Ibanez Valbee-Tech 21 Tm 30 , sadece Ev icin amfi secimi.

Selamlar yeniden,

Yukarda linkini verdiğim Deliturko, Türkay'ın, kitlerden falan değil, direkt var olan bir amfinin (Marshall 18W TMB) preampı ile oynayarak ve de çok üst düzey parçalarla yaptığı bir alet. İçine reverb de koyabilir mesela, ki Plexi ve JTM arası bir şey oluyor. Amfi çok iyi çıktı, incelemelerine bakarsın verdiğim linkten.

Ben çok sevdim. Hatta bana şimdi başka bir tane yapma hadisesi var. 18/36W bir amfi olacak, iki kanal, bir kanal Blackface preamp, ve diğer kanal da su katılmamış 68 Plexi. Reverbü de oluyor.

Ucuz olmaz ama bu gibi amfilerin orjinal fiyatları 1800 dolarlardan başlıyor zaten ABD sıfır fiyatı olarak bakınca. Ve de bu zaatın yaptığı amfinin içindeki parçalar da orjinalindekinden de iyi. Hammond trafo, Sozo vesaire vesaire. Yani hani ucuz kopya flaan değil kesinlikle. Metro AMPten, Angela'dan falan alınıyor parçaları.

Gümrük ama her zaman dert. Vergi ve de eğitme katkı yapacak oluyorsun.

O videoda dediğim gibi Dr.Z. Brake Lite ile çaldım. Onun fiyatı üst düzey bir pedal fiyatına, 170 dolar gibi bir şey. Ona bakabilirsin, gümrükten yırtma şansın bile olabilir, çünkü öyle çok pahalı bir hadise değil.

Kısacası kafa ve güç düşürüye takribi 1200 doların gider. Artı bir de kabin olayı olacak, 12 inchlik bir G12H30 veya V30 alırısn. Ama o da bir 300 dolarına daha patlar.

Ama evladiyelik, hem sahne hem ev neyse çok güzel bir setup olur. Ayrıca hatta güç düşürücüye bile belki gerek yok, çünkü Türkay'ın amfide içerde Ken Fisher usulü master vol (yani güç düşürücü) de oluyor. Ki dr.Z.ler işte zaten bu usul.

Ya da bir blues jr. alacaksın, öteki bir dizinde, gaine gelir mi diye sorduğunu hatırlıyorum. Gelir, üzerine ama pedal koyarak. Masraf tabi ama ... işte getiri masraf hadisesi. Ve de normal şu andaki fiyatı 750 dolar iyidir msela ikinci el için. Ama tabi bulmak o kadar kolay değil, 800 900 istiyorlar genelde, dolar olarak. Tabi bir de bunun üzerine güç düşürücü ve de bir de pedal masrafın gelecek. Yani hadi iyi buldun 750 dolar olsun, 200 dolar kargosu ile güç düşürücü, artı hani tam drive pedalı bir Xotic BB+ 250 300 dolar gibi. Oluyor sana en azından 1200 1300 dolar gibi bir masraf yine.

Ben şahsen o bahsettiğim ilk alternatifi öneririm. Videoya bak işte, herhangi bir pedal falan olmadan JTM/Plexi arasından JCM800e doğru gidebiliyor alet.

B
 
Blues Jr da pahali geliyor bana ya. Epiphone Valve Jr dusunuyorum dedigim gibi. MXR 10 Band EQ ile birlikte ve zamanla eklenecek uygun analog setuplar ile kullanmayi planliyorum ve %99 ev disina cikmayacak zaten bu ekipman. Bunun uzerinden gidersek daha rahat olacak gibime geliyor senin fikirlerin de onemli tabii burada.
 
İyi amfi. Hatta satılık olması lazım bir tane, ikinci el. Gayet te temiz, ve de 550 lira mı ne istiyordu. GP alım satımdan hatırlıyorum, burada da vardır herhalde.

EQ diye çok da kasma, 10 band 6 band falan bir yerde belki gerek yok. Paraya kıyabilirsen Barber'ın çok güzel bir eq pedalı var, hesapta çeşitli amfilerin seslerine getiriyor. Ona da bakabilirsin.

