Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

bildigin oyle siradan bir gitar sen ne istiyorsan onu calarsin cok takilma o gitar bu gitar diye. Maksat muzik yapmak olunca her enstrumanla her sey yapilir. Bu arada Senin Denon AVR varmis elinde. 5.1 ona bagli galiba ? Sen istersen Processor alip buna da baglayabilirsin amfi yerine ama micro cube fiyatina bulacagin processorlerle olmaz bu is tabi.
 
evet denon avr-1910 1000 watt harman kordon 5+1 var ama bizimkiler tv izlerken geçip salona gitar çalamam :D zaten micro cube alacağım tavsiyeniz üzere peki gitarı direk denon a bağlasam olmaz mı prosesorsüz yada microcube denona bağlanır mı çok soru sordum ama :D
 
Yok olmaz oyle seyler. Live out cikisli prosesor olunca bagliyorsun abi bi guzel o Denon'a , Denon'un bass treble'i kisiyorsun basliyorsun calmaya inanilmaz da guzel oluyor. Kismazsan da guzel oluyor :p Benim evde Technics var 2 de 350W kabin var amfi yerine ben bu sistemi tercih ettim farkli farkli deneyimlerden sonra. Cok memnunum isimi gayet iyi goruyor. Album cikaracak kadar iyi sound var bence. Ultra detayli ses isteyen adamin da 4-5 ayri lambali amfi kullanmasi ve bir suru de analog pedalinin olmasi gerekir. Ev sartlarinda bunlar fuzuli olacagina gore. :) Ama ilk gitar amplisi ile baslamak daha iyi. Processorler de karisik biraz. Amfide oyle dertlerin olmaz tak cal cok derin detay gerekmez.

Micro Cube #1
 
progresiva öncelikle ilgin için teşekkür ederim :D zaten micro cube alacağım biraz ilerdede prosesör olaylarına girerim artık denon la inletirim sonra komşular :twisted: :D bide sanırım o sistemi kullan mak için pedallara ayrı para ve prosesöre ayrı para vermek lazım micro cube u katlıyo çok :D
 
Simdi soyle, Live Out cikisi olan yani Mono Right Left cikisi olan tum processorlerle uyumlu bu aletler. Zaten bu denon avr bildigin Poweramplifier oluyor. Solid State yapili. Ayni Micro Cube gibi iste. O yuzden bagliyorsun buna Processoru mis gibi ses veriyor. Bir tek gitar spikeri yerine Bass response hoparlorlerden aliyorsun sesi. Ama bence cok iyi performans yani kabinler iyiyse. Bomba gibi. Ben full bass acikken de kullandim hem amfi hem processorden, ses hala cok iyiydi bogulmuyordu hic. Deneyenler bilir.
Bu sisteme Analog pedala gerek yok. Pod Xt Live , Boss GT-8 , Vox Tonelab , Pod X3 , Pod X3 Live , Zoom G9.2tt .. Yani L/R Mono cikisi olan tum processorler uyar. Amfiye gore pahali bu processorler malum. Ama pedala falan kesinlikle gerek yok ekstra. Sen yine de Micro Cube tercih et. Elindeki gitara bu tarz processor degmez. Ileride isleri ilerletince evde ses acma imkanin olmadigi icin Processor alirsin. gunduz Denon'dan gece kulakliktan ses alirsin. Ben oyle yapiyorum. No problem.
 
yok artik o kadar da degil : )) Elindeki gitar ne olursa olsun gitar gitardir abi cok takilma yani. Processor her daim iyidir ama ilk etap amfi al zaten ucuz. Ileride bakarsin gerisine. Amfinin bi tadini al yani bu isin raconu budur ilk etapta :p
 
Clean Channel'da Processor ile kullanacaksan ve Marshall alacaksan MG alirsan yazik olur. Hybrid Amfi al bence. Ya da Git Tech 21 PE 60 al processor bagla cal. Illa transistorlu istiyorsan. Clean kanalinda da lamba aktif bir hybrid de iyi sonuc verir. Marshall VS 100 gibi. Iyi olur.
 
Bence fiyatına bakmadan bulabilirsen şu sırayla gider:

Peavey JSX 30 watt,
Roland 30 watt
Marshall MG 30 watt.

ben marshall kullanıyorum ve çok memnunum ancak bir şekilde Peavey JSX alacağım.
 
İşte zaten bu yüzden para biriktiriyorum. Fiyat meselesi hep sorun olmuştur ama hiçdeğilse o fiyata değiyor. Bir kere alabilmeye bakar.
 
Arkadaşlar bu aralar 15-35 watt arası bi amfi arıyorum.Amfide özellikle aradığım clean tonun tatmin edici olması.Bulunduğum memleket dolayısıyla ürün deneme şansım olmuyor bu yüzden amfiyi bir kerelik alıcam ve pişman olmak istemiyorum.Bu yüzden de sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum.Tavsiye ettiğiniz ürünün iyi ve kötü özelliklerini de belirtirseniz çok sevinirim.
Dip not : Roland,line 6 gibi modelleme amfileri düşünmüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...
 
Geri
Üst