Sonisphere 2010 Turkey

Sonisphere Türkiye:Orphaned Land’in açıklaması
7 Haziran 2010

Bütün hayranlarımıza & arkadaşlarımıza merhaba, shalom & selam.

İki hafta önce İstanbul Sonisphere festivaline katılacağımızı duyurduğumuzda, dünyadaki en mutlu insanlar bizlerdik. Bu anı hepimiz çok uzun bir zamandır bekliyorduk.

Ondan sonra ülkelerimiz arasında siyasal bir fucked up kriz başladı ve bütün bu kaos ne yazık ki halen daha bu ana kadar devam ediyor.

Bütün bu kargaşalıklardan sonra festivalde güvenlikten sorumlu olan ekip, festival süresince bizim güvenliğimizi garanti edemeyeceğini ve bu yüzden bu seneki festivale katılamıyacağımızı söylediler…

Şunu kesinlikle bilmeniz lazım, biz Orphaned Land kendimizi Türkiye’de herzaman güvende hissettik ve biz herşeye rağmen 100 % gelmek istiyorduk, bu şovu milletler arasındaki barışa, arkadaşlığa ve kardeşliğe adamaktı amacımız. Gerçekler şudur ki, bu büyük çaplı festivali bir sürü insan ve müzik grupları ziyaret edecektir ve güvenlik şirketi bizim yüzümüzden bu insanların güvenliğini riske atmak istemiyorlar. Her ne kadar bu açıklamaya katılmasakta, bunu tamamen anlıyor ve kararlarına saygı duyuyoruz. Biz ve Purple productions şirketi şu an çok üzgünüz. Türkiye’de sahneye çıkamayacak olmak bizim için çok garip bir his. Türkiye bizim ikinci memleketimiz!

Olanlardan sonra bizim konserimiz Romanya Sonisphere festivaline transfer edilmiştir. Ama size şunu söz veriyoruz, çok yakın zamanda Türkiye’de yeni konserler ayarlamak için elimizden gelen herşeyin en fazlasını yapacağız. Biz kendi şahsımız adına kendimizi Türkiye’de güvende hissediyoruz; bizim herhangi bir güvenlik veya koruma ekibine ihtiyacımız yok, sizler tarafından kuşatılmış olmak bize gerekli olan güvenliği veriyor, ama bu tabii sadece bizim bakış açımız.

Buradan bizim facebook hayran sitemize “Şerefe” yazan bütün harika hayranlarımıza – yüzün üstünde olan sizlere! – teşekkür etmek istiyoruz. Bizim için açtığınız destek amaçlı gruplar ve düşüncelerini dile getirip postalayan bütün herkeze herşey için çok teşekkür ederiz; sizler hepiniz bir grubun sahip olabileceği en güzel hediyesiniz. Lütfen bu durum için üzülmeyin, her işte bir hayır vardır. Birgün bütün siyasetçiler öğrenecek ve sizleri ve bizi kendilerine örnek alacaklar, inşallah.

Sözümü bitirmeden önce, lütfen şunu hiçbir zaman unutmayın, orphaned kardeşlerim- ülkelerimizin bayrakları farklı işaret ve renkler taşıyabilir, ama kalplerimizin en derininde sadece bir bayrak parlamaktadır – umut, arkadaşlık ve kardeşlik bayrağı. Ve şunuda unutmayın – kutsal yeminin havarileri olarak bu bizim görevimizdir.

Şerefe & herkeze mucuk! ORPHANED LAND.


http://www.orphaned-disciples.org/s...7/sonisphere-turkey-orphaned-lands-statement/
linkten alintidir.
 
bu karar tamamıyla orphaned land'e bırakılmalıydı. eğer grup istiyorsa - ki istiyor - festivalde yer almalıydı. "sizin güvenliğinizi sağlayamayız" söylemleri ileride çok daha vahim olaylara gebe olabilir.
 
Şu olaylar yüzünden bir müzik grubunun gelip Türkiye'de konser veremeyecek olması gerçekten çok acıdır. Orphaned Land bana çok uzak bir grup ama buradaki darbenin istikameti Orphaned Land ve sevenlerine olduğundan daha çok, müziğin ta kendisine olmuştur.
 
2.günün headliner Accept!!!

Allaaaaaaaaaah!!! Kesin 2.gün bileti alıyorum. Tutmayın beni. Ağlamak istiyorum. Üst üste 2 heavy metal grubunu izleyeceğiz.
 
Bende de yok kredi kartı. Ne yapacaksam. :D Kesin gitmem lazım 2.güne.

Aslında deli gönül, Anthrax, Slayer, Metallicai Alice in Chains'i de de izlemek istiyor. :mrgreen:
 
Facebook da hala kavga edenler var; "Manowar niye headliner olmuyormuş" diye. :D

Arka arkaya 2 tane taş gibi heavy metal grubu çıkacak. 4 saat'e yakın katıksız metal şovu sergilenecek, hala mızmızlık eden var. Te allam ya!
 
Accept pek dinlediğim bir grup değildi.Albümleri var arşivde ama.Bakalım Rammstein yorgunluğunu atlatırsam, cumartesi true metal günü yaşayalım. :)
 
2. gün türk metalcisi şov nedir heavy metal nedir görecek.tabii kaçıp gitmezse.Accept'in set listi tam anlamıyla dehşet.Udo'ya iki kere gittim ikisinde de beni yere yıktı kendime gelemedim.Artık Accept ne yapar bilemiyorum.Heaven and hell ve Dio'nun ölümü yüzünden gitmemeyi düşünüyordum ama artık gitmek farz oldu.
 
Millet daha boş boş birbirini yesin dursun o gelsinmiş bu gelsinmiş diye, bakın Polonyada bir araya gelmişler bile.

Tadını çıkaralım, tarihi anlara tanıklık edeceğiz.


30682416.jpg
 
Geri
Üst