Cort KX101 - Cort KX Custom

Dostum zaten ben yaniliyorsam ve orjinal manyetikler kullaniliyorsa enteresan bir durum dedim. Demek ki yaniliyormusum ve enteresan bir durummus. Yani kesinlikle cakma diye bir sey iddia etmedim. Kusura bakma ama bu kadar sert bir sey yazmana gerek yoktu. Ben arkadasi yanlis yonlendirecek bir sey soylemedim. Ucunu acik biraktim ki kendi de arastirsin bilgi sahibi olsun diye. Gitari ben almiyorum sonucta. Kesin yargili da davranmiyorum. EMG manyetiklerin ne icin kullanildigini da soyluyorum. Farkli alternatifler de oneriyorum. Agac kalitesinden de bahsediyorum. Ben bir terbiyesizlik goremedim. Sen gormussun demek ki. Afedersin.
 
yakın bir arkadaşımda katana vardı bu resimdekinin kırmızısından. Emg hz saopen manyetik vardı sanırım üzerinde, coil tap vs. de hatırlıyorum...gitar set neck+maun+emg manyetikli ve işçiliği ciddi anlamda çok iyi bunların genelde...katana denedim cort un da birçok gitarını çaldım x custom aralarında var mıydı hatırlamıyorum ama katana çok uzun yıllar hatta seversen ömürlük bile götürebilir seni...sert müziklerle ise işin bence katana almalısın..
 
Arkadaşlar tekrardan merhabalar, konuyu açtığımda Cort X Custom HT ile KX1Q arasında bir seçim yapmayı düşünüyordum, fakat şimdi seçenekleri değiştiriyorum. Sizden ricam Cort Kx Custom ve Kx101 arasında bir tercih yapmam gerektiği için, hangisini tercih etmem gerektiği konusunda yorumlarınızdır. :) Öncelikle ikinci elde güzel şeyler bulunabileceğini biliyorum fakat sıfır alacağım ve bu ikisinden birini alacağım.

İki gitar oldukça benzer ürünler, yalnız, Kx Custom'ın sapı Akçaağaç iken, Kx101'in sapı Maun. Ve Kx Custom'ın gövdesinde Flame Maple var ve açıkçası kozmetik olarak da daha hoş geliyor bana. Normalde Kx101 daha pahalı iken (980 lira civarı), yeni gelen rengi ile 800 lira civarına düşmüş ki bu da 880 lira civarındaki Kx Custom'dan daha ucuz. Teşekkür ederim. :)

Cort KX101

cort.cortkx101.jpg


http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6370&gid=111

Cort Kx Custom

KX-Custom.jpg

Cort_KX_CUSTOM_YAKIN.jpg


http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1448&gid=111
 
benim düşüncem kesinlikle kx 101 almalısın.progressiva kardeş ben de sert bi şey yazmadım aslında yazı böyle oluyor malesef.birbirimizin yüzünü görmediğimizden öyle geliyor.üzmek istemem kimseyi :D
 
Foruma uğramayalı bayağı oldu, yeni konu açmak yerine kendi konumdan devam edeyim dedim.

Arkadaşlar tekrardan merhabalar öncelikle.

800-900 lira civarı sabit köprülü bir gitar almayı düşünüyorum, alacağım gitar muhtemelen Cort Kx101 olacak, öte yandan birçok kişiden "o paraya ikinci el çok daha iyi gitarlar alabilirsin" cevabının geleceğini tahmin ediyorum (ki mantıklı aslında), fakat şöyle ki ben 2. el olayına pek sıcak bakmıyorum ve peşin almayı düşünmüyorum, şu durumda dediğim fiyat düzeyinde ve sabit köprülü olacak şekilde önümde daha mantıklı bir alternatif var mıdır acaba?

Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst