Nt1-a (Condenser) mikrofonla, gitar kaydı yapmak mantıklımı

merhabalar
2 tane mikrofon arasında kararsız kaldım shure sm 58 ve rode nt1-a
ilk olarak vokal kayıt yaparken bir sıkıntı yaşamak istemiyorum nt1 daha tatmin eder gibi geliyor.

2. olarak tüm forumu okudum ama condenser mikrofonlarla mikrofonlamanın dezavantajları varmı göremedim.Kısacası bu mikrofonu gitar anfisine dayayıp başarılı bir kayıt elde edebilirmiyim?

son olarak ses kartı olarak m-audio fast track almayı dusunuyorum, burda herkes o kartta phantom power yok diye yazmış ama sitesinde phantom power var diye yazıyor acaba geliştirildimi

çok uzun oldu kusura bakmayın :oops:
 
NT1-A ile gitar kaydı mantıklı tabi ama sm58 ile gitar kayıdı mantıklı dğeil mesela.

Eğer extreme metal vokalleri yapacağım diyorsan sm-57 al hem vokalde hem gitarda rahatla.

Ama condenser mic ile odada gitar kaydının çok dez avantajı var. Bir kere odanın akustik tasarımı kayıdı rezil edebilir, belki şans eseri güzel iş de çıkartabilir.

Amfide tonunu ayarla, mici amfiye uygun mesafede yerleştir. Amfile ile mikrofonun olduğu yeri battaniye ile örterek etrafını küçük bir odacık yap, böylelikle yansımalardan az da olsa kurtulursun, ilk halinden daha verimli olur.

Ses kartı olarak fasttrack pro çok daha hoş olur. Sitede phantom power var diyorsa vardır, almaya gittiğinde görürsün zaten.

Condenserın diğer dez avantajı, çok fazla dış ses alacaktır. Komşunun kapı kapatması, gitarın tele vuruşu vs..vs..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
oden cevap attığın için teşşekür ederim
hala çok kararsızım.. extreme metal vokal yapmayacagım asıl olay sm 58 gitar kayıdında cok mu rezil eder?? sen olsan hangisini alırdın ?
 
Ben olsam tabi ki NT 1-A yı alırdım düşünmeden. Condenser olmasının dezavantajlarını giderebilecek geçiçi yöntemler bulabilirsin, ama yetersiz mikrofonun yetersizliğini giderecek yöntem pek yok.

Sm 58 ile gitar kayıdı, ben denediğimde kötüdü. Tabi ki olmayacak diye bir şey yok ama, benim kulağıma göre olmuyor.
 
Merhaba dostum nt1 ile gitar kaydı yapılabiliyor gayette güzel oluyor ancak cok iyi tonlama gerektiriyor con. olması biraz daha dertli kılıyor işi ben sm57 nin gitar kayıtları için daha iyi olduğunu duymuştum ancak kullanmadım araştırmak gerek.
 
nt2a ile gitar kaydı yapmaya çalışıp saatleri boşa harcayıp amfidekine yakın güçlü bir drive tonu kaydedememiştik fasttrackpro idi sanırım ses kartı da.Sorunu o kafayla anlayamayıp boşverip line out kaydetmiştik....araya mic preamp koymak şart mı idi ya da birşeyi yanlış mı yapmıştık bilmiyorum.Bilgisi olan varsa arada ben de faydalanırdım aslında :D
 
Geri
Üst