Cubase'de çıtırdama problemi

Eğer buffer size'ı maksimuma getirdiysen ve hala sorun devam ediyorsa,donanımda bir durum vardır,belki kabloları kontrol etmek lazım veya topraklama hiç olmayabilir.
 
anakartın ses kartının driverını silmeni öneririm. PC nin gücü 4 çeirdekten az ise de pc yetişmiyor olabilir. Ram ile de ilişkili.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sistemim 2.6 çift çekirdek athlon AMD ve 2 GB ram mevcut

Topraklama sorunu yok. zaten miktofonda kayda girdiğimde de alıyorum sesleri imgede gördüğünüz gibi. Yani outputta değil ses kartının desteğinde sorun var onboard u BIOS dan disable ettim fakat durum değişmedi. belki realtek onboard un kurulumunu kaldırmam işe yarayabilir bir deneyeceğim.. fakat şunu da söyleyim ses kartının daha önce denendiği sistemlerin hiçbirinde bu sorunu yaratmadı. Açtığım kanalda bir sağa bir sola kendiliğinde kaydı panlıyor ve peak düzeyinde çıtlama yapıyor. Çıtlamadan sonra kayıdın kesildiği de oluyor bir süre sonra devam ediyor sağa sola yatırarak kaydı....
 
Cubase de Devices içinde ASIO driver seçeneklerine bir bak. Orada Full Duplex vs.vs seçenekleri varsa hepsini tek tek dene. Bir de Mikser var mı? dijital mi? clocking problemi olabilir. Bunları ben de yaşıyordum ve hep ASIo driver seçimiyle ilgili bağlantıyı düzelttiğimde iş halloluyordu.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ASIO Driver seçeneklerini epey kurcaladım ve nasıl olduğunu bilmesemde problemim çözüldü. Farklı mikrofon denemedim fakat problemin mikrofondan olmadığı kesindi çünkü windows ses kaydedicisi sorunsuz kayıt alabiliyordu.

Mikserim yok bazen M-Audio buffer rate yetersiz diye bir uyarıda bulunuyor. M-Audio nun forumlarında falan biraz gezdim fakat aynı uyarıyı alanlar kesin bir sonuca varamamışlar. USB yi çıkarıp takmam veya restart atmam işi çözüyor çoğu zaman.


Genel kanım USB ve Firewire ekipmanların onboard ses kartlarıyla çakışıyor olması yönünde. Disable etmek de işi çözmüyor. Prizden bir çoklayıcıyla güç aldığım ses sisteminde ufak bir temassızlık olduğunda (masa lambasını yakmak veya üzerine kedimin zıplaması gibi durumlarda :D )sistemdeki tüm ses kesiliyor. bu durumda tekrar restart atmak durumunda kalıyorum.

Bu gibi tecrübeler bana USB ve Firewire ses kartlarından uzak durmam gerektiğini düşündürüyor.
 
Laptop kullandığım için mecburan usb ses kartı kullanıyorum. M audio var bende de. Sorun şu, dediğiniz gibi onboard ses kartıyla usb ses kartı çakışıyor.
Bende de şöyle bi sorun var, galiba pc'nin usb'sinde problem var, ses kartını taktığım andan itibaren küçük küçük çıtırtılar duyuluyo hoparlörden, müzik dinlerken ara ara takılır gibi ses çıkıyor. pc kasıyor desem değil, sistem yeteri kadar iyi.
Masaüstü pc alıp, pci kartla takılmak en iyisi sanırım.
 
Geri
Üst