GT-8 ile cubase'de midi kayıt nasıl alınır?

M-Audio Fast Stack ses kartım ve midi kablolu gt-8 im var ve cubase de nasıl kayıt alınabiliceğini bilmiyorum. Guitar rig ile gitar kayıtlarını başarılı bir şekilde yapıyorum ve üzerine ez drummer dan davul yazıyorum. ancak guitar rig yerine gt-8 ' i kullanmak istiyorum. Kademeli bir biçimde sırasıyla anlatabilirseniz çok makbule geçer. Örnek kayıtları www.myspace.com/modonuc den dinleyebilirsiniz. ve ayrıca bilgisi olan varsa bu ekipmanlarla sağlam klavye yazabiliceğim bir program varsa onun bilgisine de ihtiyacım avr. şimdiden teşekkürler.
 
GT-8 midi sinyali göndermez. O midi bağlantısı o amaçlı değil.

GT-8 ile midi kayıt alamazsın. GT-8'in digital out'unu ses kartının digital in'ine gireceksin ya da direk ses çıkışını ses kartının girişlerine girip audio kayıt alacaksın.
 
Hayır gt-8 midi sinyali gönderir ve alır!

Gt-8 i cubase e midi aygıt olarak tanımlaman ve parametreleri ataman gerekli bununla beraber cihazı External FX cihazı olarak tanıtmalısın, işin eksi yönü bu iş seni baya bi uğraştırır. artısı ise Send-return özelliklerinden faydalanacağın için guitar rig deki gibi bilgisayarın efect yaratmak için işlemci gücü harcamayacak.
 
midi ile hic bir sekilde gitar kaydedemessin nedeni ise gayet basit midi ses sinyali tasimaz bu kadar basit,gt 8 midi gonderir ve alir ama adam onu sormamiski,nasil kayit yaparim diyor ,odenmuzikin dedigi gibi yaparsan is cozulur,midi nebileyim aletin guncellemelerini yada patch vs yuklemek ve bu tarz isler icin kullanilir,gt10 da usb var ve usb ile ses sinyali aktarmak mumkun,dogrudan bilgisayara baglarsin ve harici bir ses karti gibi kullanip cok kolay birsekilde kayit yapabilirsin ancak bu midi ile olmaz
kolay gelsin
 
Midi değilde audio kayıt alırsın.Midi bir ses değil sadece veridir.Basılan notaların değeri gibi bilgileri içerir.Gt8 deki midi ile kayıt alamazsın.Gitarı midi aleti gibi kullanmana yarayan aparatlar var ama piyasada.Gt8 deki sesleri kullanman için neden midi çıkışını istiyorsun.Direkt line in den girersiniz ses kartınızın olur biter.Midi klavyeleride düşünürsen onlarda sadece nota basar.Bilgisayarındaki sesleri kullanır.Midi klavyenin kendi sesi var diyorsan onlarda synthesizer oluyor.GT8 ve guitar rig gibi programlar efekt üniteleridir.Bir ses değildir.Reverb delay distortion bunlar ses değildir.Sese reng verirler.Yani midilik bir olayları yoktur.Yani kısacası gt8 ile midi kayıt diye birşey yoktur .Sevgiler Onur.
 
"metaldamia" nasılki yamaha spx2000, Tc Electronic G-Force gibi rack FX cihazlarını Cubase içinde kullanabiliyorsan gt-8 ide aynı şekilde kullanabilirsin. sistem aynı kalıbı farklı.
dostum gt8 le elbette cubasede kayıt yapabilirsin ama midi ile olmaz dediğim gibi midi ses sinyali taşımaz,cihazın line outunu ses kartının line in e girersin ve kayıt alırsın ama midi bu iş için değildir
saygılar
 
Geri
Üst