Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Yanlış, mesalar black shadow'lar (C90) ile geliyor. V30'lar fiyat farkıyla opsiyonel. Heryerde de bu opsiyonu bulamazsın. Çoğu mesa satan yer de bu opsiyonu kullanırsan v30'ları garanti kapsamına sokmuyor max. wattage farkından ötürü.

Yanlış olan ne anlayamadım? mesaların çoğu modeli v30la geliyor dedim tamamı demedim :) Keşke cevap yazmadan önce yazılarımı iyice okusan :(

Hatta 4x12lerin tamamı v30 la gelmekte fiyat farkıne gerek yok

Sevgiler
 
Sevgili Phobios Apollon

Seninle anlaşamadığımızı düşünüyorum, o yüzden bu konuyu fazla uzatmayalım, sen all tube derken pure tube demek istiyorsun benim all tube mantığım varolan iki kanalında tüpten geçmesi mantığı, sadece aynı kavramları farklı betimliyoruz, tabiki pure tube bir overdrive kullanılmıyor ht5de bunu savunan olmadı, saf tüpten alınan bir tonla ht5in dual pedal teknolojisi kullanılarak tüpten geçen tonlar arasında faklar var. Zaten ht5i ht5 yapan bu drive pedalının karakteri, bu yüzden tercih ediliyor bu amfiler.Konuyu uzatmanın sana ve bana hiç bir yararı olmayacak bu amfinin preamp katı PURE TUBE bir kat değil, kırma bir kat, bunu zaten içinde barındırdığı tüp öncesi ss devreler söylüyorlar, lakin 2 kanalı da tüpten geçtiği için bu isimleri koyarız amfilere, tube powered tube preamp olayı varsa amfi all tube dür.

Kavram ALL TUBE
Senin allt ube mantığın saf tüpler
Benim all tube mantığım her kanalda tüp

Anı şeyleri konuşup kavram farkı yüzünden münakaşa etmemiz bile çok komik, aynı şeyleri konuşuyoruz çünkü :)

Sevgiler

Alltube demek tamamıyla lambalı demektir güzel kardeşim benim.
MG'nin kıçına lamba iliştirince alltube mu olacak, onu söyle sen.

şaka gibisin ha.
Power amp katı da kırma(hybrid) bir kat, onu eklemeyi de unutma da.
 
Mesela bu da alltube bir prosesör sana göre, değil mi?
B000P3YFTO-1.jpg
 
E bu müzik mağazalarının sitelerinde "hybrid" diye geçenlere bakıyorum 5-10 tane amfi gözüküyor. "Tube" kategorisindekilerin hepsi de all-tube değildir yukarıda anlatılanlara göre. Kandırıyorlar ulan bizi. Kime güvenelim?
 
40 yerde, 40 kez anlattık Blackstar ht-5 amplilerin yapısını, hala alltube diyen var onu geçtim birde iddia eden var. All-tube amplinin sana göresi bana göresi olmaz. Sinyal yolu üzerinde solid-state bir eleman var ise ampli all-tube olmaktan çıkar. Kaldı ki şeması belli, gözünmü görmüyor hala neyin iddiasındasınız anlamadım.
 
Benim şunca laftan anladığım, adam gibi lambalı amfi isteyen, parayı gözden çıkaracak. Lambalı denilen amfiden prosesör tonu geliyorsa, işin içine ss uyanıklığı katılıyorsa, (bahsi geçen markayı modeli denemişliğim yok, durum böyle ise mesele ciddidir o zaman, şakaya gelmez, zira eve düşük wattlı bir lambalı almayı düşünürken, okuduklarımla şiştim kaldım) isterlerse dört bir yanına Philips ampul veya Maksim Gazinosu neonları assınlar, faydası yok! Benim bu durumda aklıma gelen çözüm; istikamet ya bilindik marka ve modeller, ya 70'lerden kalma modlanabilir yerli amfiler veya Tonal, Cloudy gibi yerli yapımcılar.
 
Apollon'a Allah'tan sabir diliyorum vallahi, adamda inanilmaz bir sabirtasi var, ayakta alkislamak istiyorum.

Konuyu dagitmak gibi olmasin da, abi bir Scar Symmetry kavirlayiversen senin Sonic Rage ile, popcorn patlatip keyifle dinlesek :)
 
bi selehattin e sor istersen uygun ve mükemmel bi amfisi vardır elbet senin için. forum nicki tonguch veya ona benzer bişey tonal amfiler gerçekten birinci sınıf tavsiye ederim. ht5 falan hikaye boşver blackstarı falan.
 
yok satıyor olması amfinin mutiş olmasınımı gösteriyor ? marshall 10watlık mg10cd milyon satıyor ozman hiçbişey alma direk onlardan al seni baya bi götürür bu çok satıyor çünkü:)
31106-marshall-mg10cd-10-watt-practice-amp--large.jpg
. yani demek istediğim oki daha uygunları var heleki yani blackstar alana kadar dediğim gibi en başta tonal olmak üzere bisürü marka var ya gereği yok.
 
Geri
Üst