Sansamp Tri A.C. vs MXR 10 Band EQ ve Processorler.

All Tube custom Tonal amfi ile kullanilacak, amfi tonlarindan bagimsiz kendime gore de ayar yapabilme opsiyonum bulunmasini istedigim icin bunlardan birini alacagim. Alternatif dusunmuyorum sanirim en memnun kalinanlar bu 2 model kendi alanlarinda. Birbirlerine gore artilari eksilerini bilmiyorum.

Sansamp Tri A.C. 370 TL - MXR 10 Band EQ 300 TL magaza fiyatlari var. Sansamp neredeyse 2. el Boss GT-8 fiyati ediyor. Bunlarin kiyaslamasina ihtiyacim var hangisinin ne kabiliyetleri var ve soundumda ne gibi verimlilik saglayacaklar ogrenmek istiyorum.

3. olarak da Boss GT-8 veya Pod XT Live gibi urunlere de merakim var. Her ne kadar analog setup kurmak istesem de bunlardan birine sahip olmayi dusunuyorum extradan. Aslinda gitarim bu kadar ekipmana ihtiyac duyacak kadar ust duzey bir gitar degil ama kotu oldugunu da dusunmuyorum. Schecter C1 Lady Luck Alnico Plus manyetikli guzel bir gitarim var. Rosewood klavye sap govde maun set-neck bridge sahibi bir gitar.

Kullananlar bu urunler hakkinda yorum yapabilirse memnun olurum. Tesekkurler.
 
Yazacaklarım kendi fikirlerimdir öncelikle onu belirtim

ilk olarak sansamp triac bir analog anfi simulatorudur yani marshall/fender/mesa boogie modellemesi yapar tonal karakter olarak nasıl bir anfi bilemiyorum ama çeşitlilik sağlayacaktır. Triac sadece dediğim gibi bu anfilerin epey güzel modellemelerini yapacaktır. Bu arada aynı firmanın gt2 isimli bir pedalı var triac'ın tek tuşlu ve biraz daha sert karaktere ulaşabileni diyebiliriz. Bunun da muadilleri var onları da deneyebilirsin daha ucuz olur.

Gt8 pod vs den farkı triac tamamen analog devreli ve bu pedallar gibi diğer efektleri yapmamasıdır. Ama benim hayalimdeki olay bir adet boss me70 alıp preanfisini iptal edip triacdaki anfi simulasyonunu boss me70 e girmek. Aynı olay senin yazdığın processorler için de mümkün.

Mxr a gelince ben kullanmıyorum ama tonu şekillendirmek konusunda çok başarılı olduğunu biliyorum.

Ve son olarak senin yerinde olsam yani all tube bir anfim olsa hiç bunlara girişmem iyi bir overdrive(tercihen tube screamer tarzı bişey) ve distortion pedalı(kullanıcağım tarza göre metal muff,mxr falan tarzı kalite bişey) alırım ve bunlarla takılırım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
TS'lerin soundunu begendigimi soyleyemem. MXR 10 Band EQ , MXR Distortion III ve ADD+ 'nin bazi modellerine bakacagim. Bir de Schecter C1 Classic bulabilirsem nefis olacak nefis : )
 
