Marshall TSL-100 JCM2000 Lead Channel Soundu...

Selam arkadaşlar,
Dün akşam grup arkadaşımın yurtdışından getirdiği Marshall JCM2000 TSL100'ü denemiş bulunmaktayım :) Şuan bende 2W ALL tube bir head+kabin kullanıyorum lakin hi-gain karaterde.
Şuan Zuhal Müzik fiyatıda 3.400 lira civarı bişi ve yakın bir gelecekte alabilecek durumum yok lakin bu amfinin drive tonu inanılmaz derecede hoşuma gitti Carvin Legacy,Mesa refrectier vs.. denemiş olmama rağmen bu amfi bende ayrı birşeyler uyandırdı inanılmaz sıcak bir soundu var.
Bu amfinin drive katındaki sounda yaklaşık bir drive pedalı mevcutmudur, bileniniz,denemiş ve mukayese etme şansı bulanınız varsa yardımcı olmasını rica ediyorum...
Teşekkürler...
 
Bence senin aradığın o sıcak tonun tadını bir pedal veremez... :) Bende zuhal müzikte denemiştim arkadaşımın gitarını bakıma götürdük ve o amfiye taktı gitarıı cıkan sese ben bile inanamadım :)
 
Amfi simulatorlerini bi dene bende add+ miniamp var laney amfi ile kullanıyorum tsl100 ün ton karakterine yaklastığımı düşünüyorum ama tabiki o lambalı soundun hacmini ve tadını veremez :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Lambalı sound değil benim sorunum zaten lambalı amfim var ama benim amfinin karakteri aşırı sert yani E drop akortta death soundu geliyor aletten manyetiklerde tonezone bide :)Pedallara da güzel tepki veriyor ama overdrive pedalım yok über metal var :)Belki bir overdrive pedalı ile yaklaşabilirim diye düşünmüştüm...
Birde amfi simülatörlerinden TSL100 e yakın olanları araştırayım.
Teşekkürler bilgiler için.
 
Marshall'in haze model kafalari vardi yanlis hatirlamiyorsam. Youtube'da videolarda incelemistim. Hayatimda boyle bir gain ve boyle bir ton gormedim. Rekordur herhalde. Onlari bu bahsettigin modele gore daha cok tavsiye ederim arkadasim istersen bir incele. Inanilmaz bir soundu var gercekten soke ediyor insani. Fiyati hakkinda hic bir fikrim yok ama butcen yeterli gelir ise sayet omrun boyunca bir daha amfi aramazsin.
 
marshall jackhammer+iyi bir eq pedalı ile o pedalın bass karakterini traş edip birşeyler yapabilirsin.ogün sanlısoy sahnesinde jh1 görenler duymuş idim , ya pratiklikten ya da -bence böyle- ne olur ne olmazlıktan dolayı olsa gerek.lambalı amfin varsa jh1 bi dene olmadı eq ile dene jcm2000 kadar hacimli bi drive "taş" bi sound daha doğrusu "jcm 2000" sound ı zaten başka bir aletten alamazsın,ama jh1 denerdim ben olsam öyle birşeyler duydum diye hatırlıyorum.ts9 falan karakter olarak uzak tsl100 amfiye bildiğim kadarı ile.
 
Ben bi ara kullanıyordum jackhammer ancak dis. tonları asırı boğuk geliyordu bana.. ( o bass karakterini gideremedim bir türlü belki eq çözüm olabilir :) ) OD olarak cok iyi ancak onun da hi gain tonlarını sevmedim belki güzel bir drive pedalı ile boostu ile jcm karakteristliği gösterebilir denemek gerek.
 
Nasıl aklıma gelmedi bilmiyorum ama şunu söyleyeyim, forumda "mastercihan" nickli cihan usta var.Sen ona diyorsun(muş) ki "amca ben bu tonu istiyorum" , o da o tona göre yaklaşabilecek pedal tavsiyelerini sana sunuyor(muş), senin istediğini yapıyor(muş), henüz bi mod ya da pedal yaptıramadım ama ölüyü dirilttiğini,yoktan var ettiğini, kendini iyi ifade edersen istediğini verebildiğini biliyorum.Bi danış Cihan Usta ' ya hatta bi ara öm lerine de baksın :D
 
Edizkrall;
Benimde iyi aklıma getirdin hocam teşekkür ederim.Cihan ustanın namını bende duydum kendisiyle hemen irtibat kuracağım teşekkürler...
Mnsth;
Add miniamp'ı da öneren çok fazla lakin deneyebileceğim ankarada bir yer varmı onu bir araştırayım öncelikle..
 
JCM 2000in tsl 100 soundunu pedalla falan alamazsınız ilkönce bunu unutmak lazım. hatta çoğu karakteristik amfinin tonu pedalla alınmaz istediğiniz usta istediği pedalı yapsın ancak kötü bir simulasyon olur.

http://www.youtube.com/watch?v=YmOaDfYtfRA

şu mesa lonestar soundunu hangi pedal verebilir. aynı şey jcm 2000 içinde geçerli.kendimiz kandırmayalım. o amfide kullanılan tüpler , trafolar , kabin yapısı , sesin yüksekliğine göre verilen tepkiler o amfinin soundunu oluşturur. ancak pedalla bu karakteristiğe yaklaşırız. ara sıra elime el yapımı pedallar geçiyor alım satımdan takasla falan mesa soundu , marshall soundu , fender blackface v.s. simulatörleri diye satılanlar oluyor ama bunun farkına varmak için amfinin orjinalini dinlemeniazi öneririm. piyasada bir dünya alet var yok geliştirilmiş ts9 , p90 modifiyesi , vtwinin eksi özellikleri alınmış klonları emin olun bu pedalların orjinalleriyle alakalı olmuyor çoğunun. elime burda yapılmış bir xotic booster geçmişti sırf meraktan arkadaşımdan orjinalini aldım denemek için , balla börekle anlatılan bu pedalın orjinaliyle alakası olmadığını yeni müziğe başlamış biri bile rahatlıkla anlayabilirdi. ben şahsen tek başına jcm 2000 soundu verebilecek pedal olacağını zannetmiyorum. tabi benim yaptığım yorumlar her pedal yapan üretici için geçerli değil , benim görmediğim denemediğim birçok pedal var.özellikle ts9 ve ds1in bir dünya sallamasyon modları dolanıyor eleman keeley mod diye satıyor açıp bakıyorsunuz kullanılan devreler çıkan ton alakası yok.

edit : bu yazımı herhangi bir kişiyi veya firmayı eleştirmek için yazmadım , çok başarılı işlerde yapılıyor ama karakteristik aletler çok az genelde hep bir şeyin modifiyesi kolonu v.s.
 
Digitech RP 300 de benim muzik hayatimin bitmesine sebep olmustu. O berbat tonlar ile kendimi bitirmistim resmen.. Cocuktuk anlamazdik, degistirelim takas edelim bilemedik.
 
Geri
Üst