Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Oradaki düşünce şuydu benim için. Amplilerin w olarak gücü artınca hacmide artıyor ister istemez devre elemanlarının kapasitesi boyutu vs. Ve büyük hacimli amplilerin iyi olduğunu duymuştum o sebepten mütevellit ortaya çıkmış bir düşünceydi.

Kesinlikle Katılıyorum !:) arabalardada öyle motor hacmi büyüdükçe performans artıyor.. ama 60la gittikten sonra ha 1.3 ha 6.0 v8 .. şahsen mantıksız buldum ev için tabi benm fikrim bu sadece yanlış anlamayın
 
Arkadaş kaliyeli bir güç düşürücü ile kullanacak ve verim alacağını düşünüyor. Tabi denemeden bilinmez. 100 Wat lambalı amfinin sesini açarsan hacimli ton alırsın fakat evin çatısını da uçurursun diye tahmin ediyorum. Ben bir Wat modunda dahi sesi ancak çeyrek açabiliyorum.
 
Marshall MG15CFX (ikinci el 500'e temiz buldum)
Blackstar ID Core 10 V2 Sıfırı 500 tl zaten

Ev için kullanacağım Marshall gücünden dolayı belki ilerde bir ortamda çalarım diye daha mantıklı geliyor. Ama watt farkını düşünmezsek hangisini tavsiye edersiniz ?
 
Marshall mg serisi hiç kullanmadım ama genelde kötü bir imajı var. Blackstar id core çok övülüyordu bir ara meraktan aldım. İlk versiyonu idi. Bence güzel bir aletti kullanılabilir. Sesi de evde tatmin eder çok açamazsın zaten. Sahne için ikisi de tek başına yetmez zaten mikrofonlamak filan gerekir. Orası uzun hikaye ayrıntılı bilen bir arkadaş anlatır belki.
 
Merhabalar,
Artık bıkma noktasına geldiğim, yaklaşık 2 yıllık amfi arayışımı sonlandırmak istiyorum, ama öncesinde hangi kulvarda yürümem gerektiğini seçmem lazım diye düşünüyorum.
Marka olarak Randall istiyorum. Çeşidi konusunda kafam karışık, bir sabah kalkıyorum, "Lambalı!" diyorum, ertesi sabah "Yok yok, Ss olsun" Bi ara hibrite de aklım gitti ama vazgeçtim çünkü satıcı gönderecek gibi değil, hem transistörden pek farkı yok diyorlar.
Önümde 3 seçenek var:
Rg50tc, (Kustom marka kolonla birlikte)
Rx75r,
Rg30 (eski model, 70 watt)
Hoparlör konusunda Celestion'ı övüyorlar, Jaguar daha kötü müdür gerçekten?
Fiyatları hemen hemen aynı. Hissiyat olarak Rg30'a uzağım. Daha çok evde çalacağım.
Ibanez Grg220dex gitarım bir de lüzumsuzluk yapıp aldığım Mxr Wylde Overdrive'ım var. Dime hayranıyım ama bu ekipmanlarla ya da benim mevcut deneyimlerimle o seviyeye ulaşmam mümkün olmadığı için fazla takılmayın, ama yönüm belli en azından :)
Yardımcı olursanız ne mutlu bize.
Teşekkürlerr...
2 yil amfi mi arastirilir, kafayi mi yedin? Yaxik etmissin zamanina
 
Orta çapta sahne programları için combo transtörlü yada lambalı, taşıması kolay 6 7 yada en fazla 8 kilo civarında,12 inç hoparlör, clean kanalı pedallar ile iyi anlaşabilen amfi ne olabilir B. Junior ve modellemeli amfilerden başka.
Amfinin drive kanalı önemli değil kullanılmayacak. Muzik türü pop, pop rock ama clean + pedallar ile kullanacağımdan türün pek önemi yok.
Malum sahnelerdeki amfiler ya bozuk oluyor yada doğru düzgün ses vermiyorlar. Bu gibi durumlarda alıp götürmelik bir şey benim aradığım.
 
Yüksek gainli tonlar istiyorsanız blackstar id core 20 nin hoparlörleri sizi tatmin etmeyecektir.12 inç hoparlörlü amfilere bakmanizi tavsiye ederim.Boss Katana 50 gibi amfiler ne kadar biraz daha pahalı olsa da sizi oldukça tatmin edecektir.
 
Geri
Üst