bunlar da benim kendi fikirlerimdir ki,

alltube bir amfin varsa bu amfinin drive ı senin beğenince iyidir diye tahmin ediyorum, yoksa alltube bir amfiyi ne yapasın.(kendi fikrim tabi) bu amfi için bir booster alarak kafandaki tonu alabilirsin ama istediğin çeşitlilikse processor = bol çeşit :)ama şu da var,processorlerin bir çoğu -senin yazdıkların da dahil- lambalı amfinin lamba karakterini geri plana atıyor ister istemez.triac belki çeşitlilik sağlayabilir, triac ve gt2 gördüğüm kullandıgım kadarıyla tamamen "iyi tonlama" ya dayalı,cidden çok iyi işler çıkıyor bu aletlerle.he yine kendi fikrimce,10band eq alma :) 6 band ile arasındaki o 4 bandın etkisini evde oturup anlayamazsın bile, kulaklarının çok çok iyi duyuyor olması lazım ve yıllar boyu eq kullanmış tonlardan tonlara atlamış yalamış yutmuş milimetrik olaylar peşinde olman gerekir.mxr ın 6band eq pedalı çok iyi işler yapar,yoktan var eder,kimse sevmese de ge7 de aynı şekilde yoktan var eder ki "bence" daha kullanışlı mxr 6band eq dan level potu sayesinde.2sine de sahipken mxr ı sattım geçen ay hiç de pişman olmadım.bence youtube a gir,triac tonlamalarına bak,bolca dinle efektsiz halde,ona göre karar ver. ama sırf farklı tonlarım olsun oyuncagım olsun,deneysel takılayım,her tarz çalayım,gitarla düdük sesi çıkartayım,violinlerden string lere atlayayım diyosan üst düzey bi processor al,arkana yaslan...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaslar amfi geldi. Amfiye bir EQ pedal dahil edecegim, yanina da zamanla Dist pedal ekleyecegim. Amfinin genel karakteri asiri sert diye dusunuyordum fakat Preamp volume 5 te iken Volume'de 2 iken Gain'i full aciyorum. Oyle abarti sertligi olmayan Hard Rock vari bir distortion tonu elde ediyorum. Amfinin EQ'sunu kullanmayacagim. Yazimin sonunda processorler ile ilgili bir sorum var ama ondan evvel de madem kullanicisin sana Boss Ge-7'nin bahsettikleri dip gurultu meselesini sorayim. Dedikleri gibi bir problem mevcut mu ? Yoksa 10 Band Eq'nun yari fiyatina geliyor. Cok daha mantikli bir secim olur benim icin acikcasi. 150 lira fiyati var.

All Tube konusuna gelince, amfi alip evde kullanacak arkadaslara su kadar soyleyebilirim, ben 5W dusunuyordum ama 2W bile gercekten felaket ses cikartiyor. 40W'lik marshall'imin kisik sesiyle bununki bir degil. Dehset bir ses cikariyor nasil is anlamadim acmak mumkun degil dairede direk komsulara gider ses. Bu nedenle attenuator dusunuyorum ciddi ciddi 2W icin bile. Kabine baglaninca abariyor olayi gercekten. Elimdeki amfi ciplak halde pek bir ton secenegi sunmuyor. EQ kesinlikle sart. Olmasa bile Processor falan bir ekipman istiyor yani. Selahattin bey'in ilk 2W lik ampli modelini almisim ve simdilik bir eklenti dusunmuyorum. Olmadi processor ile mi kullansam bu ampliyi cok verim kaybi yasar miyim Pod X3 veya Pod XT , Boss-Gt 10 gibi processorler ile all tube kullanirsam ?
 
pod un ya da boss un üst düzey processorleri ile çok sorun yaşamazsın ancak fxloop yoksa efektlerden istediğin tadı alamazsın,aynı şekilde fxloop yoksa eq pedalının da kanaatimce cok fazla etkisi olmayacaktır.Gitar>>Eq pedalı >> Amfi şeklinde gireceksin ve tiz olan ham gitar sesine eq uygulayacaksın ve bu tonunu çok fazla etkilemeyecek.eq pedalını amfide fxloop tan kullanmak daha mantıklı geliyor bana önemli olan amfinin drive ını şekillendirmek çünkü...

