EURO 2016'ya Aday Ülkeyiz Fakat Listede Trabzon Yok.

Daha seçilmedik bile :D Hele bir seçilelim Hakkari (Aman ha Hakkari'yi görmedim Türkiye'nin bi ucunda diye onu örnek verdim) bile kabülümdür =)
 
Şehirlerin yayılışındaki gariplik bence buradaki tek tartışma konusu. Yoksa İnönü ve Kadıköy'ün alınmaması normal. İnönü eski stadyum, yeri ne kadar güzel tarihi önemi ise ne kadar büyük olursa olsun yeni yapılacak stadyumların tercih edilmesi normal. Ha, Beşiktaş yeni stad yapacaksa ve o alınmadıysa o tartışılabilir. Bizim stadın alınmaması ise konumundan dolayı. UEFA bu tip organizasyonlara ev sahipliği yapacak stadyum çevrelerini bizim aşık olduğumuz semt stadyumlarından değil; çevresi Olimpiyat ve TT Arena gibi ruhsuz/boş şekilde oluşturulmuşlardan seçiyor, geliş-gidişlerde ve naklen yayın araçları olayında problem olmaması için. Olimpiyat Stadı'nın alınması ise zaten ilk gerekli olan şey, çünkü final maçı için sanırım en az 55.000-60.000 gibi bir kapasite isteniyor.

Lan o değil de, ben en çok bizim yönetimin bu kadar yırtınmasına sinirlendim. Bırakın lan almazlarsa almasınlar, gözümüzün nuru semtimize alın terimizle yaptığımız stadımız o bizim. Avrupa Şampiyonası oynanmış kaç yazar, oynanmamış kaç yazar? Şöyle bir vız gelir tırıs gider duruşu beklerdim ben ama nerde anasını satayım. Ha; Urfa'ya yepyeni stadyum yapmışsın daha zeminine top değmemiş. Neden almıyorsun orayı organizasyona, ya da neden yaptın o stadı? Trabzon'un da gerçekçi bir projesi varsa ve bu federasyona sunulduysa oraya verilmemesi de yanlış. Şehirdeki yatak kapasitesi 6 senede halledilemeyecek şey değil. Rize ise 15.000 kişilik bir stadyum yaptı, turnuva için minimum 30.000 kapasite isteniyor.

Akseki Jandarma Komando Birliği'nden sevgiler. : )
 
2016 haziranı ramazana denk geliyormuş. Özellikle Konya'da (Türkiye'nin durumu Allah korusun halen bu durumda olursa) falan gelecek yabancılar içki içebilecekmi? Aynı şekilde Kayseri? Hayırlısı...
 
Doğru sokakta birayla gezeni taşlarlar. Yeminlen gelip hesap soruyorlar. Zaten sokakta içmekte yasak. Avrupada sokakta elinde birayla gezmek serbestmi bilmiyorum ama böyle Futbol şenliklerinde Stadın yakınlarında elinde biralarla geziyor millet.
 
Josephking_1903 demiş ki:
marzaleka demiş ki:
ya arkadaşlar;türkiyede tek dünyada da az sayıda olan futbol şehirlerinden biri olarak bu organizasyonda trabzonun olmayışında sizce de bi gariplik yok mu?

güzel kardeşim, inönü stadı'nın alınmayışını konuştuktan sonra sorulcak bir soru değil mi sence? :)

hayır güzel kardeşim;trabzonun neden alınmayışı inönünün neden alınmayışından daha önce tartışılmalı ki bana göre inönü stadının alınmamasından daha önce saraçoğlunun neden alınmadığı tartışılabilir. bir şehirde en fazla 2 stadyumda maçlar oynanacak.e hali hazırda bir olimpiyat stadı var,türk telekom da yapımına başlanmış son derece modern bir stad olacağı için inönünün zaten pek şansı kalmaması normaldir.

demem o ki kayseri ve konya gibi futbolla alakası olmayan şehirler bu projede yer alırken trabzonun olmayışı listedeki en büyük acayipliktir.bursa,antalya ve eskişehiri de anlayabilirim.birkaç değişiklik ile birlikte bu modern şehirler organizasyona hazır hale gelir ama kayseri ile konya ne alaka ya? birinin stadı bilet 1 lira olunca bile dolmazken diğerinin süper ligde takımı bile yok.!!!
 
