EURO 2016'ya Aday Ülkeyiz Fakat Listede Trabzon Yok.

Arkadaşlar ben Trabzonlu ve de Trabzonsporlu biri olarak Türkiye'nin EURO 2016 adaylığı için UEFA'ya verdiği şehir listesinde Trabzon'un bulunmamasına tepkiliyim.

UEFA'ya verilen listede İstanbul,Ankara,İzmir,Bursa,Eskişehir,Antalya,Konya ve Kayseri var.Trabzon ise Şanlıurfa ile birlikte yedek il kapsamında.

Dediğim gibi;bu konuda son derece tepkili ve de üzgünüm.Tartışmaya açık bir başlık,sizin de görüşlerinizi merak ettim ve bekliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ne demek şimdi bu,oturup holiganizmi mi tartışalım?

o zaman bana konya ile kayseride olup da trabzonda olmayan ve kendilerini listeye taşıyan o özellikleri birisi saysın.
 
maçların oynanacağı stadların, kendi ligimizde bulunan kulüplerin aralarındaki iç çekişmeler göz önünde bulundurularak seçildiğini düşünmüyorum. eğer bu şekilde bir düşünceyle yola çıkılıyorsa hakkatten yazık.

trabzon'u belki şu şekilde listeye almamışlardır; yukarıda adı geçen şehirler döngüsel olarak bir halka oluşturmaktadır. atıyorum; ilk grup maçları bursa, ankara ve eskişehir'de oynanır. 2. tur ve çeyrek final maçları konya, kayseri antalya'da oynanır, ordan izmir'e geçilir, yarı final ve final maçları ise istanbul'da oynanır. yani rotalama ve ulaşım faktörleri göz önünde tutulduğunda mantıklı gibi geliyor.
trabzon bu rotalamada çok uzak kaldığı için listede yer almamış olabilir diye düşünmekteyim, tabii belki daha başka ayrıntılar da vardır. bu, ilk etapta yaptığım yorum olur.

yoksa trabzon'un da listeye katılmaması, turnuva için memleketimize gelecek yabancıların turistik anlamda mahrum kalacakları bir şehir bence. trabzon'da hem maç izleseler hem de turistik olarak geziler düzenleseler fena olmazdı, lakin avni aker son haliyle gayet güzel bi stad bence.

ama dediğim gibi ulaşım faktörleri göz önünde bulundurularak bu karar verilmiş olabilir.
 
Trabzonun neden listede olmadığı tartışılabilir ancak İnönü ya da Şükrü Saraçoğlu'nun aday stadlar arasında yer almaması normal karşılanabilir. Şöyle ki, bildiğim kadarı ile yönetmeliklere göre bir şehirde en fazla iki stadda maç oynanabilir. Türk Telekom Arena'nın o zamana dek yapılacağını göz önüne alırsak, seçilecek ilk stadın burası olması sanırım herkes tarafından normal karşılanacaktır.

İkinci aday için ise şu an, tahminimce, Olimpiyat daha ağır basıyordur yetkililer için. Bundaki en büyük etken de yeniden yapılacak düzenlemeler ile stadı gerçekten kullanışlı bir hale getirmeyi düşünmek istedikleri. 2016 adaylığı bu yüzden önemli bir bahane. Saraçoğlu ise, evet, belki şu anda Türkiye'nin en kaliteli stadı ancak ben 2 stad kuralına takıldığını düşünüyorum.

Burada tartışılması gereken Trabzon, Şanlıurfa veya Diyarbakır'ın neden listede olmadıkları. Hatta Rize'de eklenebilirdi benim fikrimi soracak olursanız. Seçilen iller hangi kıstaslara göre değerlendirildi bilmiyorum, hani Antalya gene bir nebze anlaşılabilir ama Konya? Kayseri yeni stadından kurtardı büyük ihtimalle, yoksa oraya da insan çekmenin turizm açısından bir yararı olmaz pek. Fakat bu iki ilden birinin yerine Karadeniz bölgesinden bir yer seçilse imiş daha doğru olurmuş.
 
Valla şehir seçimleri bölücülük ve acizliğin daniskası, Karadeniz,Doğu ve GDoğu'dan da şehirler olmalıydı.

