Ibanez Valbee-Tech 21 Tm 30 , sadece Ev icin amfi secimi.

progressiva demiş ki:
O bahsettiginiz Mesa Boogie Dual Rectifier yurtdisindan kelepir kapatma dediginiz $ bazli fiyat verir misiniz ? Kargo + Gumruk falan da ustune eklenince, burada da biri 2300$'a satiyordu. Ev ortami icin fazla anlamsiz olmaz mi ?
Kime sordun bilmiyorum ama cevap vereyim :p
Mesa Boogie Dual Rectifier kafaların ikinci elleri amerikada ebay'de falan 600-1000 dolar arasından gidiyor. Alet 100w ve evi mevi geçtim çoğu mekan için bile fazla. Buralarda fiyatları çok komik derecede abartı.
Single ve Triple Rectifier olanları da var bunların, 50w ve 150w olmak üzere.
 
NomAmor arkadas bir yazi yazmisti da silindi kendi kendine daha sonra yazi anlamadim. O bahsetmisti orada Mesa Boogie'den. Gercekten evladiyelik bir alet ama cok para. Degmez. Aslinda senin tavsiyene uyarak Selahattin beyle gorusmek lazim fakat onun da butik uretim oldugu icin bir de parcalar ithal yine vergi binmis fiyat gibi fiyatlari cikiyor. 2W bile 600 TL yani kafa+kabin. Tabii 2. ellere dusunce guzel fiyatlara geriler ama tonlar hakkinda hic bir fikir olmadan da kendisine nasil siparis verecegim bilemiyorum. Herhalde yurtdisinda begendigim amfinin modelini soyleyecegim ona gore bir sey ayarlayacak.
 
Kendisiyle bir iletişime geç.İsteğe görede yapıyor, ister sıcak marshall tonları istersen mesa tarzı güçlü driveler...Yaptıgı örnek çok fazla.Ben yukarda ornek kayıtların bulundugu linkleri atmıştım bir bak derim.
 
Kendisiyle irtibat kuracagim mesaj attim cevap bekliyorum su an. Bana sanki Epi Valve Jr + Kendi kabinine gore daha iyi sound saglayacak bir amfi yapabilecekmis gibime geliyor. Aslinda Epi valve Jr planlarima cok uygundu butce olarak cunku MXR 10 Band Eq de alacagim. Cok da pahali bi alet amfiyle bir olunca butce 1000 TL yi asiyor direkman.. Kisa vadede bakacak olursak en kolay Izmir'den bir arkadasi sattigi Epi Valve Jr + eminence speakerli orjinal kabin 500 TL ye erisebiliyorum ayrica ayni semtteyiz. Bu All Tube amfiyi MXR 10 Band Eq ile desteklersem eski marshall hybrid amfilerime nazaran cok daha iyi tonlar elde edecegimi dusunuyorum. Bana bu konuda net bir yorum yapabilir misiniz ? Yanina tabii zamanla guzel analog pedallar da ekleyecegim bu sistemin. Ama arada 100-200 TL fark edecegi icin Selahattin bey'in amfileriyle. Selahattin bey daha iyi ozellikler sunarsa boyle bir fark icin de degecekse eger problem olmaz benim icin. Kisa bir sure daha sabreder yine MXR alirim yanina. Hali hazirda iki ekipmani birden alabilecegim tek secenek Epi Valve Jr + Kabin .
 
Amfi Seceneklerim arasina VOX AC4 ve Marshall Class 5'da eklendi Bunlari uygun bir extension cabinet + Analog pedal destegi ile istedigim seviyelere getirebilir miyim ? dusuk W olmasi ev icin daha iyi fazla ses acmak istemiyorum zaten acamam istesem de. Epi Valve Jr'dan vazgectim bu Vox AC4'un tonlari cok hosuma gidiyor. Uygun bir dist pedal ile alacagim verimi baya arttirabilirim herhalde degil mi ?
 
Vox night train var 7.5 ve 15 watt olarak çalışabiliyor. Fiyatı 600 euro civarında. Tonları benim baya hoşuma gitmişti ama modern gainleri tek başına çıkaramayabilir yardımcı bir pedal gerekebilir. Boyutları itibariyle de oldukça avantajlı hatta yanında taşıma çantası falanda var bu açıdan oldukça kullanışlı. Benim için tek eksiği fx loop yok. Ama genel anlamda ben başarılı buldum istersen git bir dene.
 
