Evde Talkbox Yapimi...

Deneyen oldumu bilmiyorum ama ben finaller bittiginde denemeyi dusunuyorum.Daha once hic kullanmadim ama hem eglenceli hemde guzel olabilecegini dusunuyorum.Fikir basit burada gelistirmeme yardimci olursaniz sevinirim.:)

Bilgisayar hoparlorumun icindeki speaker i cikarip el kremi kutusuna sabitleyecegim.Yukarisindan ise talkbox hortumunun ebatinda delip silikonla acik kalan yerleri kapatacagim.Amfinin speaker cikisina jack ile bilgisayar hoparlorunu girince ses oradan hortuma gececek.Hortumu yine mikrofon ayakligina sabitleyip mikrofonu ayri bir kabine girmem gerekecek.

Bende su an icin ayri bir kabin yok ama bunu da soyle asabilecegimi dusundum efektlerden veya processorden cikan cikisi direk hoparlore oradan mikrofona geleni de amfiye girsem ayni sey olur gibime geldi.Kalite dusecektir diye dusunuyorum haliyle ama zaten toptan kalitesiz bir alet olacak.

Aranizda deneyen varsa yorumlarini almak isterim.Bosuna zaman kaybi mi yoksa gercekten tatmin edici olabilir mi?Ayrica bypass devresi eklenebilirmi ki benim becerebilecegim veya akil edebilecegim turden bir is degil su etapta.Jaki degistirmeyi bir devreyle halledebilmeyi isterdim dogrusu.Bunun haricinde de talkbox hortumunu nereden edinebilirim?

Yorumlarinizi bekliyorum bos bir isin pesinden kosuyor gibiyim ama buradan gelistirme umidi ile yazdim 8)

Edit : Noktalama.
 
ben yapmıştım.

kendiliğinden amfili 20 tl 30 tl ye bilgisayar speakerları var,

volume tuşlu vs on of lu. onları tercih edersen direk pedalların arkasına bağlayabilirsin.
on of tusu da bypass olur


en onemli nokta speaker ı iyi izole etmek.

benim şansıma bozuk bir talkbox un speakerını buldum. zaten izole li.

sadece power unit sağlamak kaldı. onu da bilgisayar speaker ı ile halltmiştim.

dediğim gibi neredeyse en onemli husus speakerı iyi izole etmek.

gayet başarılı oldu deneyimim.
sahnede dahi kullanıyorum
 
bu talkbox olayını hep merak etmiştim ancak araştıramadım hiç,mantıgı nedir nasıl çalışır ? bilenler kısa bi anlatabilir mi ?
 
Geri
Üst