EURO 2016'ya Aday Ülkeyiz Fakat Listede Trabzon Yok.

burdan kardeşime sesleniyorum (marzaleka) 100 papel feda olsun sana sen şu okulunu bitir hele :)

gerçekten konya halkı biraz ilginçtir. hele bide dediğiniz gibi ramazan olursa konyanın orda olmaması lazım. bişey yapılacak elimize yüzümüze bulaştırmasak bari.
 
turnuva fransaya gitti,7 oy alan fransaya karşı 6 oyla kaybettik.

ilahi adalet diyorum,hakeden kazandı diyemem ama haketmeyene de gitmedi.
 
illnino demiş ki:
Tamamen siyasi.Bize ne şampiyona verecekler ne de avrupa birliğine alacaklar.Gerizekalılık bizde, kapılarında kul köle oluyoruz.
yahu yavaş, basket şampiyonası bizde, uefa finali bizdeydi. ş.l finali bizdeydi. hemen kin kusmayalım. kabul edelim ki fransa bizden en az 5 kat daha güzel bir yer şampiyona için. bizdeki güzellik doğa ve tarihi mekan. ama şampiyonada bu yetmiyo. lükslük, bütçe, proje, güvenlik. fransa güzel bi seçim olmuş. marsilya bölgesi dışında saydıklarımı rahat karşılar. ayrıca çok gitmek isterim o şampiyonaya 22 yaşında olucam. üni biticek aksilik olmassa belki ödül olarak giderim :LOL:
 
Sözde Avrupalı (!) zihniyet (yani tek dişi kalmış canavarlar) Türk kültüründen, misafirperverliğimizden, hoşgörümüzden, insanlığımızdan anlayamaz. Onlarda maalesef bu kapasiye yok, sadece demirleşmiş beyinleri var. Güce, paraya, teknolojiye, kapitalizme..vs dayalı sığ bir düşünce bu. Kendi kendilerini mutlu ederek bir çaba sarfediyorlar ama aslında hiçte huzurlu değiller. Maneviyatlarını yitirmiş insan yığınlarından ne köy olur, ne de kasaba. Dünyaya hükmettiğini zanneden büyük güçlerin sonu hüsrandır...

Futbolu oturarak izlemekle, tel örgü örmemekle, yahut yüzbin kişilik stadyum yapmakla medeni olunmuyor. Gerçek medeniyet, evine gelen yabancıyı (Tanrı misafirini) hakkını gözeterek ağırlayıp, ona bir bardak çay ikram etmekle, sıcak çorbanı ve yavan ekmeğini paylaşmakla oluyor. Gidin bakalım Avrupaya, sizi evinize misafir ediyorlar mı hiç!

Yıllar önce bir TV kanalında izlemiştim. Avrupada bir şehrin köyüne gidiyor TV ekibi. Biz Türk'üz deyince adamları misafir etmiyorlar, kapıdan geri çeviriyorlar. Zaten yüzlerine baksanız, hiçbirinin yüzünde meymenet kalmamış. Sunucu o sırada öyle bir kelam ediyor ki, o sunucunun ellerini öpeyim ben. Türklük böyle bir şey işte. Bizden nefret ediyorlar. Medeniyetiyle övünen topluluklar Anadolumuzun bir köyüne gitsinler de yüzü nurlu amca ve teyzelerimizden insanlık dersi alsınlar, insanlık! Not: Avrupa özentisi olan güruh bu cümleleri anlayamaz, idrak edemez ;)

Bir Kayserili olarak derim ki, Trabzon'a büyük haksızlık yapılmış. Gitmek nasip olmadı oralara ama Trabzon'un insanı delikanlıdır, harbidir. Yalnız şu da bir gerçek ki, Kayseri'miz çoğu konuda kendini zamanla aştı. İsmi anılan şehirlerin içerisinde belki de Kayseri plan, program, şehircilik..vs yönünden en iyisi. (Kendi memleketim diye değil, gerçekten öyle. Doğruya doğru)
 
bu konuda ne aşağılık kompleksiyle tavır alıp, bir takım milliyetçi hezeyanlarla "biz zaten türküz, bunlar bizi ezelden beri sevmezler" mantığı doğru; ne de "önceden şampiyonlar ligini ve uefa finalini aldık, demek ki bu sefer iyi hazırlanamamışız ki haketmemişiz" demek doğru.

bu iş tamamen ekonomik rant boyutlu. 1 gecelik şampiyonlar ligi finalini veya uefa finalini 1 ay sürecek ve yapıldığı ülkenin sermaye sınıfına inanılmaz ekonomik rant sağlayacak avrupa şampiyonasını bir tutmak manasız olur.

ne kadar hakettik veya haketmedik bilemem, yalnız şunu bilirim ki elin avrupalı egemeni büyük bir ekonomik rant olan böylesine bir turnuvayı sana kaptırmaz arkadaş. bunu söylerken tamamen milliyetçi hezeyanlardan sıyrılmış bir şekilde beyan ediyorum, hadise son derece ekonomik rant boyutludur.
 
beyler turnuva için uefaya verilen şehirlere bi bakın,"batı türkiye" adaylığı var.

madem türkiye kupası finalini urfaya veriosun,neden bu şehirde 2016 için maç yok? neden karadenizden hiçbir şehir yok? neden trabzon yok,urfa yok,erzurum yok,hatta malatya..

haketmedik,bence kazansaydık yanlış olurdu.bi kurum ülkesine bu kadar ihanet eder.
 
Malesef demirleşmiş bi beynim var :D;
"dünya kupası bize gelsin diye para ve kapitalizm egemenliğinin yerini nur yüzlü amcalara verelim" diyemiyorum işte.
 
kayseride okuyorum, ayrıca yabancı bir bahis şirketine maç ta anlatıyorum pda ve gprs bağlantısı ile. Açık konuşayım kayseriden nefret ediyorum, maçlara da giderken sadece alacağım maç başı 45 euro yu düşünüyorum ama arkadaşlar şunun da hakkını verelim evet dolmasa da stat canavar gibi oldu çok felaket afet bir komplex ama statik sorunu da var bu da el altı bir bilgi :D zaten seçilmedik :D
 
Geri
Üst