600 euro beni asar neden dersen bunun yanina alacagim pedallarla falan maliyeti 2000 TL'yi bulur. Evdeki konuya ekledigim hi-fi amplifier'i gitar canavari yapabilecek 300$ lik bir preamp ile olayi kapatabilir miyim onu dusunuyorum. Sahnede/studyoda preamp kullanmis deneyimli birine ihtiyacim var ki 5W lik all tube amplifier ile arasinda nasil bir fark dogacagini soylesin bana. 500 liraya epi valve jr bulmusken 900 TL de Vox ac4tv ye verilir mi onu da dusunuyorum. Kafam cok karisti ya... cikamadim ben bu isin icinden... yalniz ileride hem processor hem analog pedallar ekleyecegim. Bilhassa ilk almak istedigim pedal MXR 10 Band EQ. bu cihazi cok begendim. Lutfen yardimci olun karar vermeme artik kafam kaldirmiyor. Maliyet acisindan baktigimizda parasina degecek ne var bu epi valve jr + mxr band eq ile Vox Ac4tv + mxr band eq arasinda fark olur mu ?
 
gitar soundunu oluşturan temel parçalar:


gitar -> preamp -> power amp -> kabin

Buradan şunu anlamak gerekiyor; pedallar daha ziyade efekttirler. Asıl tonu bu parçalar oluşturur. Pedallar yardımcı unsur. Preamp ile işi bir yere kadar hallettin diyelim. Power amp ve kabin mevzusu ne olacak? Hadi onu da kabin emülatörü ile çözmeye çalıştın, direkt mixere girdin. E gitti tonu oluşturan faktörlerden yarısı fark ettiysen. İstediğin kadar eq pedalı al ondan sonra pek birşey fark etmeyecek.

İyi bir amfi'de gitar hariç bu bahsettiğim katların hepsi bulunur. Üst düzey bir preamp alıp onu direkt mixere veya müzik setine bağlayarak üst düzey bir ton elde edemezsiniz. Aynı iyi bir amfiye kötü üretilmiş bir gitarı bağlayarak iyi bir ton elde edemeyeceğiniz gibi.
 
Tesekkur ederim bilgiler icin. O zaman preamp isi benim icin kulliyen yalan.

Bu durumda benim All tube seceneklerimin hepsi Vintage amplilerden olusuyor. Ben bu amplilerden modern gain tonlari nasil elde edecegim ? Yine Hybrid ya da Solid State amfiye mi yonelmem gerekecek modern tonlar icin ? Epi Valve Jr + eminence lady luck 12'' kabin veya Vox Ac4tv 4w built-in attenuatorlu istersem 1W kullanabilecegim model ile uygun ekipman kullanarak modern tonlar yakalayabilecek miyim yoksa yine amfinin ana karakteri bunu engelleyecek mi ? Ayrica Epi Valve 500 TL ye kabin dahil alabilecekken , Vox 900 TL vermeye deger mi ? Aralarindaki fark onemli midir ? Youtube incelemelerinden pek bir fikir edinemedim. Ust duzey processorler veya MXR 10 Band Eq gibi kalite analog pedallarla nasil verim alabilirim istedigim modern rock tonlarina ulasabilir miyim ?
 
progressiva demiş ki:
Bu durumda benim All tube seceneklerimin hepsi Vintage amplilerden olusuyor. Ben bu amplilerden modern gain tonlari nasil elde edecegim ?

Çok güzel tespitler. Solid state çok çok iyi amfiler var. Fender HM vardı bir ara. Hughes & Kettner 'in, Peavey'in ve Fender'in epey iyi modelleri var. Çoğu şu an üretilmiyor ama 2. el zaman zaman rastlamak mümkün. Bir de Roland Jazz Chorus tabiki. Yabana atmamak lazım. İyi bir prosesör artı iyi bir s.s. amfi modern tonları yakalamanın en kolay ve en etkili yolu. Zaten o tarz tonları ucuza 1-2 eq. pedalı alarak elde etmek mümkün değil. Öyle olsa herkes yapardı.

Bu arada modern gain'den kasıt aşırı high gain veya extreme metal tarzı müziklerse, konu çatallı bir konu. Benim alanımın dışı gerçekten. Ama şu ana kadar 1 tane bile grup görmedim / dinlemedim, kayıt dışında canlı performansta o tarz müzik için ideal bir ton yakalayabilen. Ne çaldıkları anlaşılıyordu ne söyledikleri. (Gerçi çok da takip ettiğim söylenemez, hani birisi çıkıp şu şu grup P.A. sistemi her ne kadar o tarz müziğe yönelik olmasada süper ton alıyor, herşeyi net duyuyoruz derse saygı duyarım.) Ama kayıt derseniz ayrı mevzu tabi.
 
