ps3 vs. xbox 360

C

coyfe

eskiden olsa düşünmeden playstation alırdım ama okuduklarıma göre her ikisinin oyun desteği eşdeğer nitelikte. hangisini almalıyım?
 
PS3:

Kendine özel çıkan oyunları çok çok iyi: God of War 3 (çıkacak), Uncharted 1-2, Killzone, Little Big Planet, Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5 (çıkacak), Resistance 1-2 vs...

Ayrıca optik ses girişinden direk dolby digital ses sistemini bağlayabilirsin, Blu Ray filmlerini oynatabilirsin, Wi-fi'sinden kablosuz net'e bağlanıp, arkadaşlarında online oyun oynayabilirsin, PSstore'den demo, yama tarzı bir sürü şey indirebilirsin. PSN'e kayıt olmak ücretsiz.

Uluslar arası garantide cabası. Birde PS3'te korsan oyun yok, orjinal oyun var sadece. Ama gittigidiyor, shopto.net gibi yerlerden D&R vs... tarzı yerlerden daha ucuza alabilirsin.

Xbox 360:

Kendine çıkan özel oyunlar güzel: Halo serisi, Gears of War 1-2, Forza Motorspor 2-3 vs...

Optik ses çıkışı yok, aparatı ayrı satılıyor. Blu Ray desteklemiyor, wi-fi'si yok, aparatı ayrı satılıyor ve 80-90 dolar gibi uöuk bir fiyattan satılıyor. Xbox Live servisi süper. Sırf bu servis için Xbox 360 alanlar var ama servise kayıt olmak ücretli. 1-3-12 aylık farklı fiyatlardan paketleri satılıyor.

Ayrıca makinanın havasız, dar bir yere koyarsan makina ısınıyor ve 3K veriyor. Tamiri kolay, aldığın yere götürebilirsin. Hatta makinayı alırken bazı yerler 50-60 TL daha fazla ücret alıp 1 sene sana garanti veriyor: böylece 3K ve e74 hatalarını 1 sene boyunca ücretsiz tamir ediyorlar.

Xbox 360 ülkemize resmi olarak geldi ama garanti olayı muamma ve çok pahalı. Ama sen, Xbox 360 alacağım dersen Atik elektronik gibi yerler Arcade Pack'inin 450 TL'den falan satıyor. Üstelik Xbox 360'da orjinal oyun derdi yok. Makinaya fw yaptırısan, korsan oyun kullanabilirsin. Ama korsan oyun kullanırsan da Xbox Live özelliğini kullandığın zaman makinan ban yer ve bir daha online oyun oynayamazsın. :)

........

Benim bildiklerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
bence xbox almalısın oyunları ucuz grafik kalitesi ps3 den daha iyi, kötü yanı ısınırsa 3k vermesi ama 3 4 saat oynayıp 30 dk dinnendirirsen hiçbir problem çıkmaz mutlu mesut geçnirsiniz :D bide yeni oyunlar çıktıkca konsola versiyon yükletmen gerekiyo yılda 1 kere oda 30 tl cvarı tutmakta ama deger 100 tl ps3 oyununa verinceye kadar 5 tl xbox oyununa verirsin daha fazla oyun oynama şansın olur ve daha kalitekli oyunlar olur
 
Anlama kıtlığı bu olsa gerek :D:D Komedi resmen...

"sinmara" haklısın ama Ps3' te artık 100 tl oyunlar kalmadı 3-4 aydan beri güzel yöntemler var artık.

Grafik olarak Ps3 daha iyi. Her ne olursa olsun soğutucu gerekiyor, bu konuda "JFB" ye katılıyorum.
 
Shopto gibi bir nimet var, yemişim TR de ki fiyatlarını. Adamlar %100 kar ile satarken, aynı oyunu Shopto dan 80 TL'ye alabiliyorsun . Olmadı, 1-2 ay bekliyorsun, yarı yarıya düşüyor fiyatlar.
 
Geri
Üst