Boss ge7 içinse dip gürültüsü falan sorunu yok kafana takma, normal bir boss pedal ne ise o da odur, mxr m109 da kullandım hatta 2sini arka arkaya koydum mxr sayısal anlatırsam 10üzerinden 9 düzeltme yapıyorsa boss 8 yapıyor mxr ın cut&boost u biraz daha fazla ama şu da var ben hiçbir parametre de ge7 de ve mxr da tamamen açmadım yani hiçbi potu tamamen kaldırmadım ya da indirmedim, ge7 tercih etmemin sebebi ise mxr ın tonla beraber sese %20 den fazla volume eklemesi ge7 de ekliyor ama level potu ile halledebiliyorsun yani soloya girerken azcık bass azcık da mid ekleyeyim ve eq pedalını bir nevi booster olarak kullanıyorsan (ben öyle kullanıyorum genelde) mxr da birden volume de fırlıyor ve düzenin değişiyor bir anda o sebeple ge7 kullandım ben, ama şu da bir gerçek mxr daha etkili ama senin işini bir eq pedalının göreceğini sanmıyorum.fxloop konusunda çok bilgim yok ama fxloop u olmayan bir amfinin drive ını kullanacaksan tonunu eq ile değiştiremezsin bildiğim kadarıyla.Onun yerine analog bir distortion ve peşine de eq kullanırsan (Gitar>>distortion>>eq>>amfi) hem lambalı amfinin hazzını alırsın hem de istediğin yöne çekersin distortion ını.

Ancak fxloop olayını bir araştır ben çok iyi bilmiyorum dediğim gibi çok da denemedim ama eski amfimden hatırladığım bu amfinin drive ını fxloop tan girmeden eq ile değiştiremiyorsun eğer amfinin eq katını kullanmayacaksan.Umarım yanılmıyorumdur ya da arkadaşlar çabuk davranıp yanıldığım noktaları düzeltirler ben de öğrenirim doğrusunu, ve umarım faydalı olmuşumdur.İyi çalmalar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Dostum bu kadar yazi yazmissin kusuruma bakma. Send & Return mevcut amfimde . Yani Fx Loop var : ) Benim cahilligime ver tekrar ozur diliyorum. Ev ortaminda ama evladiyelik olarak bunlardan bir setup kurmayi planliyorum. Bir arkadas GT-8'in efektor davranislarindan biktigini soyledi. Ben de hep processor kullandigim icin senelerce , 15-19 yas arasi gitar caldim Ibanez Js 100 + Marshall VS65R + Digitech RP300 ile. O berbat tonlardan kesinlikle kurtulmak icin de All Tube ampli aldim. Eq olarak harici kullanmak zorundayim. Bu nedenle evladiyelik olarak Ge-7 uygun fiyattan isini gorur diyorsan onu alirim. Benim tek merakim MXR 10 band'deki gain eklentisi. bunun islevini merak ediyorum. Bir de yanina iyi bir Dist pedal alacagim bir de Reverb pedal lazim tabii.. Onlar hakkinda da hic bilgim yok. Hard Rock vari guzel modern bir gain istiyorum cayir cayir. Clean tonlarda da klasik gitar kadar yumusayabilecek bir esneklik istiyorum.
 