Ayrıca sonra da rahat satılır bu Epi Jr. Yani kötü bir seçim değil.

Ama bil ki 5W ev için az olmayacak, ve de sahne için de az olacak. Yani tam randımanlı kullanım için çok ideal bir hadise değil kesinlikle. Ama ucuz, ama iyice uğaşırsın. Sonra başka amfilere kanalize olacağım dersen de iyi satılır.

B
 
Ben zamanla bu amfinin yanina kaliteli bir Attenuator de almayi dusunuyorum zaten. Yani bana kalirsa Blackstar HT-5'ten o kadar masraf yapip alacagim randimani kuracagim uygun setup ile zamanla yakalayabilirim. Tabii bu benim fikrim denemeden bilemem belki de yakalayamam. Dedigin gibi su an o kafa+kabin kombinasyonu 500 tL oldu fiyati ve ayni semtte yasiyoruz satan kisi ile. Getir-gotur olayi da asiri kolay olacak eger onu alirsam. Bunlar da hep beni o tarafa dogru iten unsurlar acikcasi.


Dedigin model su mu bu arada ? http://www.musictoyz.com/Merchant2/...de=M&Product_Code=BARBEQ&Category_Code=Barber
 
Bir de bende su ses sisteminin aynisindan var 10 sene olmustur alinali bunun cd playeri da mevcut 4 katli bir ekipman. Biri Eq biri Kasetcalar biri de Stereo Receiver ilk Dolby Prologic destekli urunlerden sanirim. Buna elektro gitar baglayip analog setup ile kullanma imkanim var mi ? Cok kuvvetli Jamo Speakerlar var bunlar icin buyuk boyda yani evi yerle bir edecek kadar kuvvetliler acikcasi. Ozel bir modding falan gerekiyor mu yoksa hic bir sekilde kullanamiyor muyum ? Veya kullanabiliyorsam tonlar gitar amfisine gore cok mu kotu oluyor ? Cevap bekliyorum arkadaslar. Ampli'nin modeli Technics SA-AX 710 ProLogic
18488171zip.jpg
 
Ankara'dan Tonguch nickli Selahattin arkadaşımıza 2W AllTube bir head yaptırdım.
İsteklerim doğrultusunda da fx loop,reverb,3 band eq Mesa gibi güçlü bir drive katı olan bir amfi yaptırdım.Tabi ki bu fiyata da yansıdı ek istekler...Forumda çok fazla arkadaş yaptırmış işçilik filan çok kaliteli hemde 2W ve tam olarak lamba kırılmasını sağlıyor.
Şurdan bir incele ve kendisi ile irtibat kur derim...Banada amfi hakkında soracakların varsa sorabilirsin yardımcı olurum ton açısından.
http://www.turkrock.com/ftopic111444.html
 
Bu Ampliler hakkinda hic bir kayit yok. Bir arkadasin yaptigi amator kayitlar var o kadar. Baska biri daha eklemis kayitlari ama linkler olu. Izlesene.com'da yer alan linkler calismiyor o nedenle hic bir sey duymadan gormeden denemeden hic bir fikrim olmadan ne yapacagimi bilemiyorum. Yoksa gercekten ilgilenmek istiyorum arkadas da sanirim tek kanal lambalilara gore yine ayni fiyattan cok daha fazla ozellikli modeller yapiyor. Hatta kendisi ile daha detayli bile gorusmeyi dusundum mesleki anlamda ama dedigim gibi ortada daha net bir kayit yok inceleyebilecegim. Ev icin 2W desek de nedense 5W daha iyi olurmus gibime geliyor. Cunku Boost yerine clean kanaldan dist almak daha cok hosuma gidiyor. Boost tonlarini oldum olasi sevmemisimdir.
 
