Analog Yardım

arkadaşlar bende mxr m151 ve boss dd6 var analog set kurmaya başladım wah olarak morley bad horsie var .. bir eq alacağım..ama marka vs. hiç bir fikrim yok ilk olarak bu konuda yardımcı olur musunuz?bir de analog sette ilk önce almam gereken neler var?
çaldığım grup ve müzisyenler:
şebnem ferah,demir demirkan,kurban,duman vs..
yardımcı olursanız sevinirim

(gitar rg370 anfi roland cube 15)
 
Bence ilk alınması gereken drive pedalından sonra eq pedalı , bence doğru yoldasın yani...Wah zaten olmazsa olmaz :) yavaş yavaş renk katacak efektler alabilirsin flanger-octave türevi, ya da iyi bir amfi alabilirsin cube15 iyidir ama aldıgın pedalların karsılıgını görmen için daha büyük bir amfi ya da varsa imkanın tube bi amfi alabilirsin...çaldıkların zevklerin doğrultusunda "ihtiyaç" duyduklarını al önce, sonra merak ettiklerini , sonra her duyduğunu :)
 
ilk önce ana drive clean tonunu istediğin gibi yarattıktan sonra diğer aletler üzerinde yoğunlaş zaten adam gibi tona ne pedal bağlarsan bağla güzel sonuçlar alırsın. zamanında bende şu delay bu delay olsun , şu eq kullanayım diye kafa yorardım sonra düşündüm ana drive karakterim üzerinde yoğunlaşmaya başladım. amfi booster seçimi üzerinde yoğunlaşmanı tavsiye ederim sonrası zaten çok ince kişisel zevkler.
 
eq nun kaç band olduğu kayıtla vesaire ile uğraşmıyorsan çokda önemli değil kanımca ama tabi ne kadar geniş eq okadar seçenek demektir. ben sadece eq da level ayarının olup olmamasına bakarım. yani eğer level olayı yoksa eqnun hepsinin setup içindeki kullanımına tek ayar potuyla ulaşamıyorsunuz. daha kullanışlı olarak parametrik eq ya bakabilirsin. dahada kolay olsun iki tuşla olayı halledeyim dersen bbe sonic maximizer işini görecektir. aslında amfin kaliteliyse hiç birine gerek yok fazla fazla yetiyor :)


eq700.JPG


sağdaki level tuşu anlatmak istediğim olaydır.burdan volume kontrol bile yapabilirsiniz
 
boss eq denemistim pek verimli bulmadım ama neye gore mxr a gore tabiki oyum mxr 10 banda (adı ustunde).boss ta hic yoktan iyidir tabi.behringerinkini hic bilmiyorum bunuda belirtmek isterim.basarilar :)
 
Geri
Üst