Modern Gain'den kastim Hard Rockvari sustain'i bol distortion'i tok sound. Extreme derecede sert dist degil oyle Dark Tranquillity tarzi degil yani. Senelerce Marshall VS serisi kullandim. VS65R ve VS 40 olaraktan. Marshall'in hybrid sound'undan biktim diyebilirim. Gerci hic iyi bir pedal ile kullanamadim o zmanlar kucuktum Digitech RP 300'um vardi Ibanez Js 100'um vardi guzelim gitari o dandik processorle yemistim. Oyuncak gibiydi berbat bi seydi hic hatirlamak dahi istemiyorum : ) Elimdeki VS 40'i da cok ucuza elden cikardim. Bedavaya gitti desem yeridir. Hani Roland Cube 30x 2. el fiyatina yakin bir fiyattan gitti alet. Simdi alacagim amfi cok tatminkar olsun istiyorum o yuzden. Cube 30x cok begeniyorum ama simulator bi yerden sonra bayar fazla yapay gelir diye girismekten vazgectim o ise. baya ucuza bitiyordu tabi 300 liraya satiliyor 2. elde.. All Tube alayim bari dedim ama baktim ulkede modern ton araliginda satilan all tube amfi yok. Bir tek marshall Haze biraz daha modern sayilir o da pahali baya bir de soundu ne bileyim ustune ortu ortmussun gibi %100 canli bir sound degil biraz vintage vari birakmak istemisler onun da tonlarini sanirim. Peavey Transtube modellerden mi alsam acaba solid state oluyor onlar da herhalde. gecen nette gormustum fiyati cok pahali degildi. All tube olarak vintage amfiden uygun ekipman ile sicacik hard rock icin yeterli olan bir distortion elde etmek istiyorum o kadar. clean tonlari cok guzel oluyor all tubelarin zaten. kiyas kabul etmez yani.
 
Son mesajimla ilgili direkt yorum yapilabilirse orada final sorularim var Epi Valve Jr ve Vox Ac4tv arasinda fiyat farkina degecek bi olay var mi ve dedigim ekipmanlar ile modern gain meselesi hallolur mu bir final konusmasi yapalim ben de ona gore alayim evladiyelik bir sey kendime olsun bitsin. Allah rizasi icin son bir yorum alayim ama teknik olarak da direk aciklayin neyin ne oldugunu isteklerimin gerceklesip gerceklesemeyecegini ben de alisverisimi tamamlayayim kapansin bu dava : )
 
Gitarın ve manyetiklerin nedir? Söylediğin amfiler üzerine ancak kullananlar yorum yapabilir. İkisini de kullanmış / denemiş birine rastlayamayabilirsin. Bu durumda kendi kulağına güveneceksin.
 
Gitarim Schecter C1 Lady Luck. Ton araligi fena degil oyle spesifik bir rock gitari degil yani. Vox'un clean tonlari cok karakteristik oyle lambali amfi aldim gectim gibi degil ayni Orange , Mesa gibi kendine has bir soundu var. Fakat Overdrive ayni Epi Valve Jr'da oldugu gibi rezalet. EQ destegi istiyor. Yani mesela Boss GT-8 de nefis bir dist tonu ayarladim diyelim, 5W Epi olsun Vox olsun bir All Tube ile yakalayacagim ton , 30-40W lik bir Hybrid amfiye gore daha mi iyi olur ben bunu cozemiyorum. Cunku bu amfilerin kendi overdrive tonlari berbat. Gerci boost yapmayacagim clean uzerinden dist alacagim. Tek endisem bu yani. Bu arada Vox'un uzerindeki lambalar Sovteks imis. ve 4W/1W Attenuator olmasi cok onemli bir ozellik acikcasi cunku ben 1W olarak kullanmayi dusunuyorum bu amfiyi. cok ihtiyac duyarsam 4W yeter de artar zaten.
 
