Shure Sm57 / M-Audio Fast Track II USB / Mikser ? Evde Kayıt

Herkese iyi aksamlar.

Grup arkadaslarım ile birlikte evde kayıt yapmak istiyoruz. Mikrofon olarak sm57, ses kartı olarak maudio fast track II almayı düşünüyorum. Lakin mikserde hala karar vermiş değilim sizce nasıl birşey almalıyım mikser olarak?

Alacagım diger ürünler (sm57, fast track) hakkında iyi kötü yorumlarınız nelerdir?
Ürünlerin avantajları, varsa devantajları nelerdir?
Hayal kırıklıgı yaratmayacak kayıtlar alır mıyız?
dibox almak sart mıdır? alıp almamak arasında ne gibi farklar olur?

sorularım bunlar arkadaslar, gercekten merakla yorumlarınızı bekliyorum.

iyi aksamlar
 
fast track evde kayıt yapmaya yetecek bir alet. sm57 daha çok enstruman mikrofonlamak için kullanlıyor ama zevk meselesi tabi. Piyasada yapılmış olan kayıtların hemen hemen hepsinde az da olsa kullanılmış bir mikrofondur.

dibox dengesiz gelen sinyali dengeli sinyale çeviren bir alettir. Diboxda aldığınız sinyale kendi karakterini katacaktır. Genellikle ev kayıtlarında bas gitar kayıtları bu şekilde alınır. İyi bir bas gitar ve karakterini beğendiğiniz bir dibox la istediğiniz bas gitar soundına yaklaşmanız daha kolay olabilir.

Mixer bana göre başlangıç aşamasında hücüm kanal kayıt yapmayacaksanız çok gerekli değil. tabii yine tek kanal olarak alsanızda mixerin karakterini eq larını katarak alırsınız kaydı ama dijital olarak da sinyali işleyebilirsiniz hem temiz alınmış sinyal üzerine mixerden ayarladığınız sesi beğenmezseniz değiştirme imkanı olmaz ama dijital olarak işlerseniz bu imkan olacaktır.

Bu aletler evde işinizi görecek aletlerdir tabi ne beklediğinize de bağlı.

Ancak ilk başta bunlar size ne fark var dedirtecek. Basit görünen işte sm57 olsun fast trak olsun bunlardan belki uğraştıkca kayıtla ilgili diğer kısımların içinde bulundukca daha çok verim almaya başlayacaksınız. ki bu süreç bir iki sene mertebisini alabilir.

Bunlar başlarda benim yaşadığım şeylerdi, ilk başlarda o kadar ekipman aldık yine bir şey çıkmıyor diye düşünmemeniz açısından yazıyorum bunları.

Bu ekipmanlarla iyi şeyler yapılabilir kullandıkca her aletin karakterini tanıyıp nasıl yerlerde kullanmak isteyeceğinizi anlayacaksınız.

bu arada vokal kaydı için sm58 i de deneyebilirsiniz
 
Behringerlerle bile kayıt yapabillirsin. Önemli olan Vokal, gitar, bas, davul çalarken iyi söylemek, çalmaktır. Ondan sonra Kayıt cihazının kalitesi gelir. Bahsettiğin cihazlarla kayıt yapabilirsin. DIBox çetrefilli bir durum. Şu an sana gerek yok çünkü iyi bir DI Box lazım ve o sinyali iyi işleyecek dijital ortama taşıyabilecek sofware gerekir.

Miksere de gerek yok.

Öncelikle iyi kayıt seviyesi, iyi çalım, iyi mikrofonlama, dinamikleme ve EQ lamayı yapın. Bunlar olmadan blue mikrofon bile yetersiz kalabilir.
 
Geri
Üst