Orjinal gibson yan sanayi gibson nasıl farkedilir..

arkadaşlar nete çok fazla gibson kopyaları girmiş durumda.. bu gitarları nasıl ayırt edebilir orjinalinden.. ne gibi farklar vardır.. kopya gitarları orjinali fiyatına satan olsa kanıp orjinal diye kafa karıştırcak.. bu konuda ilgili bir başlık varsa linki yazarmısınız yada bilgisi olan yazarsa sevinirm
 
Merhaba, Gibson firmasının müşteri hizmetleri seri numarası konusunda gayet titiz çalışıyor. Seri numarasını gönderdiğiniz taktirde, kısa süre içinde cevap vereceklerdir.
 
TurkRock'ta o konuda cok bilgi bulamazsin buyuk ihtimalle, Harmony Central'i kontrol etmeni oneririm. Ama genel olarak:

1 - Gibson headstock'un kenarlarinin hafifce bozuk olmasi (acik kitap degil, carpik acik kitap gibi) :)

2 - Headstock'taki Gibson yazisinin font'unun, buyuklugunun ve yerinin hafifce farkli olmasi (Bu biraz bilgi isteyen bir konu, cunku Gibson farkli yillarda farkli font (temelde ayni font'un ufakca modifiye edilmis halleri, mesela sondaki n'in ucu uzun/kisa vs) ve yerler kullandi, hangi yil nasil oldugunu bilirsen anlayabilirsin incelikle). Ama sahte olanlarin cogunun Gibson yazisi kendini belli ediyor.

3 - En belirgin olan da tross-rod kapaginin 2 vida yerine 3 vida olmasi.

4 - Tuner'larin o modelde kullanilandan farkli olmasi, mesela Kluson kulakcik yerine sahteligi uzaktan bile belli olan Grover kopyalari kullanmalari vs.

Simdilik aklimda olanlar bunlar, dedigim gibi, Harmony Central forumlari bayaga iyi bu konuda.
 
Geri
Üst