Sonisphere 2010 Turkey

manowar güzeldi...
girişte ses çok düşüktü...
bu mu desisibel rekorları kıran grup dedim...
neyse sonra açtılar...
Tribünlerin sahneye yakın tarafında durursanız ses nispeten daha az oluyor...
Hayko bir ara "manowar bekliyorsunuz, kusura bakmayın bizde süreyi doldurmak zorundayız" dedi...
güzel bir alkış koptu...
Yani accept değilde manowar 2 saat çalsaydı keşke...
genede ne ses kaldı ne boyunda kafa sallıyacak kas...
bugün gidenlere bol şans...
 
Manowar nasil türkçe ayar vermis oofff.. hayatimda bu kadarini ne gordum ne duymustum helal olsun! Facebook'ta donuyor videolari. Youtube acamadigim icin bilmiyorum orada var mi..

Dio'yu da unutmadan "hocamiz" olarak bahsedip yad etmesi cok şıktı :cry:
 
V12 demiş ki:
panik_431 demiş ki:
enchant demiş ki:
panik_431 demiş ki:
Big Four'un Bulgaristan konseri torrent sitelerinde cirit atıyor. Hemde proshot. Ne varsa bulgar torrent sitelerinde var. :D

aman dikkat et indirdiklerin porno çıkmasın. :D

Hehe. :D Yok yok, indirirken kontrol ettim, konser. :LOL:
Ben sofya nın hd'sini indiriyorum 8gb.

Bende indirdim onu. :) Ah birde TR konseri düşerse dünyanın en mutlu insanı ben olurum. Akşam HD tv de izlemek süper olacak Sofia konserini. :twisted:
 
Sweating Bullets hariç : ) enstürmental Megadeth dinledik, iyi mi. Ama her şeye rağmen yine yüreğimden vurmayı başardılar; beyaz gömlekli ve sırma saçlı Mustaine, yuvaya geri dönmüş olan Ellefson ve hakikaten takdirle izlediğim Broderick. Sanırım Marty'den sonraki en iyi gitarist olmuş kendisi, çok başarılı çaldı ben çok beğendim. Ses sistemi en sorunsuz grup belki de Slayer'dı ama Show No Mercy albümü ve bir kaç şarkı dışında benim için çok fazla bir anlam ifade etmiyorlar. Anthrax'ta ise çok eğlendim çok bağırdım, neredeyse sadece Anthrax bittiğinde sesim bağıramayacağım düzeye geldi; ama Belladonna abimizin de benimle aynı kaderi paylaştığını görmek üzücüydü, ne yazık ki vokal performansı baya bir düşmüş.

Indians, I'm the Law ve Metal Thrashing Mad dakikalarını hayatım boyunca unutmayacağım. Önümde duran ve kafasını sktiğim 2 elemandan da özür diliyorum haha. Rahatsız oldukları belliydi ama dönüp bir şey söylemediler, sevenleri baş başa bıraktılar istediğim kadar böğürdüm ben de. Heaven&Hell girmeleri de güzel bir jestti elbette, hüzünlenmeyle gaza gelmenin arasında kaldığımız bir an oldu. Armed and Dangerous dinleyemeyeceğimi biliyor gibiydim ama umut fakirin ekmeği misali dört gözle bekledim, olmadı canları sağolsun. Böyle harika şarkıların arasından Antisocial'ın nasıl bu denli keskin şekilde sıyrıldığını da bir kez daha sordum kendi kendime. Tapıyor millet resmen.

Got the Time'da sıçtılar yalnız, bunu da söylemem lazım. Son olarak, Megadeth ve Slayer'ın seyirciyle diyalog konusunda hiç de ısrarcı olmamaları üzüyor beni içten içe. Biraz konuşun lan. :)
 
her metallica konseri arifesinde memlekette ne çok metalci olduğuna dair inanılmaz dehşetlere düşüyorum. daha 2 gün önce sohbet ederken ağızlarından serdar ortaç, demet akalın, v.s. gibi isimler çıkarken, konser yaklaşmaya başladıkça facebook'ta, twitter'da şurda burda keskin metalci sloganları atıp, simsiyah giyinerek türlü türlü pozlar veren insanlar, bu gibi konserler sona erdikten sonra kaldıkları yerden hayatlarına devam ediyorlar büyük bir popülist ahmaklıkla.
bu tarz insanlar yüzünden "metallica konseri" sözcük öbeğini duyunca bir adım geri atıyorum arkadaş, meydanı tamamen onlara bırakıyorum, "büyüksünüz, en kral metalci sizsiniz" deyip mikrofonu onlara uzatıyorum.
 
Evet ve insanı hiç haz etmediği muhabbetlere girmek zorunda bırakıyorlar. Adamların senelerce yaptıklarına saygı duy hiç olmazsa, sevmesen de dinle diğer bestelerini, bak. Trapped Under Ice ilahi bir süzgeç görevi gördü dün akşam; "SÖYLESENİZE ULAN LALELER!" diye bağırışım ondandır, duyduysanız evet bendim o, üzerinize alının efenim.

