Forumda Yeniyim Yardımcı Olurmusunuz ? :)

Benim elimde Fender de var, Epiphone Les Paul de. Geçen gün gittim SX marka bir gitar aldım. Gitarın sıfır fiyatı 330 lira, ben ikinci el 150 liraya aldım. Çaldım, hoşuma gitti ve aldım. Ve inanmazsın, sapı bendeki fenderden daha rahat. Neymiş? İsime para verilmezmiş. Önyargılı yaklaşma. O Cort cidden müthiş bir gitar. Hele ki başlangıç için.
 
Ben 3. sorunuza cevap vermek istiyorum.Ders isi gercekten etigi bozulmakta olan bir is gunumuzde.Kurs surecini uzatmak amaciyla bircok insan ogrencisini ilk dersten 20-30 saniye bir sweep sovu ile etkileyerek ogrenciye kendisini bay dogru olarak gosteriyor.Insanlar yeni basladiklari icin tabii olarak hocanin her dedigini yapmaya gayret gosteriyor.Bunun sonucunda kisa surede anlatilabilinecek teknikler lickler haftalarca bitmek bilmiyor.Benim tavsiyem tanimadiginiz veya referansina guvenmediginiz kisilerden ders almamaniz yonundedir.Eger bunun aksinde insan bulamazsaniz en ucuz sekilde halletmeye bakin derim.Gitar teknigi calismakla ogrenilir kursa 2 haftada 1 saat gitseniz bile o 2 hafta icinde yeteri kadar calistiysaniz eger 2 ders almis olup olmamanizin bir onemi kalmaz calisarak fazladan verilen bilgiyi ogrenir oturtursunuz.

Armoni teori dersleri almak istiyorsaniz bu konuda daha rahat davranabilirsiniz derim.Her insanin alma kapasitesi farkli bir bakima fakultelerde anlatilan ders gibi dusunebilirsiniz.Hoca gozetiminde daha faydali olacagi gorusundeyim.

Benim gorusumce gitari calmak yetenek isi degildir her acidan calismaya bakar.Gitarda yetenegin farkin ortaya kondugu bolum duygu bolumudur.Calmayi her sekilde ogrenebilirsiniz yeteri kadar calisarak hayran oldugunuz gitaristler gibi calabilirsiniz.Ama asil olay bundan sonra yazi yazar gibi sarki soyler gibi gitarinizi konusturmaktan gecer.Bu da muzisyenleri birbirinden ayiran farkli tarzda duyguda eserler vermesini muzikte cesitlilik yaratilmasini saglayan guzel bir secilim surecidir diye dusunuyorum...
 
Ya haklısın isime para verilmez ama cort'a nedense hiç içim sinmiyor hiç yanaşmıyorum

Zaten düşük modellerinin hemen hemen hepsi ayrı bi sorunlu..

bir zamanlar X6 kullandığımdan olsa gerek soğudum cort'tan
 
Evet düşük model bir Cort a para vermem heralde internetten alışverişte, ama deneyince işler değişebilir. O önerdiğim gitarın üzerindeki parçalara bakın değerini anlayın. Gitar limited zaten, üzerinde kullanılan üst eşiğin ikinci eli 60TLye gidiyor, o da bulunursa. Param olsa cidden kaçırmazdım. Bu arada neden bu gitarı bu kadar ateşli savunuyorsun denebilir. Satıcıyı kesinlikle tanımıyorum. Objektif bakınca cidden müthiş gitar.
 
Aykan $öyle Yapalım
Sen Bana 1100 e Kadar Gitar Öner
Marka x Model y Gibi

AtAvratStrat
Samimi 1 Arkada$ım Var Ama İzmirde
Yanımda Olsa Öğretirdi Oda Aynı Sizin Gibi Dü$ünüyor
Gitar Eğitimimi İyi Almak İstiyorum
Sizin Önerdiğiniz 1 Kurs Yada $ahıs Varmı
İstanbul Müzik Akademisine Gitmeyi Dü$ünüyorum?

Bu Arada Yardımcı Olduğunuz İçin Hepinize Gerçekten Minnettarım
İlerde Bizim Elimizde Büyüdü Bu Büyük Gitarcı Dersiniz :D
 
Sıfır mı ikinci el mi? Forumda bir tane İbanez 2550 var case, kablo herşeyine kadar sıfır. 1300 lira istiyor. Bence o da süper. Onu da bir düşün derim.

İkinci el derim ben her zaman. Önceki mesajlarda dendiği gibi, alacaksın sıfır gitar, satmak isterken illaki baya zarar edeceksin. Hiç girme o işe.
 
Ya da bende Sifir Schecter C1 Lady Luck var sabit koprulu ve yari-yekpare set-neck olaraktan cok rahat klavyesi var komple maun klavye gul agaci istersen satayim sana Hardcase dahil 900 TL. Magazadan bu fiyata bulamazsin imkansiz : ) 40W da ingiliz hybrid amfi var Marshall VS 40 tam sana gore donanim bunlar onu da 450 TL ye satiyorum oh mis valla : )
 
1.Soru : Kesinlikle floyd rose olan bi gitar alma ayrıca amfiyede önem ver.
Floyd rose yeni başlıyanlar için uygun değil kendimden biliyorum bazısı bişey olmaz desede bende cort x6 vardı cok zahmetliydi hoşuma gitmedi.
2.Soru : Solak olmanın tek kötü yanı her modeli bulamaman olur ama bence önceliği hangi elde daha iyi çalarım demen olmalı.
3.Soru : Sana kalmış.
 
Bilmiyorum eski bir forumcu olarak baktığımdan mıdır forumu arşiv olarak görüyorum. O yüzden abrtılı olmasada yazım kurallarına biraz uymak faydlı olabilir. Öte yandan söyldiğinde sende haklısın özel kelime ve anahtar kelimeler düzgünse aramada problem yaratmaz =) Ama okurken garip geliyor, her mesajından sonra doların değerine bakıyorum nedense içgüdüsel olarak :D

Floyd konusunda arkadaşlara katılıyorum. Yeni başladığın için floyda bulaşana kadar belki 3. gitarını değiştiriyor olcaksın :D
 
Ben de bir Schecter kullanıcısıyım, gitarı yapısı itibariyle çalması çok rahat ve keyifli, şimdi floyd rose mantıklı gelebilir ama ilerde muhtemelen pişman edecektir. Ayarı ve tel değiştirmesi biraz sıkıntılıdır, yani sabit köprülü gitar öneririm.
 
ESP Horizon FR-II 'de de floyd rose var...
Steve vai bile floyd rose'lu gitar kullanıyor.

Tutupta bir x6 daki floyd rose ile bu gitarların floydrose'u elbette bir değil.

ama x6 gibi bir gitar hergün sorun cıkartabilecekken hiç sorun cıkartmayan sistemlerde mevcuttur.

Bircok profosyonel gitarist bu konudaki seçimini kendi tarzlarına uygun olanından yapar.

sabit köprülü lespaul tarzı bir gitar da kullandım
lakin şimdi kullandığım gitar(ıbanez s470) floyd rose'lu bir gitar. ve ben iki köprü sistemiylede hiç sorun yaşamadım. Ki bu gitarı almadan önce bende floyd rose'a karşıydım.. Şimdi anladım ki; Gitarlara ön yargı ile yaklaşmamak gerekiyor.

Bu önyargı tamamen gitar çalmaya başladığım ilk yıllarda kullandığım X6 dan geliyor.

Ve kararımıda verdim... Bundan sonra alacagım ilk gitar da Floyd rose olacak. Yeterki doğru gitar olsun...
 
Geri
Üst