Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bu arada overdrive ve distortion farkını küçük amfilerde pek anlayamazsın. Büyük bir hoparlöre bağlı olacak ve sesi de istediğin gibi açabileceksin anca öyle net şekilde anlarsın dist. neymiş od neymiş diye. Küçük amfilerde genelde tonlara isim farklılığı olsun diye dist. ya da od1 od2 diye isim verebiliyorlar. Mesela Blackstar id core serisinde od1 ve od2 diye kanal isimleri var.
 
Voxun preamp lambalı hybrid amfileri var, onlara bir bak istesen, Vt20x ve VT20+ (fiyatı uygun bulursan güzel amfiler) 2. elde bulabilirsen uygun fiyata halihazırda 550-600 lira arası satılan blackstar idcoreların üzerine 200-300tl koyup alabilirsin. baya güzel sıcak blues tonları veriyor, pedal almanada gerek yok, üzerinde baya pedal efekti var. Gelişene kadar idare eder diye düşünüyorum, çokta tecrübeli değilim ama bir bakın istersen, denemekten zarar gelmez.
 
Merhaba hiç bir yerde tvp 15-30-60 modellerini kapalı kutu olarak bulamadım. Muadili modeller önerebilirseniz sevinirim.

Amfiye alternatif olarak Fender superchamp x2 modeli aklıma geliyor hem usb ile bağlanması hem efekt ve amfi modları nedeniyle , fenderin cleanlerinden şüphem yok ancak hi gain ağırlıklı çaldığım için tonlardan istediğim sonuç alınır mı bilemedim. Gitarım 81 85 soloist jackson , bunun dışında elimde ibanez lambalı tube king var distortion pedal olarak bunlarla kombine ederek te kullanılabilir. Yorumlarınızı bekliyorum...
 
arkadaşlar ht5-r (1600 tl ye ikinci eli var.) + 400 tl ye delay ve loop özelliği gören bir pedal + ses kartı mı yoksa teşhir ıd:tvp 30 mu sizce ?
Elimde ibanezin tube king dist pedalı var. ht-5r den korkum evde ses açamayacağım ve istediğim high gain tonları verebilir mi acaba. bilen gören bilgili birisi yorum yapabilir mi acaba saygılar.
 
1- Thomanndan kapalı kutu ID:30 TVP ve Ibanez tube king distortion.
2- İkinci el Ht5r , yanına delay ve looper pedalı , ses kartı ve Ibanez tube king distortion.
3- Engl Gigmaster 15 , delay ve looper pedalı , ses kartı ve Ibanez tube king distortion.

yorumlarınızı esirgemeyin :)
 
HT-5R evde sesi açamazsın. Saat yönünde ses düğmesini 7'de min ve 5'te Max gibi düşünürsen; 8'de normal çalma sesi, yani cayır cayır amfi sesi, 9'da yanında konuşanı duymayacak seviye, 10 ve üzerinde ise odanın kapısından sana bağıran birini duyamayacak bir ses seviyesi elde edersin. Ben de vardı, apartmanda oturuyorum, gece çalmak mümkün değil HT-5'i. Evde uyuyan bebek vs yoksa, komşuların hoşgörülüyse sıkıntı olmaz ama genel anlamda sesi çok yüksek.

Sorularına gelirsek; ENGL ile evde ses açamazsın hatta 15watt ile kapıyı pencereyi yerinden sökersin. Ayrıca aynı soruda solidstate, hybrid'imsi ve lambalı amfi seçenekleri sunmuşsun, karşılaştırılabilir değil.
 
gigmaster in 1 watt seçeneği olduğu için bunu potaya aldım açıkçası. Evde hobi amaçlı takılmak ve kayıt almak için bir amfi istiyorum, gitarımda jackson soloist ve adam akıllı bir amfiyle hiç çalmadım lambalı amfilerden gigmaster 15 i almanyada session müzikte deneme fırsatım olmuştu tüm gainleri sona getirdim ama o albümlerde duyduğum hi gain ritim sounları alamadım açıkçası bu nedenle bu amfiden ve diğer lambalı amfilerden çekincem var.
 
