Gitarla ilgili ciddi yardıma ihtiyacım var!

Arkadaşlar gitarın arkasındaki vidalardan floyd u alçaltıyordum fakat birdan pat diye floyd düştü ve vidalar yerinden çıktı vidalarıda takamıyorum arkasından acaba aşındımı o 2 delik lütfen yardımcı olur 5 milyarlık gitarım çöpmü oldu yoksa vidalar tutmuyor..
 
öncelikle 5 milyarlık gitarı soyleyin bizde neşelenelim.

muhtelemelen yayları sıkarken yalama yaptınız yuvayı.


biraz tutkal ve birkaçtane kürdan işinizi gorecek.

2 3 4 en fazla nekadar sokabilirseniz kürdan ile boşluğu doldurun kürdanları mümkünse tutkallayarak

minik bi çekiçle iyice sıkışmalarını sağlayabilirsiniz.

ardından kurumaya bırakın.

sonra vidanızı güvenle takabilirsiniz.bu esnada bence tellerin bol olmasına ozen gosterin.
 
Alim-Satim'da ilani var arkadasin Ibanez JEM satiyor pahali bir japon modeli ilana bakmaya usendim simdi : ) Gecmis olsun umarim lotion arkadasimizin bahsettigi sekilde cozebilirsin.
 
Öyle bir gitarın böyle bir hasar görmesi çok acı. Kotarması kolay ama riske gireceksen luthiere ver. Gitarlarımdan biri 19 yıllık hiç böyle bir olay yaşamadım. Geçmiş olsun.
 
Gitarın kaç yıllık?

ÖYle bir sorun olmaması lazım İbanez'de. Vidaları sadece ayar yapmak için gevşetip sıkmakla o kadar büyük yalama olmaz, ağaç hatası olmalı
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
teşekkürler yanıtlarınız için fakat riske girmeyip luthier e götürmek en mantıklı çözüm bence evet ibanez jem 7v gitarım riske atıp pek anlamadığım işlere girmek istemiyorum işin biraz çalma kısmındayım ben hiç kalkışmadım böyle şeylere en fazla köprü düzeltiyordum ama yapıcak bişey yok götürücez tünele o zaman inşallah yapılır..
 
3 dakikalık iş luthiere gerek yok bence. ama goturursen de pek ücretli bi iş olacağını sanmıyorum :) en azından uygun fiyatlı olacaktır.
 
Geri
Üst