Cort x-2 mı 1 mı??

0

09berkay

Arkadaslar ben gıtar alıcamda elektro yenı baslıcam cort x1-2 arasında kldım..sızce hangısı daa iyi,,benım butcem en fazla 400.Yanı ona gore baska bı gıtar flanda olablr tavsıye edıcegınzz.
 
Başlık silinmeden yazıyım da hemen bir fikrin olmuş olsun. Forumun Alım-Satım bölümünde 400 lira civarına bir çok 2. el ve orta seviye gitarlar bulabilirsin. 400 lirayı Cort X1 ve basit bir amfi yerine, daha güvenle kullanabileceğin bir gitar almanı tavsiye ederim.
İyi günler
 
dostum bende bir kaç gün önce aldım gitarı.bende senin gibi x1,x2 arasında kalmıştım sonra x1 i kafamdan sildim.x6,x2,grg170dx,kx5 gibi modelleri düşünüyordum.bunların arasından x6 alıcaktım ama yeni başladığım için floyd rose teller kesinlikle problem çıkarırdı.bence hiç bi floyd rose gitarı düşünme.ben grg170dx aldım.çokta memnunum.gitar çok rahat.tonlarıda güzel.tavsiye ederim grg yi.ama o ikisi içinden x2 daha iyidir.yani ben olsam x1 yerine x2 yi alırdım.amfi olarakta düşük bi amfi alma.marshall amfi alcaksan 20 watt üzeri modellerini düşün.çünkü alt modellerinde fazla seçenek yok marshall ın.bütçene göre 5-20 watt arası roland amfi gerçekten hakkını veriyor.ibanez amfide diğer alternatif
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Saoln arkadaşlar..Bıde bısı sorcam ben ınternettn 2.el gıtar nereden bulablrım güvenlr blıosanız solermısnzz..Su ıbanez grg170-dx aklıma yattı braz ama hala kafam karısık :SS..
 
hocam grg170dx iyi bir gitardır.yeni başlayan için hele harika olur.zaten manyetiği hem x1 den hemde x2 den iyi.ayrıca ibanez gitarın markasıda ismide var yani.gitar gerçekten çok rahat.bence sen en iyisi büyük bir müzik marketine git hem grg170dx hemde x2 yi eline al amfiye bağla ve çal.grg nin rahatlığını göreceksin zaten.tonlarıda gayet güzel ama sen hangisini beğenirsen onu al.ama x1 i sil kafandan.ama dikkat et ibanez grg170m le grg170dx i karıştırma ikisi birbirine çok benziyor.başka önerebileceğim alternatifler ibanez grg121ex,cort kx5,cort z42 vb.ama bunların içinde gerçekten en mantıklısı grg170dx çünkü satarken zorlanmazsın piyasada çok gidiyor ;)
 
Bu sitenin alım satım bölümlerine bir göz gezdir :) 400 liraya çok kaliteli Rg350 ler, rg370ler, bc rich ler, x11 ler, ltd ler vs. bulabilirsin.

Ya da ikinci el sağlam bi Cort X6 alıp, yanına Ibanez TBX15R amfi alabilirsin ki yaklaşık 400 lira tutar.

Eğer illa sıfır alacağım diyorsan, X6 dan aşağı alma. Hatta mümkünse X6 bile alma :)

(Bu arada Cort Z42 de hoş bir gitar. Çok ucuz, ama X6 dan daha kaliteli. Maun kasa, sustaini iyi, tune o matic köprü var, görüntüsüde çok hoş. Çift humbuckerlı. Bu gitarı alıp ileride üzerine EMG Zakk Wylde set takarsan çok dehşet oluyor :) Ama yinede aşırı bir beklentiye girme.)

Cort X1 ve Cort X2 nin kasası presslenmiş suntadan yapılıyor.(Hardwood denen zımbırtı) Kesinlikle uzak durmalısın. Zaten Cort firmasının yerinde olsam bu modelleri toplatırdım. Tamamen firmayı zedeleyen modeller bunlar...
 
x6 güzel bir gitar ama arkadaş yeni başlıyor galiba.floyd rose lu bir gitar kesinlikle önerilmiyor yeni başlayanlara.heleki bide düşük modelli bir gitarsa uzak dursun
 
Dostum 400 TL'ye Epiphone LP Goth falan satiyorlar. Fena alet degildir cunku ben Gibson olanindan calmistim :) ona gore yorum yapiyorum hehe.

Dusuk butcelere 2. el daha mantikli. Ben bile sifir ayarinda dobez'de 1200 lira olan gitari 1 aylikken 750 tl den hardcaseli satiyorum. Insanlar 2. ele guvenmedikleri icin sifir aliyorlar zaten. Kandiriyorlar,kesin bir yamugu vardir diye dusunuyorlar. Temiz bulduktan sonra ya da sifir ayarinda bulduktan sonra bence 2. el alinmali.
 
Benim tavsiyem o bütceye epiphone lp100 alabilirsin. O fiyata alabilceğin en iyi gitarlardan biri.
Başlangıçta sabit köprülü bir gitar alman daha sağlıklı olucaktır.
 
Geri
Üst