gitarla ilgili yardım

gitarımda cok fazla dipses sorunu var jagı taktıgımda jagı elimle tuttugumda ses gidiyor jagın kafası metal bu arada :) çalma sırasında çok ses yapıyor gitarı atasım geliyor:) yardım ederseniz cok mutlu olacağım potanslardan olabilirmi değiştirirsem sorun gidermi? boşa masrafta yapmak istemiyorum malum öğrenciyiz :)

bu durumda dipses kesiliyor



bu durumda gitarı fırlatıp atasım geliyor :)
gitardan sogudum ya bu yuzden samsundayım kime götürsem 5 6 gün tutuyor elinde bişeyde yaptıgı yok ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
bu arada başka bi msjda potansları tutunca ses kesiliyo demiş benimkinde öyle bir durum yok sadece bu şekilde ses kesilliyor.
 
Merhaba...

Gitarında topraklama sorunu var ve bu çok büyük bir sorun ki bunu senden yaşıyorsun...

Jack girişinde en dış plaka yada jack ın uzun kısmına dokunan ucuna topraklama verebilirsin yani şöyle ki;

** 1. resimden de görüldüğü üzere jack a dokunduğun kısma kesin kez jack üzerindeki ayaklardan biri temas ediyordur. İşte o ayağın içe bakan kısmına değil öteki tarafına bir kablo lehimle max. 10 cm işini görür.

** Sonra iki potansın dış kısımlarını birbirine kablo ile lehimle. Jack a lehimlediğin kablonun öteki ucunu potanslardan birine lehimle.

** Switch in gövde kısmına bir kablo lehimle onuda herhangi bir potansın dışına lehimle.

** Kesin olması gereken birşeydir ki oda köprüden gelen asıl topraklama kablosudur. Eğer kablo yoksa deliği vardır. Köprü sabit ise biraz zorlanırsın fakat tremolo sistem ise yayları tutan ayağa bir kablo lehimle o kabloyuda delikten geçir ve herhangi bir potansın üzerine lehimle.

İşlem bu kadar hayırlı uğurlu olsun...

Edit:
Dipnot... Kabloları birbirine sararak lehimlemeden bağlantılar ve eklemeler yapmak dip gürültüsünü olumsuz etkiler ki iki kısa kabloyu uzatmak için birbirine lehimlemek bile hoş değildir. Sağlıklı yeteri uzunluktaki kablo kullanmanı tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
götürdüğüm mal jagın kablolarını ters bagladıgı icin oluyormus ne adamlar var ya..:S adam gitar tamirciliği yapıyorum diye geçiniyor bide..
 
Geri
Üst