Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

O olmadı işte. Solakların işi zor. Boşuna demişiz önce amfi diye. Buradan da bir hikmet çıktı işte :)

"boşuna dememişsiz" olacaktı, yanlışlığı düzeltelim :)

Yok @Halilibofender sen amfiye karar vermiş ol, asıl gitarı bulmak dert olacak, bu solaklık başa bela bu ülkede. Eğer gitar bulamazsan, buraya alternatif düşünebileceğin bir link koyuyorum.

ESP LTD ST213 R 3TSB Lefthand

Amfiyi hallettikten sonra, gitar bulamazsan, zamanla bunun için de para biriktirebilirsin. Zira elindeki uyduruk MR'un bile lambalı amfide verdiği tona inanamayacaksın.
 
Hazır konu Marshall amfilere ve Thomana gelmişken bende bir soru sormak istiyorum. Bu günlerde kafayı Malmsteen abimizin tonuna ( donuna değil :D) taktım. Gitarımın manyetiklierini hs3 ve hs4 ile değiştirdim. Randall rd20 diavlo amfimi ve İbanez gitarımı evden uzaklaştırdım. Dod 250 kolnunu pedal boardıma ekledim. Blackstar ht5r i analog pedal setimin yanına aldım. Ancak olmuyor. Malmsteen tonunu bir türlü yakalayamıyorum.

Kafayı kırdım. Yutubu açtım. Ne kadar malmsteen coverı varsa izledim. 1500 euroyuda gözden çıkardım. Tabi ben bedrum gitaristi olduğum için ses seviyesi çok önemli. Amfi sesini ancak tv volume kadar açabiliyorum.

3 adet amfini seslerini beğendim. Biri Engl Artist edition. Diğeri Marshall jwm 205. Diğeri de marshall dsl40c. Carvin v3 ve mesa 25 de fena değiller. Mesa 1500 eurodan fazla. Gümrük problemi var. Carvin thomanda yok.
Bu amfiler içinde en sıcak baktığım Engl Artist edition. ( blackmore de olabilir). Engl 100watt. Diğeleri 40-50 watt civarında. Bu amfiler ev için fazla mı olur yada tavsiye edeceğiniz başka bir amfi var mıdır. Yada jcm 900 sularında birkaç wattlık bi amfi tavsiyeniz olur mu? Yani lambalı tonu diye gidip 5000 tlyi 100 watlık bir amfiye yatırmak ta istemiyorum ancak daha iyisini de bulamıyorum. Acaba gigmaster yada daha düşük fiyatlı bir Engl aynı soundu verir mi? Yardım lütfen. Elimde kendime ait roland cube 40xl, yamaha thr10, blackstar ht5r ve diablo rd 20 amfilerim var. Kardeşimde ise blackstar stage 60 var. Ancak sonuç yok.
Her türlü fikre açığım.
 
Üstad randall çok iyi bir amfi ancak fazla hi gain. Clean kanalında, gaine abanarak, önünede ts9 atarak tübe saturasyonu almak mümkün. Ancak bu yapılırken, kalorifer pedekleri duvardan çıkacak gibi oluyor.
Şaka bir tarafa clean kanalı güzel ancak sesi açmak gerekiyor. Gain kanalı ise preamp gaini çok güzel veriyor ancak , tabiri caizse moderen voiced. Yani tipik randall. marshall gibi bol midli, az baslı bir tonu yok. Flaq eqsu olan biraz daha tizli ve baslı gibi. JIN JIN işleri için ideal. Ancak kesinlikle fizz değil. sesi açarak ve gaini kısarak, bir eq pedali ile güzel sonuçlar veeriyor ancak sese abanmak lazım. Oda bizde yok.
 
Valla biraz düşünmem gerek. Aklıma şu anda Marshall 1 watt JCM'den başka bir alternatif gelmiyor. JVM diyeceğim de, ev kullanımı konusunda emin olamıyorum. Bu meretler güç katını açmadan hacim almıyorlar ki.
 
crying-spock.png
 
Yok yahu, 1500 avro kim, biz kim. Zengin olsak çakması yerine orjinal Soldano alırdık :D
EKLEME: 2014 sonunda Jet City JCA 50 aldım Thomann'dan.
Jetcity iyi bir modifikasyon platformu diye aklımda kaldı. İşin ucu yine nakite bakar ama "zamanı geldiğinde" orjinalliğini bozmak istemediğiniz , pahallı bir cihazı satmaya çalışmaktansa daha hesaplı bir cihazı modifiye etmek/ettirmek daha bütçe dostu bir karar olabilir.
 
Geri
Üst