha içi kısmında deli bir izdiham varken sahne önünde millet yerde oturuyor kıçını manowara dönmüş sohbet ediyordu. sahne önündeki boşluğu saha içine katsalardı eminim o boşluğa 3 katı fazla saha içi izleyicisi sığar organizasyon daha çok para kazanırdı hem konser daha renkli geçerdi. çünkü saha içindeki fanların coşkusunun çeyreği sahne önünde yoktu. ilk defa su için ağlayan yalvaran insanları gördüm metal aşkı budur dedim. ön taraftaki demirlere yaklaşan bayan dinleyicileri ayrıca tebrik etmek lazım. erkek olarak slayer ve anthraxta oldukça zorlandım. bazı durumlarda kollarınızı oynatmak mümkün bile değildi. kaburgalarımın kütürdediğini hissettiğim zamanlar oldu. bayılıyorum deyip öne geçmek isteyenler oldu ama birkaç kişiyi sağlık görevlileri alıp en arkaya bırakınca kimse baygınlık geçirmedi. genelde en ön demirde olanlar çok sıkıştılar su almak için yerinden ayrılmadılar ve sıcağın etkisiyle sinirler gerildi itiş kakış kavgalar boy gösterdi. takdir edilesi bir olayda bu kadar sıkıntıya rağmen çoğu kişi yerinden ayrılmayıp susuz ve sıkış tepiş konseri takip etti. sahne önünden arasıra su ve bira desteği geldi ve herkes bir yudum alabilmek için birbirinin üstüne çıktı. gerçekten en harbisinden heavy metal konseri izlemek istiyorum diyorsanız saha içi bu konu için birebir yok ben rahatıma düşkünüm derseniz vip tribünler en hesaplı ve rahatı. konserin 2. günün vipde izledim oldukça rahattı hatta yatarak konser izleyenler vardı.üçüncü gün saha içine indim ve welcome to hell olayını birebir yaşadım. slayer ve anthrax gaz bir şarkıya başladığında pogo dalgası tsunami gibi en öne yayılıyordu ve ezilmekten korkanların yüzündeki endişe rahatlıkla gözüküyordu. 45 dereceylik açıyla durup düşmediğimi bilirim bundan daha samimi bir ortam olamazdı sanırım. benim şansım hem rahat ortamı hemde alaylı kısmını yaşamış olmam. bir grup için bu kadar sıkıntıya katlanan ve mutluluktan ağlayan insanları görmek çok güzel bir duyguydu.ama sahne önü kısmına tamamen karşıyım parası olmayan ölümüne fan olan kesimi arkada bırakıp konserin rengini kaçırıyor.arkalarda izdiham varken önlerde kocaman boşluklar olması konserin bütünlüğünü bozuyor. içimden hep geçirdim şu adamlar sahne önünde olsa konser 10 kat daha güzel olurdu. millet almış cep telefonunu eline lak lak ederken sahnede slayer çalıyor arkada millet birbirini eziyor.
 
10 yıl olmuş...
FAD1A729-6C33-4617-AB6B-785FC4179182.jpeg
 
Hayatımın en güzel konser deneyimiydi. Rammstein tek başına tüm bilet parasına değerdi. Megadeth ile Chris Broderick'i izlemek harika bir deneyim oldu kendisini yakından izlemeyi çok istiyordum. Slayer tat vermedi. Manowar'ın ülkede bu kadar kendine has bir dinleyici grubu olduğunu yine o zaman keşfettim. Metallica'nın etrafında sürekli bir kameraman dolaştı durdu şerefsiz bütün çektiğim fotoğraflarda var.

İzleyenler için kendi çektiklerimden fotolar...
 

Dosyalar

  • 60950_440742387364_7831028_n.jpg
    60950_440742387364_7831028_n.jpg
    52.6 KB · Gösterim: 140
  • 60950_440742497364_6737046_n.jpg
    60950_440742497364_6737046_n.jpg
    69.1 KB · Gösterim: 133
  • 60950_440742522364_1350832_n.jpg
    60950_440742522364_1350832_n.jpg
    39.8 KB · Gösterim: 146
  • 62197_440731557364_3684831_n.jpg
    62197_440731557364_3684831_n.jpg
    48.1 KB · Gösterim: 130
Hayatımın en güzel konser deneyimiydi. Rammstein tek başına tüm bilet parasına değerdi. Megadeth ile Chris Broderick'i izlemek harika bir deneyim oldu kendisini yakından izlemeyi çok istiyordum. Slayer tat vermedi. Manowar'ın ülkede bu kadar kendine has bir dinleyici grubu olduğunu yine o zaman keşfettim. Metallica'nın etrafında sürekli bir kameraman dolaştı durdu şerefsiz bütün çektiğim fotoğraflarda var.