Clean ton hadisesi senin amfine kalmış kanımca , akustik simülatör falan kullanabilirsin ama çok sevmedim o hadiseyi ben nedense.Amfinin send&return ü varsa önce eq pedalı al derim 2. el al hatta satarken de zarar etmezsin eğer ge7 istediğini vermezse ama ben alıyorum istediğimi distortion pedalı ile kullanırken, amfi ile denemedim cidden ama yine iş görür,tabi evladiyelikse mxr 10band a da yönelebilirsin de 2 kat para işi can sıkabilir... Distortion olarak da eğer ciddi anlamda higain olsun diyorsan ve para sorunun yoksa mesa nın vtwin lerini çok övdüler denemedim ama youtube a bakabilirsin....Modern ton olsun,gümbür gümbür olsun, drive ı kısınca hardrock takılayım ama pedal harbi inletsin mantığındaysan, kullandıgım dinlediğim ve benim kulagıma en iyi gelen pedal Boss ML-2 cidden "hayvani" bir alet,, ama metalmuff taki gibi tizlik keskinlik yok, kesinlikle hi-gain ve çok dolgun bir pedal böyle palm mute ü koyunca yeri sallayan cinsinden,bunu listene eklemeni kesinlikle tavsiye ederim tonlarını bir araştır distortion olarak.Eğer thrash vari keskin birşeyler arıyorsan da metalmuff ı beğendim ama eq pedalı kullanacaksan ml-2 ile de çok iyi iş görebilirsin...Çok sert birşeyler aramıyorsan da çok fazla alternatifin var...bir de add+ great white var mesa vtwin kopyası lambalı bi preamp pedalı , distortion olarak da kullanılabiliyor kanımca, lambalı amfin var gerçi ama deneme şansın varsa onu da deneyebilirsin tonla para verip mesa almaktansa.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Dostum Acoustic Simulator Reverb icin sart gibime geliyor. Delay/Reverb + iyi bir Dist ama metalden tut blues a kadar cok genis aralikli bir Dist Pedal + Eq ekipmani sart bana. Hepsini 2. el olarak alabilirim. Onemli olan verdigim paradan maximum verimi alabilmek. Ge-7 ile 10 Band Eq arasinda 150 TL fark var. O paraya neredeyse 2 tane 2. el pedal alinir yani. Bu durumda parayi akillica kullanmak gerek. Ev ortaminda cok masrafa degmez daha gitarimi da Schecter C1 Classic ile degistirmeyi planliyorum.
 
o vakit dediğim gibi ge7 alabilirsin eq olarak, işini çokça görür.Blues dan metal e kadar geniş aralıklı bir distortion sanmıyorum modelleme pedalları hariç olacağını.ben boss ml-2 nin drive ını kısarak çok güzel tonlar alabiliyorum tuşene tepkisi değişmiyor ve çok canlı düşük gain li tonlar gelebiliyor ama distortion için çok fazla seçeneğin var,ml2 ucuz bir pedal değil o sebeple piyasa araştırmasına gidebilirsin,sansamp gt2 klonu alabilirsin bende ms pozitron un yaptıgından var ve çok iyi tonlar alınabiliyor ama amfi ile tonlarını çok sevmedim açıkçası amfisiz konserlerde kullanmak için almıştım.gt2 ile hem higain tonları hem blues için yumuşak ama parlak tonlar alabilirsin ama sanıyorum ki blues ve soft türevi şeyler için kendi amfinin drive ını da kullanabilirsin en azından hem higain hem lowgain bir pedal alana kadar amfinle idare edebilirsin.alltube sonuçta içini yakar insanın :)
 
dostum peki hepsinden ziyade sen olsan 3-4 tane pedala 600 tl civari mi harcamak istersin yoksa temiz bir pod x3 live'a 800 tl civarina hepsinden daha iyi olur kesinlikle der misin All Tube bir amfi ile ? Ne dusunuyorsun ? Daha sabirli davranip bu tarz ust duzey bir processor almaya deger mi sence ? Boss GT serisini de begeniyorum fakat sanki Pod serisine gore net bicimde dijital gibi geliyor benim kulagima. Simdi ben alirim begenmem oburu icimde kalir onu da almak isterim vs. falan astari yuzunden pahaliya gelmesin bu isin. Bu yazimda son sorum da su olacak. Bu tarz bir amfi ile kulaklik kullansam amfi almis olmamin hic bir getirisi olmaz mi ? Bu isler icin uretilmis olan kaliteli kulakliklar ile All Tube'un guzelligini kulakligim ile de alabilir miyim ? Eger alabilirsem hangi modeli tavsiye edersin ? Gunun her vakti evde ses acamiyorum malum. Bu soruma da cevap verebilirsen cok memnun olurum.


Forumda envai cesit soru sordum rahatsizlik veriyorum surekli ama kusuruma bakmayin bu aldigim ekipmanlar az buz seyler degil o yuzden parami adam akilli yonlendirmek istiyorum. Umarim anlayis gosterirsiniz.
 
