Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

su marshall ms2'lerden bende kullanıyorum evde pratik için rahat oluyor kulaklık olarak sony mdr-ex35 var ancak drivelar cekilmez oluyor kulaklıkla zaten güclü bi drive ve sustaini yok aletin takılmak için yapılmıs bence. ben clean kanalını kullanıyorum sadece o yuzden problem olmuyor ama pek tavsiye etmem yani onun yerine pocket pod ve prosesörler daha mantıklı olabilir.
 
Abiler bayram nedeni ile bisiler alabilecek duruma geldigimi mutlulukla bildirmek isterim.

Tek istegim kulaklik ile iyi tonlar almak :) bir prosesor dusunuyorum, pc ile ugrasmaktan biktim :) fiyat araligi belli degil ama ucuk olmaz fiyati.. Bana isimi gorecek baslica birkac modeli tavsiye eder misiniz?

Benim aklimda Vox Tonelab ST, Zoom g2.1nu, line6 urunleri falan var. Amfi modellemeleri oncelikli olmasi lazim. Kendi Wah pedalim var.

Degerli goruslerinizi bekliyorum.. :)
 
Az ve oz bir cevap :) tesekkur ederim, benim de aklimda o vardi ama digerlerinin de yorumlarini almak istedim.

Vox'u izmirde nerde bulabilirim?

Ve hala diger yorumlari bekliyorum..
 
Bu arada arastirirken st ile le arasi yeni bir modelin cikacagini buldum. Vox ToneLab EX. Detayli haberi benden once kimse yapmazsa bilgisayardan acinca yeni bir konuda yazarim. Size simdilik ipucu ;) wah diger pedallardan ayrilmis ;) delay de ;)
 
Bar programlarında kullanmak için 2.el 12 inç hoparlörlü bir amfi arıyordum,laney lx65r yi denedim çok kötüydü,hiç beklentilerimi karşılamadı.Bütçem 400-450 civarı.Youtube da şu vidyoya rastladım.Stagg amfinin tonları çok hoşuma gitti,ama amfi ile ilgili pek bir bilgi bulamadım.
http://www.youtube.com/watch?v=A_g11QfJsCw

Nasıl bir amfidir?Kullanan varmı arkadaşlar?
 
Elektro gitar'a yeni başlıyorum ve bir amfi almam lazım. Bu konuyla ilgili bir çok başlık var biliyorum ama benim isteklerim biraz daha farklı yönde olacak.

Öncelikle metal çalmak istiyorum. Günün birinde fade to black in solosunu orjinaline yakın bir tonla çalarsam benimde hayalim gerçekleşmiş olur:) . Şimdi elimde halihazırda bir elektrogitar var(5 sene evvel almıştım bugüne kısmet oldu ancak, oscar schmidt marka biraz dandik bir gitar). Her ne ise baştan söyleyim metallica'ya yakın bir tonu sadece amfiyle ya da bu gitarla almayı hayal etmiyorum.

Benim istediğim ileride tekrar amfi değiştirmek zorunda kalmamak ve kısmetse seneye bir ESP alıp hayalime yaklaşmak. Sadece evde çalacağım için amfinin çıkış gücü benim için pek önemli değil. İleride analog pedal ya da duruma göre processor falanda alabilirim bu yüzden amfi üzerindeki efektlerde çok önemli değil.

Mümkünse 500-600 TL bandını aşmadan ileride pedallar ve esp ile süsleyerek metallica ya yakın bir ton alabileceğim bir amfi tavsiyesi istiyorum.
 
maalesef amfiyi deneme şansımda olmayacak. Bulunduğum ilde bırakın amfi çeşitlerini kurs verecek yer bile bulamadım. Klasik gitarla başlamam gerektiğini söyleyip duruyorlar:mad: ve aynı hatayı ikinci kez yapmaya hiç niyetim yok eminimki amfi incelemek istediğimi söylesem ellerinde şansa kadere bir amfi varsa onu satmaya çalışacaklar. Gitarada Bora Uslusoy'un solo gitar metodu kitabından ve netten bulduğum videolardan çalışabiliyorum ancak.

alacağım amfiyide netten alacağım mecburen:(
 
İkinci el bir marshall avt50 alın. Evde düzgün bir drive pedalıyla işinizi görür ilk birkaç sene rahatlıkla. Daha sonra zaten kendiniz değiştirmek isteyeceksiniz büyük ihtimal.
MG serisinden uzak durun yalnız, onu özellikle belirteyim.
 
evet, mg serisinden uzak durmak konusunda gönlünüz rahat olabilir, sheliakonur'un yazdığına +1 diyorum :)
kendi tarzınıza en uygun olan tam lambalı amfiyi bulup alana kadar (iyi bir ses kartınız varsa) simülasyonlar da işinizi görebilir. emin olun ki kötü transistörlü amplilerden daha iyi sonuç vereceklerdir. ticari saçmalıklarla uğraşmayın, onlar çöp emin olun (amplitube, guitar rig, vb.). ben bu işlerle çok uraştım, alu, lepou vb. ücretsiz ampli simülasyonlarından aldığım verimi ticari saçmalık olarak nitelediğim hiçbirinden alamadım. rectifier seviyorsanız lecto, marshall seviyorsanız hybritt, peavey seviyorsanız x50'yi kullanın (bu arada x50'nin üzerine simülasyon tanımam, belirteyim :) )
 
söylediğiniz amfileri araştıracağım tabii ikinci alirsam peşin almam gerekeceği için bir kaç hafta ertelemem gerekecek birde 50w ev için çok değil mi? Muhtemelen sesi çok kısmak zorunda kalıcam bu durumda soundda olumsuz bir değişim olur mu? Bilgisayar yazılımlarına gelince guitar rig3 denedin ama çok memnun kalmadım ve ses kartım onboard özellikle distortion da felaket buldum. Acaba metalzone gibi bir pedal üzerinden bilgisayara bağlasam tatmin edici bir ses alabilirmiyim? çünkü böyle bir durumda öncelik sırasını değiştirip önce pedal alıp amfiyi bir kaç ay erteleyebilirim.
 
Geri
Üst