analog pedal konusunda yardım..!!

merhaba arkadaslar 3-4 gundur beni yiyip bitiriren analog pedal sorunum var.. yarımcı olursanız sevinirim..

ben ev yapımı bir sansamp gt-2 yapmayı planlıyorum hatta yapacagım kesin.. muzik olarak trash ve metallica soundunda parcalar çalıyoruz.. arpejler için cleanında iyi olmasını istiyorum.. benim anfim yok.. kucuk bir sütudyomuz var. gitarı direk mixere girecegim.. gt-2de preamp anfi simulatoru oldugu için yapacagım. fakat gt2nin clean tonları iyi degil bide pedalın swichine basınca pedal tamamen kapanıyor. preampı gorev gormuyor. sadece gitarı direk mixere baglamıs gibi oluyor bu yuzden camur gibi clean tonları cıkıyor.. ne yapmam lazım guzel clean tonları almak için.. ben soyle bişe dusundum. bitane daha preamp pedal yapsam clean tonları iyi olan.. gt2yi kapadıgımda o devreye girse olurmu.. öyle bişe varsa tonepad.com daki hangi pedal devrelerinden yapim..?

yada baska bir oneriniz varsa buraya yazabilrsiniz... yada dist tonları benim isteklerimi karsılaya bilcek hemde cleanlarıda tatmin edici olcak bir pedal onerebilrsiniz.. extradan bitane preamp pedalıda yapilrim.. fakat gt-2 suan on planda benm için:)

onereceginiz pedalları ev yapımı olcak ona gore pedal onerin lutfen.

ha bide analog konusunda pek fazla bilgim yok.. gt-2 bildigimiz 5.1 sinama sitemine bile baglasan guzel tonlar veriyormus dogrumu?
 
Yapacağın şey bir kutuya 2 tane gt2 yaptırmak. Ben yaptırmıştım denizliden mustafa isimli kişiye (ms pozitron). Ancak bana sorarsan gt2 direk sisteme girince pek hoş olmuyor bu tabiki benim görüşüm. Karar senin kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gt-2 iyi bir preamp anfi simulatoru diyorlar.. bende hiç kullanmadım fakat.. gt2 hakkında cok arastırma yaptım.. peki benim dedigim gibi gt-2 yapsam bitane.. clean tonları iyi bir preamp pedal daha yapsam faydası olurmu.? cleanı preamp pedaldan alırm.. hemde gt2dencıkan frekansları birazdaha duzeltir die dusunuyorum
 
gt2 de marshall karakterini sec, en fazla 4-5 gain ver bu clean tonun olsun yanına da bir overdrive yada distortion pedal ekle. Eğer iki gt2 yi yada başka preanfiyi birbiri ardına kullanırsan tonun daha da çamur olur
 
2 tane gt2 yapıp selector pedal ile kullanabilirsin 2sini,ya da "ozzfish" in dediği gibi gt yi boostlarsın ya da gt2 yi gt2 ile boostla :D bunu da denedim iyi ayarlarla iyi şeyler cıkabiliyor.bu arada gt2 evet abartılı iyi bir pedal değil ama bazen hayat kurtarabiliyor. :D gidiyorsun sahnen kurulmuş monitörlerin dizilmiş e amfim nerde? abi amfi yok malesef diyorlar takıyorsun gt2 yi 10 üzerinden 8 tonla götürüyorsun konserini iniyorsun :)
 
Geri
Üst