Butcemi 800 TL'ye kadar cikarabiliyorum su an. Bir miktar daha yukseltebilirim fakat tercih edecegim amfi maximum 5W olacak ki bu durumda en on plana Vox cikiyor. Drive malesef baya bir yetersiz bu amfide ama cok cok cok onemli bir ozellik built-in Attenuator'e sahip. Magaza fiyati da haliyle 900 TL. Zaten oyle hassas renklere sahip bir amfi ki 2. el alinamaz inanilmaz temiz kullanilmis denk gelmesi lazim ki alan da bu amfiyi kolay kolay satmaz saniyorum. Kimselerden detayli bilgi alamiyorum elimdeki butceyi nasil kullanacagimi bilemiyorum. Bu amfi uzerine cok yogunlastim cunku 4W/1W kullanma secenegi var Attenuator sayesinde. Bu amfiyle kullanacagim analog pedallar muthis gain saglayan pedallar olursa, ya da Sansamp Tri-A.C. - MXR 10 Band EQ gibi aletler olursa eger, Amfi bir anda kimlik degistirip oldukca high gain verebilen bir sunum yapabilir mi ? High Gain'den kastim cok sert tonlar degil yani Slayer gibi degil de Van Halen tarzi gibi. Sicak hard rock gain tonlari inanilmaz hosuma gidiyor. Yani bu ekstralar illa da amfinin karakterinde bulunmak zorunda degil diye tahmin ediyorum. Bu islerden oldukca iyi anlayan arkadaslara soruyorum simdi ben All Tube amfiden mumkun oldugunca kisik seste faydalanmak istiyorum. Bu durumda parami heba mi etmis olurum ? 1W da olsa All Tube artilarini pedal kullanirken goremez miyim ? Ayirdigim butce az buz degil sonucta 1000TL yi asacak ekstra ekipmanlar ile. Gereksiz bir yatirim mi olacak bu yoksa evladiyelik diye tabir edebilir miyiz ? Lutfen yardimci olur musunuz arkadaslar dogru tercih yapmak istiyorum. Odamin boyutlari pek buyuk degil kesinlikle 5W ustu ampli tavsiye etmeyin. Zaten Attenuator kesin alacagim 5W farkli bir model alsam da. Yani her turlu maliyet yukseliyor. Epi Valve Jr bile alsam uygun fiyattan ben o W'i dusururum Atten. ile. Yuksek ses sevmiyorum ev icinde. Benim tek problemim uygun pedallar ile Vintage bir amfiye yeterli seviyede Gain karakteri kazandirabilecek miyim yoksa Amfilerin Vintage yapisi itibari ile ne yaparsam yapayim o amfiden hic bir sekilde sundugu gain'den daha net , yabanci forumlarda muddy diye tabir edilen o bulanik distortion'dan cok daha net gain elde edebilecek miyim ? Vox Ac4Tv + Sansamp Tri-A.C. veya MXR 10 Band Eq bu islemler icin oldukca basarim saglar mi ? Lutfen cevap bekliyorum bu konuda bilgiye sahip olan muzisyenlerden. Butcemi dogru bicimde kullanmak istiyorum herkes bunu istemez mi zaten. Benimle sikilmadan bilgilerinizi paylastiginiz ve tavsiyelerde bulundugunuz icin tesekkur ediyorum.
 
Benim bildiğim kadarı ile vox ac4 te fx loop yok. Bu nedenle sansamp tri-ac ile pek iyi anlaşacağını zannetmiyorum. Eğer tri-ac veya gt2 tarzlarında bir pedal kullanma gibi bir düşüncen varsa bunların yerine tech21 tm30 veya tm60 düşünebilirsin dediğin fiyatlarda bulabilirsin. Bir booster pedalı ile de düşündüğün tarzda gainlere çıkabilirsin. Transistörlü amfi ancak hakkında kötü yorum duymadım.
 
Evet hocam dogru soyluyorsun. Vintage karakterli All Tube amfi almaktan vazgectim. Tech 21 TM 30 veya Ibanez Valbee dusunuyorum artik. Fiyatlari da oldukca makul sayilir Tech 21 2. el olarak bulabilirsem tabii. Valbee de 390 Lira nakitte magaza fiyati. Sikintisiz bir fiyat ve ev ortamina yeter. Malesef Vintage karakter haric ulkemizde bulunabilen all tube practice amp sadece ibanez valbee. Ondan da muhtemelen az sayida kalmistir artik. Eger 2. el temiz olarak bulamazsam bu hafta magazadan siparis edecegim.
 
6.5 inçlik speakerdan çok fazla bişey bekleme yalnız. Bence fırsatını bulursan önce aleti bi dene. CıgıCıgı(chunky) drive bass'ları alamazsın o aletten.
 
PhoibosApollon demiş ki:
6.5 inçlik speakerdan çok fazla bişey bekleme yalnız. Bence fırsatını bulursan önce aleti bi dene. CıgıCıgı(chunky) drive bass'ları alamazsın o aletten.

Ekstra kabin kullansam daha sonra alip ? Hatta evde 2 adet speaker var 8ohm'luk. Bunlara baglayamaz miyim ?
 
Geri
Üst