Anadolu Rock Analog Setup Hakkında

Merhaba arkadaşlar İbanez rg2550 ve randall rx25rm amfım var.Anadolu rock için ilkönce nelere ağırlık vermeliyim.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Overdrive değil distortion. Overdrive daha zayıf versiyonu, seni distortion paklar. Metal yapacağım diyorsanda Electro Harmonix Metal Muff tavsiye ederim, olmadı Line 6 Über Metal. Tabi her zaman amfiden almak güzeldir ama elindeki amfi yetmez metal yapmak için gerekli distortion almana. Metal muff bul. Çok iyi pedaldır zira kendisi. Bir de üstüne equalizer pedalı alırsan tadından yenmez.Boss GE-7 olur, el yapımı MS pozitron falan olur. Ama tabi onun içinde öncelikli olarak MXR 10 Band Eq öneririm.

Kolay gelsin...
 
"Anadolu rock" denilen müzik türünün soundu nasıl oluyor onu bilemicem ama Moğollar yada ne bilim Bulutsuzluk Özlemi vs... gibi grupların soundunu Overdrive pedalı ile alırsın...
Overdrive tek başına kesinlikle yetmez bu arada.Overdrive,EQ,Reverb yada delay pedalı bu 3ü kesinlikle lazım bu sound için.
Overdrive:Od-3,Marshall jh-1,Ds-2 filan olur sanırsam
Eq:Boss ge-7 yeterde artar...
Reverb,delay:Boss Rv-5 herşeyi karşılar...

Bu konuda pek bir bilgim yok fakat hani aşağı yukarı tahmin yürütülüyor soundları çok karmaşık şeyler değil ki çoğu direk amfiden alıyor drive ı ama bunlar yaklaşmanı sağlar eminim ki.
 
Dostum sert distortion istersen bana kalırsa sansamp gt2 tarzı bişi al hatta o kadar para vermeye hiç gerek yok ms pozitron gt2 al derim deep ses derdin olmaz bi cok tonu ordan kombinasyonlayabilirsin ;)
 
Ben metale karşılık metal muff önermiştim. Anadolu rock için overdrive daha makul olur, hatta arkadaşın belirttiği gibi Sansamp yada Ms Gt2 falan alırsan ton yakalama konusunda için çok daha rahat olur. İstediğin zaman istediğin drive tonunu yakalayabilirsin...
 
BOSS un trbo overdrive modeli var sanırım her iki tarza da gidecek bir pedal.

Aslında para olacak gidip radial Engineering'den tone bone alacaksın.
 
Geri
Üst