İzleyenler için kendi çektiklerimden fotolar...
Sırf Rammstein için bile gidilirdi o konserlere. o zamanlar 12 yaşındaydım. neler kaçırmışız :D
 
Hangi günüydü hatırlamıyorum ama Megadeth çalmaya başlarken stada coşarak girmiştik eşimle, işim nedeniyle geç kalmıştım.. Festival'de olabildiğince güzeldi ama tek verdikleri konserler gibi olmadı, zaten olamazdı da..

Slayer'ı Harbiye'de dinlemiştim, galiba 98'de filan, en önde ortada kafa göz yararak.. Tabi gece konseri ile gündüz konserinin kesin farkı da var, Bostaph davulun içinden geçmişti resmen, dead skin mask girerken nefesler tutuldu filan.. Bir de ben 98'de 25 yaşımdayım daha, ağzım kulaklarımda çıkmıştım, bir de fena boyun ağrısıyla..

Sonisphere'de Megadeth'i ses sisteminde sıkıntıdan kötü bir soundla dinledik diye hatırlıyorum, ya da Dave Mustaine'in gitarda birşeyler olmuştu.. Metallica'yı zaten 93'ten beri son konseri hariç hiç kaçırmadım, çoğunu en önden izledim, son konsere de bu kadar Enter Sandman yeter diye kastığımdan gitmedim, bu konserden daha eğlendirdiklerini gördüm haliyle... Slayer zaten Slayer'dı.. Şahsen Anthrax'ı bunlar var diye dinledim, ısınamadığım tek grup belki Anthrax'dır, ama enteresandır Big 4'da çok iyilerdi.. Sonisphere'de beklentim daha yüksekti Big 4'dan, bence onlar için de müthiş bir konserden ziyade ortalama bir işti..

Yine de yeter miktarda alkolü dayayınca iyi eğlenmiştik..
 
2. günde yorgunluktan gidemediğim ve Volbeat ile Accept'i kaçırdığım ama 3. günde festival headliner'ı ile ortalığın yıkıp döküldüğü, efsane festival. 10 sene olmuş, Till'in üzerimize öhöm öhöm, Dave'in gitarını yine sağa sola atıp, amfileri devirdiği, teknisyen kovaladığı, kapanışta Metallica'nın yine herkesi mutlu eve gönderildiği unutulmaz bir festivaldi.
 
Dave Mustaine bir türlü sevemedim, hani evlat olsa sevilmez dedikleri tiplerden .... ulan koca Megadeth'i kurmuşsun, bugüne kadar çok iyi elemanlar özellikle çok iyi gitaristler bulmuşsun, bir sürü iyi albüm yapmışsın herif hala eziğin bayrak taşıyanı, Metallica kompleksinden kurtulamadı. Bir de son yıllarda iyice dindar oldu çıktı tam kıl etti vizyonsuz herif.
Big Four konusunda ise çok sevsem 4. koltuğun hakkı Anthrax değil Exodus ya da Testament olmalıydı.
 
Dave Mustaine bir türlü sevemedim, hani evlat olsa sevilmez dedikleri tiplerden .... ulan koca Megadeth'i kurmuşsun, bugüne kadar çok iyi elemanlar özellikle çok iyi gitaristler bulmuşsun, bir sürü iyi albüm yapmışsın herif hala eziğin bayrak taşıyanı, Metallica kompleksinden kurtulamadı. Bir de son yıllarda iyice dindar oldu çıktı tam kıl etti vizyonsuz herif.
Big Four konusunda ise çok sevsem 4. koltuğun hakkı Anthrax değil Exodus ya da Testament olmalıydı.
Belgeselde her ne kadar birçok şey başarmış olsa da 2 numara olmayı gururuna yediremediğini söylüyordu. Aykırı, egolu ama onu da öyle sevmek gerek. :) Metallica'da kalmış olmayı Megadeth'deki tüm başarılara tercih eder ama Metallica ya var olacaktı ya da Dave gidecekti. Bir grupta 3 tane baş olmaz. 2 baş bile sıkıntılı. Lars ile James'in ego savaşları ile dağılacaktı grup neredeyse, ortada bir de Dave olsaydı geçmiş olsun. :)

Bence de 4. grup Testament olmalıydı. Sanırım araya dost, ahbap durumu girdi, Scott kazandı. :)
 
Geri
Üst