Ses kartı için uygun ses sistemi...

Selamlar,
Arkadaşlar bir adet ses kartım var Line 6 Pod Toneport ux1.
Bu ses kartıyla bilgisayardaki gearbox programı sayesinde procecor olarakta kullanabiliyorum.Ama bilgisayardan çaldığım icin suanlık sadece kulaklıkla çalıyorum.
Sizce bu ses kartından iyi verim alıyorum kulaklık haliyle ama artık biraz daha yüksek seste calmak ıstıyorum.O nedenle 5+1 ses sistemi filan mı alayım yoksa ucuz referans monitörlerinden mi.Aslında referans monitörü almaya kalksam behringer ms-16 lar 230 liradan aşağı değil.
Daha önce referans monitörü filan kullanmadığım icin bilmiyorum.Sizce normal bir 40-50w ses sistemiylede iyi bir verim alabilirmiyim yoksa monitör yada ayrı bir amfi şart mı.Kayıt işleri filan yapmıyorum sadece bilgisayardan calıyorum o nedenle monitör pek yaramaz gibi geldi ama avantajı çoksa alacağım.
Teşekkürler simdiden..
 
Müzik yapımında 5+1,2+1 vs,kullanılmaz,stero olmalıdır.
Refarans monitörünün görevi yaptığın sesleri aynen duyabilmendir.
Normal hoparlörlerde üst ve alt frekansları duyamazsın,dolayısıyla sana basslar normal gelirken,kaliteli bir sette dinlediğnde aslında bassların çok fazla olduğun,hatta uğuldadığını farkedince çok şaşıracaksın.

Bir hoparlör alırken RMS(root mean square) Power değerine bak,bu değer sesin distorsiyona uğramadan maximum çıkış gücü anlamına gelir.

Dandik hoparlörlerin üzerinde çıkış watt değerleri çok büyük yazar,ama bunlar hoparlörün verdiği maximum sestir,o seviyede ne çaldığı anlaşılmaz,distorsiyondan ötürü.
 
Bütçeni zorlayarak alabileceğin en iyi cihazı al(refarans monitörü ).

İnsan bir yola çıkarken yanındaki alet ve edavatın iyi olmasını ister ki,kolay ilerleyebilsin,kısaca mantık bu.

RMS ne kadar yuksek ise o kadar pahalı olur.

En iyisi, satış yapan 3-5 yere gidip,ürünleri birebir incelemek,aradaki farkları görmek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hocam aslında referans monitörü ile iyi bir sonuç alacağımı biliyorum ama biraz pahalı ve şuan o kadar para ayıramam gibi.

Dediğim gibi herhangi bir 4+1,5+1 ses sistemi ile bu işi yapabilirmiyim onu merak ediyorum.Yani taktıktan sonra abuk sabuk bir ses alırmıyım?

Birde stereodan bahsetmişsiniz onuda biraz açarsanız memnun olurum.
Teşekkürler cevabınız için.
 
İstedikten sonra 2+1,5+1 ile de yaparsın,ama müzik iki hoparlörle yapılır(left ve right),bu iki hoparlör arasında sesleri yayarsın,gitarı biraz sola,vokali biraz sağa,vs.
Böylece panaromik bir ses oluşturmuş olursun.Ayrıca tüm müzik yazılımları 2 hoparlörlü sistemi refarans alarak üretilir.
5+1 sinema için kullanılır.
Alttaki linkte iki hoparlörle sesin nasıl dağtılıp streo yapıldığı(panlama-panning) görünüyor,5+1 de bunu yapamazsın.
BALANCE başlığına bir göz atıver.

http://www.propellerheads.se/substance/record-u/index.cfm?fuseaction=get_article&article=part4
 
Geri
Üst