olaya farklı açılardan baktığımız için böyle farklı yorumlar yapıyoruz. tabii ki hiçbirimiz fifa gözlemcisi veya stad seçim kriterlerinde uzman değiliz, herkes kendi çapında yorum yapabilir.
ben, niye inönü stadının seçilmemesini garip karşıladığımı açıklayayım o zaman.
yukarıda mylife abinin dediği gibi bırakın türkiye'yi dünyada bir eşi benzeri olmayan bir konumda bulunan inönü stadı böyle uluslararası turnuvalar için önem teşkil eder. istanbul'un gözbebeği olarak bilinen boğazın kenarında bulunan, etrafında çeşitli tarihi mekanlar bulunan, oraya gelecek yabancı taraftarların takılabileceği mekanlarla da son derece elverişli olan bu stadın seçilmemesi bana acaip abes geldi.
olimpiyat stadı veya gs'nin yeni stadı, dünyanın en iyi stadları olsalar ne olacak, etrafında turistin gidebileceği, zamanını geçirebileceği hiçbir yer yok, etrafında bomboş araziler var.
 
zaten doğu karadeniz ezelden beri bu ülkenin üvey evladı olmuştur,her bir boktan mahrum bırakılmıştır.spordan sorumlu devlet bakanı faruk özak trabzonludur ama bu organizaysonda neden trabzonun olmadığı sorusuna "şehirler arası mesafeyi göze aldık" demiştir.halbuki bu denyo trabzona en yakın şehir olan kayseri ile arasında 618 km olduğunu,euro 2012'yi ortaklaşa düzenleyen polonya ile ukraynadaki şehirler arasında en uzak mesafenin 1864 km olduğunu,94 dünya kupasının oynandığı amerikada en uç şehirler arasındaki mesafenin 4300 km olduğunu,euro 2008'in ev sahiplerinden viyana ile cenevre arasındaki mesafenin 910 km olduğunu,2002 dünya kupasında japonyanın maç verdiği Sapporo ve Fukuoka şehirlerinin arasında 1419 km olduğunu bilmemektedir.kendisi o mevkiye yükselirken omuzlarına basıp destek aldığı memleketini hiçe saymış,tam kapasite bir şizofrendir..! :evil:
 
akpliden ne beklenirki zaten? Seçimlerde ne vaatler verdi kim bilir Trabzon ahalisine? Belediyeyi alınca herifin umrunda olmadı. Hadi kayserinin stadı iyi,bari konya yerine Trabzon olsaydı.
 
arkadaşlar ben bir trabzonsporlu olduğum için dolayısıyla şehrimi savunan bir tutum sergilemekteyim.benim için asıl önemli olan siz değerli üyelerin yorumlarıdır.

trabzonsporluların forumlarında bu konu çok hararetli tartışılıyor,acaba biz mi duygusal davranıyoruz yoksa siz de bizim gibi mi düşünüyorsunuz?
 
özellikle son iktidar döneminden sonra trabzona karşı bi kaşıntılar olmaya başladı. birileri sırtlanıyo trabzonu birileri tekmeliyo hiçbişey anlamış değilim. bu karar inanılmaz saçmasalak bi karar. seyrantepe için yırtınan yetkililer akyazı için niye gerekli ilgiyi göstermiyolar. hadi orayıda yapsınlar, yetiştirsinler. trabzonu bu haktan mahrum edenler gene ezilecektir. ama bizim açımızdan yazık oldu yani.
 
ben haftasonu konyadaydım,hazır gitmişken bir uefa delegesi gibi şehri inceledim ve kendimce tespitlerde bulundum.sonuç:

uzun saçıma ve sakalıma ters ters bakanlar yüzünden konya'da çooook ingiliz,alman,rus,fransız dayak yiyecek.
 
bu arada,burdan abime (gorona_garleli) sesleniyom:Konya'ya gittiğimden bizimkilerin haberi olmasın tamam mı? bi de bana bu hafta içi bi 100 papel yollayabilir misin? :D
 
Geri
Üst