Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Wyldeber demiş ki:
Aldım 0 aletimi, denemeden derse geldim, bu akşam hatta yarın öğlen dağıtıcam ortalığı işalla :) Bu arada eski amfimde ses, bass yani herhangi bir tuşu çevirdiğimde cızırtı geliyordu, başlka yerde denedim yapmıyor, topraklama falan bundan mıdır, bunun amfiye zararı olur mu, ilk önce elektrikçi mi çağırsam?

Cızırtı geliyordu derken? Sadece potları çevirirken mi geliyor yoksa sürekli bir gürültü mü?
"Başka yerde denedim" derken neyi kastettin?
Bir de standby tuşun var mı amfide onu sorayım.
 
Cızırtı derken sadece tuşları çevirirken geliyordu bir önceki amfimde, Satmak için aleti stüdyoya götürdüm denesinler diye, orada hiç problem olmadı. Dün gece denedim amfiyi, senkoptaki kadar güzel gelmedi ses, aynı amfi aynı gitar, tesisat problem heralde..Arkadaşın odasında toprak var oraya gidicem deniyicem şimdi, orda da olmazsa "progressiva"'nın dediğini yapıcam. Çünkü muhtemel odur gibi geldi.Çoklu priz çünkü.... Standby tuşu yok aletin, senkopta denediğimde drivei gayet iyiydi benim için, clean çok çalmadım ama drive tatmin etmişti..Tesisat halledilsin adam gibi anlatırım amfiyi deneyebilsem bi :)
 
Wyldeber demiş ki:
Cızırtı derken sadece tuşları çevirirken geliyordu bir önceki amfimde, Satmak için aleti stüdyoya götürdüm denesinler diye, orada hiç problem olmadı. Dün gece denedim amfiyi, senkoptaki kadar güzel gelmedi ses, aynı amfi aynı gitar, tesisat problem heralde..Arkadaşın odasında toprak var oraya gidicem deniyicem şimdi, orda da olmazsa "progressiva"'nın dediğini yapıcam. Çünkü muhtemel odur gibi geldi.Çoklu priz çünkü.... Standby tuşu yok aletin, senkopta denediğimde drivei gayet iyiydi benim için, clean çok çalmadım ama drive tatmin etmişti..Tesisat halledilsin adam gibi anlatırım amfiyi deneyebilsem bi :)
Eski amfindeki cızırtı, potların(çevirdiğin şeylerin) zamanla ortamdaki nemden ve sık kullanılmamaktan oksitlenmesinden kaynaklanıyor. Çok önemli birşey değil.
 
arkadaşlar yaklaşık 5 aydır klasik gitar çalıyordum(daha önceden bi 2 sene çalmışlığım var dı) hocam washburn mg-24 gitarını satıyordu bnde aldım bu gitarın yanına amfi olarak roland 15x mi yoksa ibanez tbx15 r mi .Distortion tonlarını çok kullanacağım için bu özelliği iyi olmasını istiyorum
 
Roland Cube X serisi veya Roland Micro Cube bence. Digerleri pahali ve uzerlerinde kullanabilecegin adam akilli kanal ve efekt yok. Ama ben olsam en genis skala icin Micro Cube tercih ederdim. Gayet guzel sesi var.
 
Bir arkadaşım "benim 500 tl param var, ampfi alıcam" dedi, Taksim Tünelde 500 tl ye alınabilecek bütün ampfileri bir gün boyunca alıcaz diye denedik. Al birini vur ötekine. Almayı düşündüğünüz ampfiler arasında "hyper" bir dist farkı olmayacak.

Edit; aralarında illaki bir fark vardır, ama bu kalite eğiliminde değil, farklılık çemberinde olacak.
 
Dostum bir kere Roland'in efektleri yapay diyenlerin begendigi amfilerin fiyatlarini sor bakalim. Roland'in efektleri yapay diyen adam 1000 TL+ Lambali amfi kullanan adamdir. Yaninda da zilyon tane analog pedali vardir. 4+1 ile kullanabilmen icin amfi yerine processor alabilirsin. Ama 4+1 nasi bi sey kaliteli mi degil mi bilemedim bi de dandik cikiyor bazilarinda ses. Bence Forumda Line 6 Spider 75W sAtan biri var 400 TL'ye. Ya onunla konus ya da Roland Micro Cube al gec.