Saracoğlu seçimi bana masum gelmemekle beraber umrum değil pek. Atanmış değil seçilmiş hem de kendi yaptığımız bir stada sahip olmanın gururu bize yeter, gerek TT gerek Olimpiyat stadı devlet tarafından yapılan ve devletin meşru göstermeye çalışacağı stadlar,onların seçilmesi normal. Özellikle Olimpiyat ucubesini mümkün olduğunca kullanmak lazım,zararı anca çıkar :)

Bence Dbakır,Rize,Samsun,Erzurum,Van,Adana,Antep gibi şehirler olmalıydı seçilenler içinde.
 
bugün fenerbahçe kulübünün de yaptığı açıklamadan sonra bu hadise iyice ayyuka çıktı.
türkiye'nin en güzel manzaralı, istanbul'un göbeğinde yer alan, etrafında birçok tarihi mekan bulunan inönü stadının bile listede olmaması komik.
keza bana göre şükrü saraçoğlu'nun da bulunmaması abes.
bu şekilde yapılcakca bu turnuvanın bize verilmemesi en hayırlısı olacak galiba.
 
İnönü dünyada tek zaten bence konum olarak, ama kapasitesi az İstanbul'a göre, Saracoğlu ve İnönü'nün seçilmemesi pek problem değil de bazı şehirlerin olması lazımdı, resmen bölücülük yapılmış.
 
ben, bu gibi turnuvaların yapıldığı ülkelerde maçların, ülkenin her bölgesine yayılacak kadar geniş bir şekilde stad dağıtımı yapıldığını bilmiyordum. sabahleyin mesela bir spor yorumcusundan dünya kupası ve avrupa kupası alan ülkelerin hemen hemen bütün bölgelerinde maçların oynandığını duydum. tabii bu bahsi geçen ülkeler bizim memleket kadar büyük mü tartışılır.
yani eğer racon, maçları ülkenin tüm bölgelerinde yer alan stadlara eşit olarak dağıtmaksa ortada bir yanlışın yapıldığı aşikar.
fakat maçların oynanmasının istendiği şehir ve stadlar, listede yer alan şehirlere hakikaten uzak, bunu kabul etmek lazım. ama yukarıda dediğim gibi turnuvayı alan ülke bunun sorumluluğuna girip tüm bölgelere maç vermesi gerekiyorsa bilemem.
mesela benim istanbul'da inönü ve saraçoğlu'na maç verilmemesi daha çok dikkatimi çekti, olimpiyat stadı neymiş yaa, istanbul'un göbeğindeki stadlara maç vermeyip te istanbul il sınırı yakınında bulunan bir stada maç vermek komik.
böyle şeylerde buraya gelen yabancının aktiviteleri düşünülmez mi arkadaş. elin yabancısı olimpiyat stadının etrafında ne tür bi aktivite yapabilir ki? keza aynı şeyi şu anda yapılmakta olan gs'nin stadı için de söyleyebilirim. etrafı mezra olan yerler buraları.
 
inönü ve saraçoğlu bir şehirde en fazla 2 stadyum kuralına takıldı ama bence de,muhtemelen final maçının oynanacağı olimpiyat stadının yanında saraçoğlu seçilmeliydi.

2002 dünya kupasında maçların oynandığı şehirler arasında dağlar kadar fark var,dahası turnuva boyunca japonya-g.kore arası giden takımlar bile oldu.kaldı ki türkiyenin bi ucundan diğer ucuna gitmek uçakla 2 saati aşmaz.ne denyo insanlar var ya..

en az 30000 kapasite istiyorlar,avni aker 24000.tam 6 yıl var,6000 kişi arttırılamaz mı bu kapasite? üstelik konyada bildiğim kadarıyla iyi bir stadyum da yok,en baştan yapılacak demek ki.

kaldı ki trabzonda 2 sene önce karadeniz olimpiyatları gerçekleştirildi ve şehre yüzlerce sporcuyla birlikte binlerce de turist geldi.
 
ya arkadaşlar;türkiyede tek dünyada da az sayıda olan futbol şehirlerinden biri olarak bu organizasyonda trabzonun olmayışında sizce de bi gariplik yok mu?
 
Geri
Üst