Marsis

Marsis

Marsis, Korhan Özyıldız (vokal) ve Ceyhun Demir tarafından 2005 yılında istanbul’da kuruldu. Adını Kaçgar Dağları’nın 7. büyük zirvesi olan Marsis’ten aldı. Konserlerinde Türkçe, Lazca, Hemşince ve Gürcüce şarkılar söyleyen Marsis’in 7 üyesi vardır.

Korhan ÖZYILDIZ (vokal): 1986 yılında Rize’nin Fındıklı ilçesinde doğdu. Lise yıllarında izlediği ilk konserden sonra bir gitar alarak geri kalan hayatında müzik yapmaya karar verdi. Zamanla müzik üzerine yoğunlaşmaya başlayınca artık kaçınılmaz yolculuk fikri kafasına girmişti ve İstanbul yolu göründü. 2004′ün ortalarında İstanbul’a geldi. Gelişinden yaklaşık 6 ay sonra memleketten de tanıdığı Ceyhun’la birlikte Marsis’i kurdu. Çalışmalarını Marsis’le sürdürmekte.

Ceyhun DEMİR (kemençe): 1979 yılında Giresun’da doğdu. Aslen Rize Fındıklı (Vi3e)li dır . Çocukluğu Giresun’da geçti. Müzik yaşamına 11 yaşında bağlama ile başladı. 23 yaşından sonra da babasının ısrarları üzerine Karadeniz kemençesine yöneldi. İ.T.Ü Müzik Teknolojileri Çalgı Yapım bölümü 4. sınıf öğrencisidir. Bununla birlikte boş zamanlarında atölyesinde enstruman yapımıyla uğraşmaktadır. Özellikle Karadeniz kemençesinin gelişimine yönelik çalışmaları vardır.

Mustafa Gökay FERAH (tulum): 1986’da Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. Hemşin’de büyüdü. Tuluma babasının desteği ve kendi isteğiyle başlayarak, bireysel çabasıyla çalmayı öğrendi. Ezmoce, Karayel, Entu, Feluka, Gökhan Birben, Bayar Şahin gibi müzisyen ve müzik gruplarıyla çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümü öğrencisidir.

Çağatay KADI (elektrik gitar): 1976′da Sakarya’nın Karasu ilçesinde doğdu. Müziğe ‘93 yılında Edirne’de başladı. 99′ yılında İstanbul’a geldikten sonra caz gitaristi Rene Macaroğlu ‘ndan armoni dersleri aldı. Reklam müzikleri, kısa ve uzun metrajlı film müzikleri yaptı. Çamur’un 6 Ocak 2006 yılında yayınladığı ilk albümü “Bu Aşkın Izdırabını”ndaki şarkıların düzenlemelerini, albümün edit-kayıt-mix’ini üstlendi ve Halim Öyle’nin “mastering”ini yaptı.

Evren ARKMAN (bas gitar): 1975 yılında izmit’te doğdu. Müziğe 1990 yılında lisede kurduğu rock grubuyla başladı. Yaklaşık 12 sene boyunca çeşitli gruplarla Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 2000′in üzerinde performans çaldı. Işık ve Gölge grubunun “zaman öper yaramızdan” albümünün tüm düzenlemelerini, kayıtlarını yaptı. Bass, elektrik gitarlar ve klavyeleri çaldı. Müzik yaşantısına Marsis’te bas gitar, Işık ve Gölge’de elektrik gitar çalarak devam etmektedir.

Velican SAÐUN (perküsyon): 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde bağlama öğrencisidir. Çamur, Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu, Engin Gürkey Ensamble ve Damt’ın çalışmalarında yer almıştır.

Reşat SARAL (davul): 1984 yılında doğdu. On yıldır davul çalıyor ve bu sürede bir çok müzisyenle çalıştı.



1. Siya
Söz: Nurdoğan Demir Abaşişi, Özcan Sapan, Korhan Özyıldız Müzik: Korhan Yıldız
2. Kapıya Sandaliye
Söz & Müzik: Anonim - Hemşin Türküsü
3. Deda
Söz & Müzik: Anonim - Gürcistan Halk Şarkısı
4. Oropa
Söz & Müzik: Yaşar Tuna
5. Marsis Dağı
Söz: Anonim, Ceyhun Demir Müzik: Anonim
6. Dereler
Söz: Yaşar Çervatoğlu, Ceyhun Demir, Korhan Özyıldız Müzik: Marsis
7. Bu Dünya Bir Pencere
Söz & Müzik: Anonim
8. Barkişlerundan Belli
Söz: Murat Avhan, Mustafa Gökay Ferah Müzik: Anonim Hemşin Türküsü
9. Gyuliçkimi
Söz: Musa Hindistan Müzik: Korhan Özyıldız
10. Kolbastı
Söz: Erkan Ocaklı Müzik: Anonim
11. Sevdali
Söz & Müzik: Korhan Özyıldız
12. Hopa Hemşin (Enstrumantal)
Müzik: Anonim
 
Forum da bir kere aradım bu grubu başlık bulamadım açamadım da iyi oldu... Çok beğendim konseri de çok iyi biraz reklam lazım arkadaşlar...
 
kazım koyuncu'nun açtığı karadeniz rock müziği yolunda en başarılı grup,şuan Marsis'tir.Albümü dinlemeden önce bir canlı performansına gitmelisiniz.Sizi temin ederim,inanılmaz zengin bir altyapı ile çok eğlendirici bir performans sergiliyorlar.hareket isteyenlere,değişik tatlara açık olanlara duyrulur.Taksim ve Kadıköy civarlarında çaldıkları oluyor
 
marsis gercekten canlı performansları müthiş tatmin edici. zengin bir müzik alt yapısına sahip bir grup.Ve bence daha cok desteklenmeli ve ön planda olmalılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
1.Destan
2.Ma Bulur
3.Sevdugum
4.Düz
5.Atmaca
6.Ander Sevdaluk
7.Lazona
8.Bu Sene Yaylalara
9.Sürgün
10.Ses Ver
11.Macven Guri
12.Dik Oynar Laz Uşağı
13.Hovarda
14.Ar-Jur-Sum

Marsis yeni albümü Destan tüm müzik marketlerde
 

Dosyalar

  • 543728_10150983010139994_1959407525_n.jpg
    543728_10150983010139994_1959407525_n.jpg
    85.6 KB · Gösterim: 371
Geri
Üst