Ister yari lambali diye tabir edilen hybrid modelleri dene, ister solid.. Hepsi ayni. Bu yuzden modellemeli simulatorlu efektli amfilerden almak lazim ev icin en ideali budur dusuk butceler konusunda. Bunu neden diyorum, cunku hepsinde sadece clean ve distortion var, hic bir ton genisligi yok. Efekt yok. SAdece Reverb kullanabilirsin o kadar. AVT serisi marshall bile alsan ton genisligi yok. Modelleme yok cunku.

Line 6 Spide 75W bomba amfi oluyor bu durumda, Roland Micro Cube da gayet iyi. Ama ben olsam para varsa o Spider 75W'i kacirmazdim.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9558&gid=91


Amfi bu. Gercekten cok isini gorur. Ses acmak istersin takilmak istersin. Bunun tek alternatifi Processor + 4.1 sistemdir ton rekabeti konusunda. Ama Processor islerine de yeni basliyorsan hic girme. Bence ilk etap amfi en iyi secim olur. Ama eger birazcik anliyorsan Processorlerden o zman oyle bir sey de alabilirsin Line 6 Pocket Pod gibi.
 
Prizi değiştirdim, kaliteli bir şey aldım, amfiyi uzağa koydum ve şu an PGM + Laney lc15'in keyfini çıkarıyorum. Drive'ını öneriyorum aletin açıkça, cidden dolgun ve güzel geliyor, dip gürültüsü var sadece ama sesler gayet tatmin edici..Hiç pişman olmadım açıkçası. PGM'in de klavyesinin rahatlığı 10 üzerinden 10..
 
Dip gurultusu ne durumda ne seviyede bilmiyorum ama bu konuyu PhoibosApollon iyi bilir teshisi o koyabilir sanirsam. Tabii seni rahatsiz edecek seviyede ise dip gurultu.
 
O kadar param yok ama cevaplarınız için teşekkür ederim bn aslında ibanezi deneyen varsa ondan fikir alnak istiyorum roland karşılaştırma için efekleri yapay derken burda okudum biraz digital geldi diyenler vardı bu nedenle sordum lambalı amfiyle kıyaslayacaklarını zaten sanmıyorum ;) bu arada ewdeki 4+1 sistem cambridge sound works markası eski biraz ama iş görüyor sesi iyiheralde ama gitar amfisi daha iyi bir seçim olur heralde...
 
dostum bence forumlarda yazilanlar tamamen sacmalik senin seviyende biri icin. Daha hayatinda elektro gitar calmisligin yok imis, tonlarin yapayligi nedir yani yapay/dogal arasindaki fark nedir desem ne cevap vereceksin bana ?

Sen o konulara pek takilma. Ibanez'in uzerinde hic bir sey yok sadece Clean/Dist secenegi sunan basit bir amfi. Roland'da hosuna gidecek efektler var modellemeler var. Bir nevi uzerinde basit bir processor olan amfi bunlar yani. Cirilciplak amfiden her zaman da iyidir. Senelerdir marshall valvestate , bugunku avt serisini kullanan biri olarak soyluyorum bunu.


Amacin sadece cazirti cuzurtu cikarmak ve eglenmek ise her amfi uyar ama ton konusunda secenegin genis olsun istiyorsan Micro Cube almalisin. Ne kadar ekmek o kadar kofte. Ve evet Ya amfin lambali iyi bir amfidir , ya da birkac kaliteli model disinda ne kullanirsan kullan hemen hemen ayni kapiya cikar. O yuzden lambali / transistorlu olarak kiyaslanirlar her zaman.
 
Oldukca uygun fiyata Chorus , Reverb , Flanger , Delay , Phaser , Tremolo efektleri .

Farkli amfi modellemeleri, Akustik, Brit Combo gibi.. Vee metal tonlari icin de Rectifier modellemesi.. Ciddi anlamda teknoloji harikasidir kendileri. Ev ve kucuk bar programlari icin idealdir mikrofonlayarak gayet verim alinabilir. Kullananlar var yani ufak barlarda. Muadili tum amfileri de ortadan kaldirir tahminen.

Bu sarmazsa 2. el Roland Cube 30X bulmaya bak. Bunun 30W versionudur.
 
tamam elime elektro almadım diye ezme hemen :D micro cube düşünücem peki bu amfini sesi ev için yeterli olur sanırım ztn 15 wattlık amfidede yarsını falan açıyorlarmış sesini bide gitarım hakkında bir bilginiz var mı nasıldır sesi falan daha düzgün deneyemedim:D
 
Geri
Üst