progressiva demiş ki:
Bir de bende su ses sisteminin aynisindan var 10 sene olmustur alinali bunun cd playeri da mevcut 4 katli bir ekipman. Biri Eq biri Kasetcalar biri de Stereo Receiver ilk Dolby Prologic destekli urunlerden sanirim. Buna elektro gitar baglayip analog setup ile kullanma imkanim var mi ? Cok kuvvetli Jamo Speakerlar var bunlar icin buyuk boyda yani evi yerle bir edecek kadar kuvvetliler acikcasi. Ozel bir modding falan gerekiyor mu yoksa hic bir sekilde kullanamiyor muyum ? Veya kullanabiliyorsam tonlar gitar amfisine gore cok mu kotu oluyor ? Cevap bekliyorum arkadaslar. Ampli'nin modeli Technics SA-AX 710 ProLogic
18488171zip.jpg

O resimdeki Technics amfinin bir baska modelinden bende de var. Uzun zaman RP350'yi onunla kullandim. 12 inch speakerlar bagliyordum amfiye, canavar gibi ses veriyordu acikcasi.

Gitari ciplak baglayamazsin, arada bir preamp gerekiyor. Bir MultiFX vs kullanman lazim. Eger XLR cikisi olan bir MultiFx de alirsan o zaman mixer olan barlarda falan direk mixer'e girebilirsin, amfi tasima derdin olmaz.

Simdi RP350 Roland CM30 (Cube Monitor)'a bagli calisiyor. CM30'un speaker'i kucuk (6.5 inch), ama verdigi ses gercekten guzel, oyle birsey de bakabilirsin ev icin.
 
Peki Preamp alirsam eger All Tube amfi kadar verim alabilir miyim bu setten ? Yoksa yapisi itibari ile yetersiz mi gelir ? Bu arada Jamo Speaker var 2 adet ayri ayri ve 12 inch'ten net bicimde daha buyuk cok yuksek ses cikisi var son ses acarsam evin butun camlari patlar yani oyle sarsiyor iceriyi. Bana yardimci olur musun arkadasim eger bu Stereo Receiver'i ekstralarla Epi Valve Jr'dan falan ustun hale getirme imkanim varsa uygun bir butce ile, cok daha makbule gecer. En fazla 700-800 TL'ye bu is bitsin istiyorum.
 
Hayır alltube amfi verimi alamazsın. Bu müzik seti power amp'i hi-fi bir alet. Yani girişten gelen sesi olduğu gibi, hiçbir renklendirme veya bozulma olmadan çıkışa vermek üzere dizayn edilmiş aletler.
Alltube amfilerin power katları ise bir bakıma kasten düşük kaliteli "lo-fi" bırakılıyor, ses açıldığında alet zorlanıp lambalar ve transformatörden kompresyona girsin ve renklensin diye.
Lambalı bir preampı hi-fi'ye bağladığında alacağın verim en iyi ihtimalle valvestate'ler gibi hybrid bir amfi gibi olur, alltube'dan çok.
 
Yani elimden cikarmis oldugum VS 40'tan hic bir farki kalmaz ortalama 700-800 TL'lik bir tube preamp bile kullansam oyle mi ? Analog pedallar ile falan da rahat kullanim imkanim olmayacak oyleyse bu Hi-fi ile. Sadece ogrenmek istemistim hani elimde hic bir ise yaramadan durdugu icin belki bir faydasini gorurum dedim. Tuh yani : )
 
Hocam öyle ıvır zıvır malzeme ile Alltube tonu yakalamak hayaldir yani bende çok denedim.Lambalı amfi almayım sırf diye lambalı drive pedalı aldım oda olmadı.İşte dedim amfi modellemeleri kullanayım onlar hiç olmadı.700-800 lira amfiye ayırabiliyorsan Epiphone Valve jr'ler ilede ugrasma o aletin üstünde bir tane volume var :) Yani lambalı bir aletin amacı sadece bagladıgın efektörü daha kaliteli hale getirmek olmasın senin için.Anladıgım kadarıyla biraz metal amfisi istiyorsun yoksa Fender blues jr onerecektim gerci onunda 2. eli biraz pahalı ama ne diyeyim yani kısacası öyle ıvır zıvır aletlerle yapılan çabalar boşa hani ben deneyip hüsrana uğradım 5W'ta olsa 2W de olsa o bağladıgım kabinden aldıgım sesi 900 liralık VOXAD50 hybritten alamadım.
Eğer acelen yoksa bir şekilde biriktir paranı 1500 liraya 30W 2. el JTM30 lar filan denk geliyor ama oda işte pahalı.
 