Yok ne demek, keşke herkes soru sorsa da biz de az biraz olan bildiğimiz paylaşsak...Öncelikle 3-4 tane pedal şunlar olacak büyük ihtimalle od-dist-delay-eq belki delay yerine reverb gelecek...ilerde üstüne zamanla eklerim diyorsan analog a yönel...her şekilde lambalı bir amfiyle çok güzel tonlar alırsın processorlerden öyle çat diye alamayacağın güzellikte.(ben olsam delay ya da od yerine wah alırım , wahsız setup çok boş gelir bana )...

yok üstüne eklemek istemiyorum ben tüm effect leri denerim, güzel güzel takılırım, sağlam ton yazarım dersen Pod ile mükemmel tonlar yazanlar var, fiyasko ton yazanlar da yok değil tabi, ama ne kadar yaparsan yap amfin lambalı olduğu için lambayı tam olarak kullanamayabilirsin ya da hissedemeyebilirsin dijital araya giriyor sonuçta...ama gt8 yerine pod alman ı tamamen kulaktan duyma ve okuma olarak tavsiye edebilirim.

Kulaklık içinse iyi kabinli bir hoparlör kadar hacim normalde beklenmez ama parayı basarsan Akg, sennheiser(ben de sh kullanıyorum), Sony vs. markaların kulakiçi olmayan modellerine bakabilirsin.Ciddi hacimli ve gerçekçi tonlar alırsın hatta kabinden soğuyabilirsin :D Şahsen sennheiser dan sonra 5+1 den soğumuştum ben.
 
TS+5 bant bir EQ çözer sorununu. Abartıp 10bant falan almaya gerek yok.

Kulaklık bir anlam ifade etmiyor, power katının tona etkisini neredeyse tamamen devre dışı bırakmış olursun. Ses kısıkken nasıl bir ton ve tepki alıyorsan aynısını kulaklıktan duyarsın sadece.
Amfinin power katı ile 5+1 müzik setindeki amfi aynı şey değildir.

Boost için falan prosesör kullanma, ne anlamı kaldı. Modülasyon efektleri için düşünüyorsan olabilir.
 
Bir iki şey dikkatimi çekti:

1-Tubescreamer tarzı aletler, kırılmaya yakın veya kırılmış amplilerin ses veya gain seviyesini artırmak için kullanılırlar. O nedenle TS seçeneğini iyi araştırmalısın.

2-Amplinin ekolayzırını nasıl kullanmamayı düşünüyorsun? Öyle veya böyle devrede olacak o sistem.

3-Kulaklığı nereye takmayı düşünüyorsun?

Şu ana kadar envai çeşit pedal kullandım lambalı amplilerde. Fakat çoğu kez bir TS tarzı pedalın ve wah pedalının yettiğini gördüm. Gerisi teferruat.
 
Yahu bence hiç uğraşma yani ne gerek var bu kadar kafa yormaya ki. Opeth bile çalışma zamanlarında mikroküp kullanıyor sonuçta prof adam bu kadar düşünür eder ki çok çok sağlam bir ton istiyorsan rack leri toplamaya başla şimdiden... Yani sende mikroküp kullan demiyorum da hani şartları fazla zorlamaya gerekte yok. All tube bir amfim vaaa benim diyorsun ee o zaman takanında dediği gibi TS ve wah hadi birde reverb ve delay da ekliyorum yani bunlar sana yetmiyorsa daha ne diyim. İstersen sonradan daha büyük kabin alırsın bir gömlek üste çıkarsın.

Edit: Boss ME70 leri bir dene bence biraz araştır bu dediğim aleti.
 
TS9DX dusunuyorum bu model icin ne diyorsunuz ? EQ olarak da uygun 2. el piyasasindan dolayi Boss Ge-7 dusunuyorum. Neredeyse MXR'in magaza fiyatinin 4'te 1'ine denk geliyor.
 
Geri
Üst