Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar ilk kez elektro gitar alacağım almam gereken gitarı buldum 2. El Cort X6 alacağım ama yanında almam gereken amfiye karar veremedim çünkü bütçem 10w amfi almak için çok düşük sadece Belcat G10 modelini alabiliyorum sizce ne yapmalıyım amfi konusunda?

Belcat alana dek sabret düzgün bir amfi al. Veya iyi bir bilgisayarın varsa:

Guitar Cable Audio USB Link Interface Adapter For MAC/PC Music Recording Accessories For Guitarra Players Gift With CD Driver-in Guitar Parts & Accessories from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group

şu ses kartını al, Assio Driver ve Guitar Rig kur. Belcat'ten çok çok daha iyi performans alırsın. Bunun da gelmesi belki bir ayı bulur, ama orta hallice bir kulaklı ile bile, bütçen sınırlı ise çok daha iyi performans alırsın.
 
Merhabalar öncelikle ilgilenecek herkese teşekkür ediyorum. 1500 zorlasam 2000 tl bütçem var. Amfi almak istiyorum düşük volume ile kullanmam gerekiyor öğrenci evi malesef. Aradığım en önemli özellik amfinin cevap kalitesi yani en ufak hatayı duyurması penaya, çalıma çok hassas cevap veriyor olması. Evimde çalışırken tertemiz kendimi duyup tuşemi düzeltmek istiyorum en büyük amacım bu. Müzik dükkanlarında direkt lambalı 10 15w lık amfilere yönlendiriyorlar. Vox ac10 gibi. İnternette ise ymaha thr serisi ve vox adio air gt gibi ev amfileri hakkında güzel yorumlar var. Tecrübesi olan özellikle tuşemi duyurması açısından evime uygun düşük volumede kaliteli bir seçenek önerebilir mi? Strat kullanıyorum. Tarzım pink floyd, john mayer, yavuz çetin gibi yani blues rock çok sert tonlara ihtiyacım yok. Kaliteli cleanler ve tatlı overdrive yeterli olacaktır. (Elimde ts mini var)
 
Laney Cub12r amfilere bakın derim. Üstünde 1watt ve 15 watt inputları mevcut. Üstünde reverb var, 12" hoparlör ve clean tonlarını övüyorlar. Sahibindende bütçenize uygun fiyatlarda mevcut.
 
Bence öğrenci evinde lambalı amfiyi geç. Kendini de arkadaşlarını da yakma. Tuşeni sağlam duyman için, sesini biraz açman gerek, o seviyede de komşulardan şikayet alırsın. Düşük seste iyi performans veren lambalı amfi bulmak zor iş. Zamanında 1 watt Blackstar kullandım, tövbe. Açamadım sesini doya doya. Yalnız @stormrider1987 nin dediği amfiden de bulursan bir dene. Kısık ses performansı fena değil gibi hatırlıyorum. Yamaha THR denedim. Çok güzel, taşınabilir, cam gibi tonları var.

Onlar hariç, denk gelirsen Roland Jazz Chorus, bir de Vox Ac10 falan değil de, AC4TV dene.
 
Merhabalar ID:30TVP ve Katana 100 arasında kaldım sizce metal müzik için hangisi doğru tercih olur. Ayrıca bu tür amfilerin kayıt özellikleri kullanılabilir seviyede mi?
Son olarak gece çalışmaları için kulaklık performansları nasıl? Hatta apartmanda yaşadığım için sesi fazla açamayacağımdan belki gece olmasa bile saat akşam 9-10 civarlarında da kulaklıkla çalabilirim.
 