Demet Akalın ha, ahaha ulan Joseph. :D
 
Muhteşem bir üçgündü.Her anını dolu dolu yaşadım. Sahne hemen olduğum tribünün önündeydi,ekrana pek bakmadım bile. Uzun uzun yazardım ama gereksiz olur bu video çağında.:) Yalnız beni hiç beklemeyen bir grup çarptı.MANOWAR! Hem şovları hemde Joey abinin Türkçe konuşup s..tiri çekmesi unutulmaz. :)
 
1 saatten kısa sürdü sanki slayer. Megadeth'in yardırmasından sonra slayer biraz sönük kaldı maalesef.Raining Blood ta yine pis yardırdılar o ayrı. :D
 
Josephking_1903 demiş ki:
slayer'ın playlistini yazabilecek biri var mı çok meraktayım?

1. World Painted Blood
2. jihad
3. War ensemble
4. Hate worldwide
5. Seasons in the abyss
6. Angel of death
7. Beauty through order
8. Disciple
9. Mandatory suicide
10. Chemical warfare
11. South of heaven
12. raining blood
 
--------------------------------------------------------------------------------

İş yorgunluğundan dolayı sadece son güne gidebildim.
Olayı 4 büyük grup diye nitelendirseler de iş "Metallica ve diğerleri" yani 3+1 halinde şekillenmiş.
Anthrax 45 dk, Slayer ve Megadeth 1 saat ve Metallica headliner şeklinde tam 2 saat ve üstü çaldı.

Slayer ve Anthrax'ı anlıyorum ticari anlamda buna ihtiyaçları var ve bu tarz tavizleri veriyorlar ama Dave Mustaine senelerce çatıştığı Metallica'nın alt grubu gibi olmayı nasıl kabul etti acaba.
Muhtemelen Mustaine gençlik ihtiraslarını son yıllarda büyük bir olgunlukla bir kenara bıraktı ve geldiği artı gelebileceği noktayı kavradı.
Dolayısıyla Metallica'dan gelen bu teklifi inat etmeden kabul etti ve olayın MEGADETH'e getireceği avantajları kullanmaya karar verdi.
Sonuçta Metallica'nın popülaritesi diğer gruplara da gayet yarar bir şekilde işledi.
Sırf Metallica görmeye gelenler diğerlerinin de farkına vardı.

Bir yandan da ses sistemi, sıralama, sahne şovu olanakları vs hep Metallica'nın ev sahipliği diğerlerinin de misafirliğini gösteriyordu.
Sanki Metallica'ya alt grupluk yapıyormuşcasına hareket ettiler.
Bir yandan da seyircinin büyük çoğunluğunun çömezler ve popülist metalikacı gençlik tarafından oluşturulması Anthrax ve Slayer'ın sahnede yeteri kadar ilgi görmemesi ve Metallica'nın gördüğü yoğun ilgi ile aradan daha da sıyrılmasını sağladı.

Keza Joey DiMaio'ya kızmamalı. 4 gruba sallarken aslında diğer 3'ünün verdiği tavizkar duruma düşmemeye çalışıyordu.

Gerçi her şeye rağmen Metallica profesyonelliği ile de bunu ne kadar hak ettiğini gösterdi.
Hem çok formda çaldılar hem de şova ve setlist'e çok özendikleri belliydi.
Şundan 9-10 sene önce çalarken hep kısa yollara başvuran ve ne çaldığı belli olmayan Lars ve Kirk bile o yaşlarına rağmen 80'lerdeki enerjilerine yakın çalıyorlardı.

Anthrax çok saygı duyduğum bir grup ama nedense covar'ları hariç kendi parçalarına bir türlü ısınamadım oldum olası. Slayer ise seyirciden yeteri kadar ilgi göremedi. Dolayısıyla biraz diyaloğu geri çekip görevimizi yaparız ve sahneden ineriz dediler. Gerçi seyircinin yorgun bir anına denk gelmeleri de bunun nedenlerindendi.

Megadeth ise kötü ses sistemine kurban gitti. Chris'in soloları hiç duyulmadı mesela. Fakat yine de anlayan gözler oradaki en extra gitarist olduğunu anlamıştır. Dave ise üçgen gitarıyla verdiği enstantanelerde çok alkış aldı seyirciden.

Bu arada Megadeth'in vokalsiz, Slayer'ın da bas gitarsız çaldığını bir kere daha idrak ettik.
Tom Araya neredeyse hiç bas çalmıyor ve basın sesini muhtemelen kapattırıyor, gibi.

Herneyse... sonuçta herşeye rağmen tarihe tanıklık etmek güzeldi.
 
Josephking_1903 demiş ki:
her metallica konseri arifesinde memlekette ne çok metalci olduğuna dair inanılmaz dehşetlere düşüyorum. daha 2 gün önce sohbet ederken ağızlarından serdar ortaç, demet akalın, v.s. gibi isimler çıkarken, konser yaklaşmaya başladıkça facebook'ta, twitter'da şurda burda keskin metalci sloganları atıp, simsiyah giyinerek türlü türlü pozlar veren insanlar, bu gibi konserler sona erdikten sonra kaldıkları yerden hayatlarına devam ediyorlar büyük bir popülist ahmaklıkla.
bu tarz insanlar yüzünden "metallica konseri" sözcük öbeğini duyunca bir adım geri atıyorum arkadaş, meydanı tamamen onlara bırakıyorum, "büyüksünüz, en kral metalci sizsiniz" deyip mikrofonu onlara uzatıyorum.

napıcak ,metal diye uyuyup metal diyemi kalkıcak.insanlar oraya şov izlemeye gidiyor.parasını veriyor, biletini alıyor ve şovunu izliyor.serdar ortaç dinleyende gider mozart dinleyende gider.şu 50 sene önceki mantıkla insanları kalıba sokmaktan vazgeçin
 
Geri
Üst