Hocam 1000 TL falan da verebilirim 1 ay icinde o kadar problem olmaz su an elimde pek nakit kalmadi malum yilbasi falan derken neye ugradigimi sasirdim 5 kere almistim simdiye amfiyi ama baliktan beter battim yani:) Ivir zivir dedigin malzeme de kaliteydi kendi alaninda baya alindiginda araba parasi tutmustu o set resmen. Simdi ise yaramaz bir sey oldu tabi True HD receiverlar falan cikinca. Yani bi ton para dokmek istemiyorum bu ise. Yillarca Hybrid amfi kullandim ve tonundan da biktim acikcasi VS'lerin 7-8 senedir kullandigim icin.. Benim amacim Epi Valve Jr alip kisik seste lambalari zorlamadan clean uzerinden dist almakti ama onda da lambalarin hic bir etkisi olmayacakti sanirim. Pek anlamiyorum teknik olarak ondan yardim gerekli mecburen ogrenmem icin.
 
progressiva demiş ki:
Bu Ampliler hakkinda hic bir kayit yok. Bir arkadasin yaptigi amator kayitlar var o kadar. Baska biri daha eklemis kayitlari ama linkler olu. Izlesene.com'da yer alan linkler calismiyor o nedenle hic bir sey duymadan gormeden denemeden hic bir fikrim olmadan ne yapacagimi bilemiyorum. Yoksa gercekten ilgilenmek istiyorum arkadas da sanirim tek kanal lambalilara gore yine ayni fiyattan cok daha fazla ozellikli modeller yapiyor. Hatta kendisi ile daha detayli bile gorusmeyi dusundum mesleki anlamda ama dedigim gibi ortada daha net bir kayit yok inceleyebilecegim. Ev icin 2W desek de nedense 5W daha iyi olurmus gibime geliyor. Cunku Boost yerine clean kanaldan dist almak daha cok hosuma gidiyor. Boost tonlarini oldum olasi sevmemisimdir.
clean kanaldan power lambaları ile "bluesy" bir drive almak istiyorsan düşük wattlı bir amfi daha doğru bir seçim. ama amfinin yeterince headroomu olmayacaktır. Yani volume çok açıkken iyi bir clean soundu alamazsın, volume'ü açıp amfiyi zorlamadıkça da güzel bir drive alamazsın. Bu sebepten zaten yüksek wattlı modern karakterli amfilerde clean+crunch+lead gibi farklı kanallar oluyor, gücün yüksek olması daha fazla headroom demek, haliyle clean kanal clean kalabiliyor.
 
Devilmycry demiş ki:
Lambalı amfi almayım sırf diye lambalı drive pedalı aldım oda olmadı.
Önceden sorsaydın buralarda deneyimini paylaşan çıkardı :p
Lambalı drive pedalları ve prosesörlerdeki lambalar tamamen hikaye. Evet orda lamba olduğu doğrudur, içinden akım da geçiyor :) Ama olay tamamen bu. Normalde lambaların çalışacağı gerilimlerin çok çok altında gerilimlerde tamamen farklı bir işlevsellikle çalışıyor o lambalar. Haliyle fuzzy bir drive'dan fazlasını veremiyorlar, kompresyon yok.
 
O bahsettiginiz Mesa Boogie Dual Rectifier yurtdisindan kelepir kapatma dediginiz $ bazli fiyat verir misiniz ? Kargo + Gumruk falan da ustune eklenince, burada da biri 2300$'a satiyordu. Ev ortami icin fazla anlamsiz olmaz mi ?
 
O dediğim olay ben daha üniversite yıllarında türkiyede sadece sonakardların hükmünün olduğu yıllardı :)O sıralar commodore ile takıldıgımızdan malesef internette buralarda yoktu :) Rahmetli babama yalvar yakar bir pedal aldırmıştım almanyadan alman yapımı birşeydi :)Hani yine deneme fırsatı buluyorumda arasıra dediğim gibi halen aynı bir şeye yaramıyorlar.
 
Geri
Üst