Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Peki randall mı bu mu:
Bugera G5 Infinium bu arada randallın fx loopu yok heralde.
randall da send-return mevcut bugera g5 da iyi gibi hi-gain işleri için.Bugera da tek tüp var preamp katında randall da 2 bunun eksisi artısı var mıdır yoksa sadece tasarım mıdır o kısmını bilemiyorum.Bugera da british e de kayabiliyorsun daha fazla ton seçeneği sunuyor gibi.
 
Benim incelemelerden duyduğum ve okuduğum kadarıyla randall daha agresif karakterli ama çok ton yelpazesi sunmuyor gibi bugera a göre.İkiside iyi gibi.Bugeranın da yorumları denk geldiğim olumlu genelde.
 
Arkadaşların dediği gibi Randall RD5 iyi bir seçim. Biraz daha ingiliz tonlu metal için Orange Jim Root Terror (7 watt çalışabiliyor, 15 watt). Harley Benton kabin, para varsa Orange PPC112 kabin.
 
Ev için 15 watt sıkıntı yaparmı? Bulduğum amfiler bunlar: hughes and kettner tubemeister 5, randall rd 5, Bugera G5, eng gigmaster 15, evh 5150 15w, peavey 6505 mini, Marshall dsl15h, kustom defender 5h. Hangisi daha iyi olur.
 
Ev için 15 watt sıkıntı yaparmı? Bulduğum amfiler bunlar: hughes and kettner tubemeister 5, randall rd 5, Bugera G5, eng gigmaster 15, evh 5150 15w, peavey 6505 mini, Marshall dsl15h, kustom defender 5h. Hangisi daha iyi olur.
Bahsettiğim 15 watt lık modellerin hepsinde power soak mevcut yani watt düşürebiliyorsun.Misal evh 5150 i 4 watt olarakta kullanabiliyorsun.evh 5150'de bi incele aklımda iyi gibi kalmış bakmıştım bende bi ara yorumdur videodur.
 
Varsa yoksa Laney Lionheart L5T-112 Made in UK diyorum.
- 2 kanal(clean/drive kanalı tek eq tarafından çalışıyor.
- fx loop(fx loop paralel bu belki tek eksisi)
-12 inch Celestion G12H Greenback
- 1 x (EL84), 3 x (12AX7)
- Yaylı reverb
-Ağırlık:~20 kg
olan bir amfi varsa niye başka bir şey önereyim? Yeni serilerde üretim Çin' e taşındı ve yaylı reverb' ten dijitale geçti. Hoparlörde de bir alt seriye geçti diye aklımda kaldı fakat usb bağlantısı gibi özellikler katmışlar ancak ben zaten o kısımları pek anlamıyorum.
- Diyeceksiniz ki bununla nasıl Megadeth çalınacak ? Bir overdrive ya da babayiğit bir distortionla bu iş olur.
- 5 watt yeter mi? Evde yaşayan insana 5 watt fazla bile.
- Niye herkese aynı ilacı veriyorum? Çünkü fanatiğim:)
 
Son düzenleme:
Sıfırı 2500 lira civarıydı, Engl Gigmaster 15'e bakabilirsiniz. Power soak var üstünde, 15 watt, 5 watt ve 1 watt olarak ayarlanabiliyor. İkinci elde kabin ile sanırım istediğiniz fiyat seviyesinde alınabilir.
 
Sıfırı 2500 lira civarıydı, Engl Gigmaster 15'e bakabilirsiniz. Power soak var üstünde, 15 watt, 5 watt ve 1 watt olarak ayarlanabiliyor. İkinci elde kabin ile sanırım istediğiniz fiyat seviyesinde alınabilir.
Tr' deki üç kağıtçı tedarikçiler'den alış-veriş yapan kaldı mı ya.Engl Gigmaster 15'ın sıfırı kargo dahil 1800 tl e geliyor hemde membağından.
Engl E315 Gigmaster Head
Ben bunun 30 watt olanını tr'deki malum tedarikçisinde incelemiştim ordaki olan mıdır genel midir bilemem de kasanın işçiliği gördüğün tüm çinlerden daha berbat haldeydi vinil deri kaplama tam oturmamış tahta gözüküyor ızgara yamuk vidalanmış vs...Bide ne kadardır tehşir-deneme ürünü olarak kullanılan, tüplerin akıbeti belirsiz amfiyi 0 fiyatına gazlamaya çalışmalar ayrı mevzu
 
Konuyu açan arkadaşın parası boşa gitmesin kısa sürede yeni arayışlar içine girmesin diye dayanamayacağım ve yazacağım. Birtakım yanlış bilgiler var sanırım, 5w lık amfi diye bir takılma durumu görüyorum. Bu tamamen yanlış. Öyle amfiler var ki 50w bile olsa yatak odası ses seviyesinde gayet başarılı. Anladığım kadarıyla siz yüksek ses sorunu nedeniyle düşük watt lı bir amfi bakıyorsunuz. Fakat amfinin düşük wattlı olması her zaman yatak odası ses seviyelerinde başarılı olacağı anlamına gelmiyor. 5 watt ta öyle azımsanacak bir güç değil. Dolayısıyla arayışlarınızı watt kriterini baz alarak değil, yatak odası ses seviyesindeki başarı oranına bakarak yapmanız faydalı olacaktır.
Yukarıda çok güzel amfiler de tavsiye edilmiş, bu bilgilerin hatalı olduğunu söylemiyorum Fakat arayışınızı illa düşük watt diye sınırlandırmamanız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.
Benim tavsiyem Blackstar dan uzak durun belirttiğiniz tarza çokta uygun değil kanımca. Oldukça boğuk kapalı bir tonu var, bu canınızı sıkabilir. Bunun yerine Randall yada Peavey çok daha iyi bir alternatif. Ha bütçeyi arttırırsanız ENGL Ironball, ENGL Screamer, Friedman Pink Taco, ben pek sevmesemde EVH 5150 gibi ürünlere yönelebilirsiniz.
 
Geri
Üst