Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hak etmiyormu? şaka yapıyor olmalısın.

Bu dünyada sadece Blackstar yok ki. Üstüne biraz para ile Jet City gibi tam lambalı amfi alınır ve gerçek lambalı drive tonuna ulaşılır. Blackstar kötü değil, ama mükemmel de değil. Yarı yarıya transistörlü bir amfi. Lambalı derive olayına prk çok amfiye nispetle çok uzak. İçindeki ss devreler nedeni ile de tam lambalılara nazaran bozulma ihtimali daha fazla.
 
Selçuk amfi yarım lambalı, yarım prosesör o zaman anladığıma göre. Yine de preamp için Banzai sitesinde JJ'in 12AX7'lerine bir göz at istersen. Yüksek, orta gainli falan modeller çıkardılar.
 
Amfide şöyle bir dizilim var. Önden jackı takarsan modellemeler + efektler + reverb + 12ax7 preamp katı + 5881/6L6 power katı. Eğer fx loop gibi görünen arkadaki giriş çıkışlardan preamp out kısmından başka bir cihaza giriş yaparsan sadece prosesörü kullanıyorsun. Amp in kısmına girersen de sadece master volume ve presence aktif oluyor ve 12ax7 preamp + 5881/6L6 power katını kullanıyorsun. Yani amfideki amp in kısmına gitarı takarsan (ki denedim) efektleri, ekolayzırı olmayan tamamen lambalı clean bir amfi kullanmış oluyorsun. Dolayısıyla diz analogları, gir amfiye amp in girişinden, al sana full lambalı bir amfi.

Ben baya araştırdım bu amfiyi. Çok temiz ve çok uygun fiyata da bulunca da aldım.

Zaten prosesör dışında kalan kısım bildiğimiz tam lambalı Bogner amfi ve 12" Celestion Vintage 30 speaker. Şimdilik prosesörünü kullanacağım. Analog pedal dizilimi gibi kullanabilmek için de shortboard aldım. Wah da var üzerinde. Bütçeyi toparlayınca bir kaç analog ve fx loop içeren bir preamp ile olayı süslemek niyetindeyim. Lambaları da değiştirmekle işe başlamayı planlıyorum. Hatta Banzai'den sepeti doldurdum bile ama biraz akıl alayım dedim.

Sanırım Sovtek alacağım. Biraz araştırma yaptıktan sonra 3 gün önce şu 12ax7leri ve 5881/6L6ları sepete attım zaten. Umarım seçimlerim yerindedir.
 
@kocamanadam
HTR5' in 2011 üretimlerinde bu tarz sıkıntılar olduğunu duydum, başlığı da incelemiştim zaten. Teşekkürler bilgilendirme için.

Tabi ki en güzel amfi bu değil, yani 5000 tl bütçe ayırsam çok daha iyi şeyler alırım tabi... Ya da bu amfinin sıfır fiyatına Blues Jr. alınabilir. Burada fiyat/performans açısından değerlendirmeye çalışıyoruz istenilen kriterler ve kısıtlamalar doğrultusunda.

@HmzGkgz
Bu amfinin neden bu fiyatı haketmediği hakkındaki düşüncelerinizi çok merak ettim? Çok ucu açık olmuş; rengi mi güzel değil? :)
 
Valla abi, ben "Bogner" falan demesine güvenmiyorum. Ta başlarda "Bogner" Alchemist alacaktım. Fırsatım da vardı Ama yabancı forumlarda bir okudum ki R. Bogner amfiye "Bu benim değil Line 6'nın ürünü" diye servis vermiyormuş. Line 6 da "Bu bir Bognerdir, lütfen Reinholt Bey'e müracat ediniz" diye sallıyormuş.

Yukarıdaki ifadenden de, "amp in"i kullanınca sadece güç katı mı yoksa preamp ve güçkatı birlikte mi aktive oluyor-kalıyor anlayamadım. Preamp devrede ise eq katı da devrede kalmalı. Eq devrede değilse sadece güç katı kullanılıyor demektir genel olarak. Hani prosesörü devreden çıkarırken eq katını pre ile kullanımak üzere rahatça ayarlanabilecekken, preampı kullandırıp da eq katını devre dışı bırakmaları çok mantıksız ve gereksiz bir iş. Sonra lambalardan hangisi kazanç katı, hangisi faz bölücü? Yoksa faz bölücüsü solid state mi? Gizem çok fazla aslında.

Sovtekler genelde Amerikan amfilerle iyi gidiyorlar. Ama bu amfinin prosesör kısmı dışındaki pre ve power ampı neye göre dizayn ettiler onu da bilmek gerek. Amerikan dizayn ise bunlar gider.
 
Amp in kısmı preamp + power amp şeklinde ama sadece power amp mantığında. eq katı prosesöre bağlı yani dijital olduğu için lambalarla alakalı değil. Yani görüntü o şekilde.

Hatta şeması da var netten bulduğum.

Spider-Valve-Signalflow-vet.jpg
 
Özür dileyerekten, hiç sevmedim bu şemayı :)

Ha, Amp in kısmına belki bas tiz mid şeklinde bir eq pedalı-katı uydurulursa büyük ihtimal daha etkili kullanılabilir lambalı kısım.
 
Bu dünyada sadece Blackstar yok ki. Üstüne biraz para ile Jet City gibi tam lambalı amfi alınır ve gerçek lambalı drive tonuna ulaşılır. Blackstar kötü değil, ama mükemmel de değil. Yarı yarıya transistörlü bir amfi. Lambalı derive olayına prk çok amfiye nispetle çok uzak. İçindeki ss devreler nedeni ile de tam lambalılara nazaran bozulma ihtimali daha fazla.
haklısın. :)
 
Yahu şu memleketi biraz Avusturya tarafına kaydırabileydik keşke. Aslında pek çok marka ve modelden hem geç haberimiz oluyor, hem de gavurun 100'e sattığını da burada 300'e 400'e alıyoruz. Kimse de demiyor ki "Bunlar da insandır, candır, yazıktır" :D
 
aynen peavey mesela çok iyi bir amfi ama türkiyede çokça bilinen bir amfi değil. yanlışmıyım :D
Biliniyor da, yetmiyor işte. Memlekette yıllardır ciddi bir Peavey -bilhassa lambalı güzel modelleri- sıkıntısı var.
evet. yalnız peavey canavar gibi amfi :) çok sonradan tanıdım peaveyi... iş işten geçince tanıştık o farklı bir dünyadaydı ben farklı... ikimizde farklı dünyalara aittik... ben yazmayı tercih ettim o ise hiç okumadı... :D noluyor yaw gece gece beyin uçtu :D
 
Geri
Üst