Son düzenleme:
@stormrider1987 @redbone değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Bana en yakın yamaha thr10c gibi geldi. Kafamda hala bir iki merak var onları da sorayım. Pedallarla anlaşabilir mi bu amfi internette çok iyi diyenler var drivelerı özellikle de fuzz pedallarını problematik görenler var. Tube screamer ve ocd gibi rat klonları gibi pedallar kullanmayı düşünüyorum. Asıl hiç bir yerde bilgi bulamadığım husus vah pedalları modelleme amfileriyle bir sıkıntı çıkarır mı? Bu amfiyle pedal kullanan varsa tavsiyelerini bekliyorum. İkinci bir önemli nokta benim için yamaha thrlerin sahne için tasarlanmadığını biliyorum yine de okul için if dorock gibi mekanlarla anlaşıp konserler veriyoruz. Bu amfiyi sahnede kullanma verim alma şansım var mı? Stereo imaging olayından ötürü mikrofonlama konusunda insanlar ikiye bölünmüş. Bir de headphone çıkışıyla miksere girilir bence diyenler var. Bunları deneyen var mı ses kalitesi bozuluyor mu onu da danışmak isterdim. Saygılar.
 
Fuzz pedalları genel olarak amfi seçen bir pedal türü. Benim bildiğim headroomu yüksek amfilerde güzel sonuçlar verdiği yönde. Tarz olarak pink floyd geçtiği için gilmourish sitesine bakmanızı tavsiye ederim. Amfi, pedal gibi konularda oldukça yararlı olacaktır.
 
Merhabalar ID:30TVP ve Katana 100 arasında kaldım sizce metal müzik için hangisi doğru tercih olur. Ayrıca bu tür amfilerin kayıt özellikleri kullanılabilir seviyede mi?
Son olarak gece çalışmaları için kulaklık performansları nasıl? Hatta apartmanda yaşadığım için sesi fazla açamayacağımdan belki gece olmasa bile saat akşam 9-10 civarlarında da kulaklıkla çalabilirim.

Boss Katana Serisi
İnceleme - Blackstar ID:TVP 15

Naçizane görüşlerim var başlıklarda.
Sadece metal için TVP bence bir adım öne çıkar. Herşeyi çalacam dersen ikisi de iyi.
Kulaklık performansı ne demek bilmiyorum, takıyorsun kulaklığı ses veriyor zaten?
Kulaklığa ihtiyacın olmayacak, başlıklarda yazdım sebebini. Ben dün gece 1230'da çalıyordum evde rahat rahat.
 
Arkadaşlar Orange'ın Micro serisi hybrid amfileri var terror ve dark olmak üzere. Ben dark modelini inceliyorum, şimdi preamp katı lambalı bu amfinin ve aslında transistörlü diyebileceğimiz bir amfi ama kendisinden 2 kat pahalı full lambalı amfilerle karşılaştırılıyor.

Açıkcası yarı transistörlü olduğu için kısık seste de güzel sonuç verdiği için ilaç gibi görünüyor bu amfi, kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.
 
Merhabalar,aklımda LaneyCub12r,Boston At-15 ve Vox AC4 var bu amfilerden hangisini önerirsiniz artıları eksileri nelerdir,ayrıca bu fiyat bandında aklınıza gelen başka bir amfide varsa onuda belirtirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz.
 
Bu konuda çok fazla yazılan şey var, başlık tam olarak bu şekilde olmayabilir ama amfi ile ilgili başlıklarda yeterince bilgi var. Lütfen biraz araştırma yapalım ... dediğim gibi tam olarak 12r, At-15, AC4 karşılaştırması olmayacak ama karar verecek kadar bilgiye ulaşmak 15 dakikalık iş. Dün üye olmuşsunuz eğer hata yoksa o yüzden tahminim karıştırmadınız forumu yeterince... üçü arasında Laney derim :)
 
Arkadaşlar Mesa Mark V 25 ya da Dual Rectifier
dan birini seçmeniz gerekse hangisini seçerdiniz.
Metal müzik tercih ediyorum. Fikirlerinizi paylaşmaktan lütfen çekinmeyin.
Benim durum bu şuan accık yardım iyi olabilir.
Evde odamda çalıyorum ama ara sıra ufak tefek gig olabiliyo.
 
Geri
Üst