Albüm gibi olması için kabin, hoparlör, oda, mikrofonlama vs vs o kadar çok faktör var ki ... o kadar kolay olsa şimdi gider parası neyse verir alırım bir 5150 filan :)
Ayrıca hiçbir sert metal albümünde gain'i son seviyede bulamazsın, sert ton Max gain demek değil.
Kayıt işi öncelikli tercihin ise zaten bence bias filan direkt software ile ilerle ... yok hardware de olsun dersen seçtiklerin hepsi bence iyi amfiler. ENGL bile kesmedi harbi sert gain istiyorum diyorsan zaten HT-5 de memnun etmez bu arada.
 
son seviyede gain olmasa da örnegin internette izledigim tanitim videolarindaki metal tonu diye ayarladiklari düsük gainli djent tarzi tonlar istemiyorum acikcasi , metal tonu demek belki yanlis oldu hi gain tonlar demek dogru olabilir . Gigmasterde son seviye gainle duymayi istedigim seyi duyamamistim acikcasi , belki lambali amfiler konusunda tecrübesiz oldugum icin ayarlayamamamdandir
 
Eğer ıd core 10 alacaksanız yazdığınız pedala ihtiyacınız olacağını pek sanmam.Ya da bir süre pedalsız kullanın amfiyi, ihtiyaç duyarsanız alın.

Aynı amfiden kullandım.Od kanallarını kullanmayı çözerseniz harika sonuçlar veriyor.Her türlü tarza kafa uydurabilecek bir amfi sonuçta.Pink floyd da çaldım Hendrix de çaldım Bb king de çaldım.

Pedala ayırdığınız bütçeyi gitara eklemenizi tavsiye ederim.Ya da vox un hibrid amfilerine bakabilirsiniz ikinci el olarak.✌🤟
 
Bütçenize uygun olarak Blackstar Ht-1 öneririm ben, diğer transistörlü amfilerin aksine gaini açtıkça kırılma soundunu güzel veriyordu, clean channel’da yüksek gainli ve düşük volumlü, ya da overdrive channel’da çok düşük gainde yüksek volumlü kullanırsanız güzel bir blues rock soundu alırsınız, sonra bütçe yetiyorsa bir overdrive pedalı da alırsınız.
 
Yeni başladığınızı varsayarak, sıfırmı alacaksınız bilmiyorum ama eğer illa SX’te karar kıldıysanız 500-600 gibi bir bütçeye gitarı halledip kalan ortalama 1500 TL’yi lambalı veya hibrit bir amfiye yatırabilirsiniz.

O zaman alacağınız pedaldan daha çok verim alırsınız ki bence Blues Driver yerine Tube Sceamer tabanlı ekonomik bir OD almak daha çok verimli olacaktır. Gerçi başlangıçta boost mantalitesini idrak edemeyebilirsiniz, bütçe mümkünse yinede kenarda durmasında fayda var.

Eğer sadece yeni başlayan tavsiyesi istiyorsanız Blackstar ve Vox’un modellemeli amfileri mevcut hem efekt hem drive hemde EQ ayarlarını tanımak için başlangıcı bu şekilde yapabilirsiniz bence en verimlisi bu olacaktır. Gitar tercihini size bırakıyorum ama amfi olarak 1000-1500 TL bütçe ile işi sağlama alabilirsiniz.
 
İbanezin ts serisi. Muadilleri var araştırırsınız.Başlangıç ve ilerisi için vox vt20+ öneririm. Pedala ihtiyacınız olmaz. Üstünde uğraşarak çok güzel tonlar alırsınız. İleride zevkinize göre lambalı Blues junior, laney cup, vox ac yada peavey klasik bakarsınız.
 
Geri
Üst