Wah pedalı yardım...

Bad Horsie I kullandım diğerlerini bilmiyorum. Pedalın wah aralığı çok iyi, gerek clean gerek distortion olsun süper tonlar alınabiliyor. Optik switch(pedala bastığında devreye giriyor) olması büyük artı, fakat hafif bir gecikme söz konusu ayağını pedaldan çektiğinde, çok büyük bir sorun değil fakat rahatsızlık duyabilirsin. Bad horsie II bunun gelişmiş versiyonu, üzerinde contour wah seçenekleri falan var, o da optik switchli. Paran varsa Bad Horsie II alman daha iyi tabiki, fakat 535Q yu denemediğim için yorum yapamıyorum, bende denemek istiyorum açıkçası :) İyi arayışlar...
 
Daha 1-2 gün önce Crybaby 95Q aldım. Tonları bakımından 535Q ile fazla fark oldugunu düsünmüyorum. Bi arkadasımda ise Bad Horsie 2 var. Bana kalırsa 2 pedal da harika. Ama crybaby bana daha bi hoş geldi. Ama kesinlikle zevk meselesi :) bence ikisini de dene begendigini al. Şayet kendi fikrim crybaby alacaksan 535 verine 95q alman.
 
Evet bildiğim kadarıyla 95Q da optik switch var(Bende de optik switch hastalığı var zaten, yok öyle wahda önce düğmeye bas devreye girsin, uğraşamam :D )
 
İbanez weeping demon gecikme ve ton aralığı için güzel ayarları bulunan bir alet. Tonundan da memnunum, tarza göre ama.

Fakat bad horsie'ler için Add pedallarının üreticisi güzel modifiyeler yappıyor, onu da bir araştır.
 
Zamanında WD7 kullanmış biri olarak evet, arkadaşın dediği gibi, herşeyi ayarlanabilir bir pedaldır kendisi, gerek wahın ton aralığı olsun, gerek gecikme süresi olsun ( bu da optik switchli evet :D ), bol ayarlı güzel pedal. Fakat ton aralığı olarak Bad Horsie daha geniş ton aralığı sunuyor, ya da ben öyle hissettim çalarken...
 
Bad horsie gayet güzel bir pedaldır.Ton aralığı olarak cry babyler sanki daha geniş aralığa sahip ancak bh2 farklı bir wah pedalı bence biraz tiz-bas ile oynuyor sanki buda soloları ön plana cıkarıyor.Wah aralığı az gelenlere cont. wah avantaj olur ama bana kendi wah aralığı yetiyor.Ben bh2 kullanıyorum ancak cont. kullanmıyorum o yuzden ikisinide dene derim wah aralığından memnun kalırsan bh1 işini görür bence ;)
 
Arkadaşlar ben de wah pedalı alıcam da, burdan sorayım dedim.Crybaby gcb 95 ve bad horsie 1 arasında kaldım.Şimdi bende metal muff var.Kirk Hammett gibi sesler almak istiyorum.Gcb 95 drive larda iyi değil diye bir yorum okudum.Sizce bu doğru mu? Metal muffla hangisi daha iyi gider?
 
Goldust demiş ki:
Arkadaşlar ben de wah pedalı alıcam da, burdan sorayım dedim.Crybaby gcb 95 ve bad horsie 1 arasında kaldım.Şimdi bende metal muff var.Kirk Hammett gibi sesler almak istiyorum.Gcb 95 drive larda iyi değil diye bir yorum okudum.Sizce bu doğru mu? Metal muffla hangisi daha iyi gider?
Kesinlikle Bad Horsie (bence Bad Horsie 2) iyi gider, daha yırtıcıdır.
 
Yalnız arada büyük fiyat farkı var.Ben amatör olarak evde çalıyorum.Wah tada uzman sayılmam :) Ara sıra takılmak için alıcam.Yani orta seviye bir pedal bakıyorum.
 
Kimse bahsetmemiş sanırım, switchli olmasının bir avantajı var, wah ile yapılan ufak bir numara, pedalı istediğin noktada bırakıp ayağını kaldırsanda pedal devrede kaldığından gitarın tam olarak çığlık atmaya başladığı o noktayı yakalayıp ayağını kaldırarak sürekli cayır cayır legato veya harmonik tonları alabilirsin. Wah pedalı bu şekilde eq pedalı gibi kullananlar bile var ;) -aynı şekilde auto-q gibi pedalsız wahlar da var-
 
Geri
Üst