Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Istedigin tonlar nedir,blues mu yada metal mi calicaksin?
Ben drive pedali tercihinden cok metal ve turevlerini calmadigin kanisina vararak butcene de uygun laney cub 10 u oneririm.Ben kullandim ve bence fiyatinin kat kat ustunde bir amfidir.Butceni artirirsan ibanez in tsa15 ini alabilirsin,1 wattlik amfiler onerilmis ama clean headroom u dusuk oldugu icin pek kesmeyecegini soyleyebilirim.
 
Bu fiyat bandındaki lambalı amfiler bence tatmin edici olmaz, çok da keyif vermez (bende Blackstar HT-1RH var, clean headroom oldukça kısıtlı). Bu yüzden Roland Cube 10GX önereceğim, sıfırı 700 TL civarında ama ikinci elleri 500 altında olacaktır. Efektleri ve tonları tatmin edicidir.
 
Elimde lambalı super champ XD var, iki kanal, üzerinde efektler barındıran enteresan bir amfi. Bazı drive pedallarımdan birden fazlasını stacklediğimde amfi çok düzgün cevap vermedi. Blues junior bu konuda daha toleranslı daha düzgün cevap verebiliyor. Ancak BJ üzerinde de superchamp'teki vibrato chorus delay gibi efektler yok. Üzerinde efektler olsun dediğin zaman bu dijital olmasını istiyorsun demektir, ama tüplü amfi gibi de pedallara tepki veremedikleri veremeyecekleri bir gerçek.. Bir sürü lambalı ve dijital amfi denedim kullandım böyle bir amfiye rastlamadım. Zaten dijital amfi aldığın zaman direk üzerinde special design bir speaker ile geliyor ki bu bir amfinin hem dijital hem de tüplü gibi davranamayacağının en açık göstergesi. Tek tük istisna marka modeller hariç pedalla iyi anlaşan dijital amfi yok tech 21 vs zaten biliyor herkes bunları.. Çok beğendiğin bir pedalı alırsın dijital amfiye bağladığında sonuç çok çok rezil olabilir. Lambalıda bu ihtimal çok düşük. Bence bu önemli bir kriter.

Şahsi görüşüm 500TL'ye lambalı sınıfında Laney cub 10'a rakip bir amfi olmadığı. Dijital dersen de Fender Mustang fena değil. IDcore u hiç denemedim belki daha iyidir. Madem elinde pedal var Cub 10 almanı tavsiye ederim, dijital amfilerin bir süre sonra baydığı aynı tonları duymanın insanı sıktğı bir gerçek.
 
Son düzenleme:
Takip ediyorum beyler ama yoğun iş temposundan yazma fırsatı bulamadım,kusura bakmayın.Amfi olarak Fender Mustang 3 e yoğunlaştım hatta karar verdim gibi.Karar vermemde youtube de ''Mustang Monday'' isimli videoları yayımlayan ''Shane'' isimli arkadaş etkili oldu.İzlemenizi tavsiye ederim.Bu arada herkese yardımlarından ötürü teşekkür ederim.
 
Takip ediyorum beyler ama yoğun iş temposundan yazma fırsatı bulamadım,kusura bakmayın.Amfi olarak Fender Mustang 3 e yoğunlaştım hatta karar verdim gibi.Karar vermemde youtube de ''Mustang Monday'' isimli videoları yayımlayan ''Shane'' isimli arkadaş etkili oldu.İzlemenizi tavsiye ederim.Bu arada herkese yardımlarından ötürü teşekkür ederim.
Shane'in channel larını bir yılı aşkın süredir takip ediyorum, her fiyat aralığında ekipmanı inceliyor. Review'leri de çok doğru dürüst yapıyor. intheblues.au diye bir site açtı oradan pedal vs de alabilirsiniz bizim turkrock gibi bir forumu da var.
 
Sabit bir tonu yokki İlk önce burda bia anlaşmak lazım belli dönemlerde belirli cihazlarla kendi sevdiği tonlar var Ben 2010 daki tonunu hiç sevmiyorum Git gide iyice tizleştirdi. 90-95 arası tonu en çok hoşuma giden devirler Orda da genelde Soldano kullanmış Daha önceki dönemlerde zaten kütür kütür rockcıydı adam Kısaca hangi dönemi örnek alınıyorsa onu araştırıp öyle yönlenmekte fayda var Yukarıda bir arkadaş çok güzel birşey yazmış "Başkasının imzasını atmak" en sonunda da böyle bir sorun varki kendisi bile aynı şeyi çalamıyo kilo yaş vs bir sürü etken var ....
 
Fender mustang e presetler yükleyebiliyorsunuz.Fiyatıda yaklaiık 600 lira gary moore presetini yüklemiştim başarılı ama still got the blues,parisienne walkways ve the loner a gidiyordu ama diğer şarkılar iççin preset de var.
 
Herkes teknigini gelistir bend calis fln demis de lambali amfileri gitarin dinamiklerine daha iyi cevap verdigi icin kullaniyoruz,solid state amfi ile ben ne gitarin tonunu ne de teknigini gelistirebilecegine inanmiyorum sonucta tonunu begendigin adam bir blues gitaristi.Eger lambali alicaksan en az laney cub 10 al uzerine de marshall in box bir distortion pedali ev ortami icin yeterli olacaktir.
 
Merhabalar bütçem 800 tl ve ihtiyaç duyduğum ise blues- rock çalınacak ve küçük bar programlarında yetecek bir amfidir. Özellikle programlarda beni yarı yolda bırakmayacak bir amfi olması önemlidir. Bu arada Amfiyi pedal setubumla birlikte kullanacağım (ibz tubeking - ms screamer - ibz de7 delay - crybabay 535q) gitarım ise fender strat.
Sanırım lambalı bir model alamayacağım alsam da sahne için yeterli olmayacak bu fiyata düşük güçte bulunabilir sanırım ama yinede varsa bildiğiniz uygun fiyatlı lambalı alternatifler , söylerseniz mutlu olurum :) şimdiden teşekkürler :)
 
Hocam yanlış anlamayın da üslubunuzu hiç beğenmedim. Ayrıca istediğniiz kadar Gibson Custom'lar, Hand-Wired Marshall'lara sahip olun, Gary Moore'nin elini kesip kendi elinizin yerine takmadığınız sürece o tonu elde edemezsiniz. Evet, ben de tuşeciyim.
 
Geri
Üst