Ucuz amfi mi ? pc mi ?

Ben elektro gitara yeni başlıyorum ibanez rg370dx buldum ikinci el temiz bir gitar onu almak istiyorum lakin alırsam fazla param kalmıycak elektro gitarı bir süre bilgisayara bağlayarak kullansam evde (zaten kursta yada okulda amfi mevcut) daha sonra bir amfi alsam nasıl olur
yada küçük amfiler var cep amfisi falan deniyor onlardanmı alsam
Yorumlarınızı bekliyorum
şimdiden Teşekkürler
 
Dostum 150-160 Tl civarina 2. el Roland Micro Cube bulabilirsen al derim. Pc'de baglanti nasil oluyor bilmiyorum ama ses karti falan istiyor ekstra sanirim. O da ayni para tutar en kotu 100 TL tutar.
 
Bilgisayar için ses kartı alman lazım. Uğraştırır kafan karışabilir hiç girme o işe.

150TL civarı;

> Marshall MG15CDR
> Roland Cube 15X

alabilirsin. Tabi bir dolu amfi önerilebilir ama içlerinde en iyi fiyat/performans olanlar bunlardır. Ben senelerce MG15CDR kullandım mesela.

Son olarak; RG350 gitar alıcam demişsin sanırım bu mesajı yazarken unuttum hangi modeldi. İlk başlarken floyd-rose köprülü gitardan uzak dur. Sabit köprü ile başlaman senin adına daha sağlıklı olacaktır, zira akort problemi gitardan soğutabilir.

Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
AykanKK demiş ki:
Bilgisayar için ses kartı alman lazım. Uğraştırır kafan karışabilir hiç girme o işe.

150TL civarı;

> Marshall MG15CDR
> Roland Cube 15X

alabilirsin. Tabi bir dolu amfi önerilebilir ama içlerinde en iyi fiyat/performans olanlar bunlardır. Ben senelerce MG15CDR kullandım mesela.

Son olarak; RG350 gitar alıcam demişsin sanırım bu mesajı yazarken unuttum hangi modeldi. İlk başlarken floyd-rose köprülü gitardan uzak dur. Sabit köprü ile başlaman senin adına daha sağlıklı olacaktır, zira akort problemi gitardan soğutabilir.

Kolay gelsin...

Rg 370 dx floyd-rose insallah akort problemim olmaz
 
Dostum o zaman bir sure pc ye bagli kullan paran olunca da amfi alirsin. Paran yokken nasil tavsiye bekliyorsun ? Cep amfisi alacagina pc ye ses karti al ileride paran olunca da amfi alirsin.
 
Benimde şöyle bi önerim var sıradan bi ses kartın varsa ucuz yollu bi prosesör alıp onunla bir süre idare edebilirsin hem istediğin tonu yaratabilir ve ritim üzerine çalıp metronomunu geliştirirsin hemde 60-70 lira gibi bi masrafla kurtulmuş olursun.
 
GTR 3 adında amfi simulatör programı var gitarı bilgisayara bağlayıp kullanmak için.bilgisayarını kasmayacak en uygun program bu.Seni şimdilik idare edebilir.
 
Peki ben de birşey sormak istiyorum, iyi bir transistörlü ya da lambalı amfi almaya maddi durumum şu sıralar yetmiyor alabileceğim şey Ibanez TBX serisinden ya da Marshall MG gibi bir şey olacak, onun yerien Pocket Pod ya da Pod 2.0 alsam ne olur? Artıları eksileri nelerdir?
 
Sanirim sen sifir olarak almayi dusunuyorsun amfiyi. Bu tarz amfilerde hic bir zaman drive ve clean tatmin etmez. Ben amfinin ciplak drive'indan tatmin oluyorum diyenler de fazla takmiyorlardir ne caldiklarini. Ust duzey amfiler disinda iyi ton verecek cihaz yok. Istersen processor alabilirsin. el ile ayar yaparsin ayakla ton degistiremezsin fasulye serisinde. Geriye kalani sana yeter. Pc ye baglayip kulakliktan ya da hoparlorlerden ses alirsin tamam iste.

Ben de ciplak halde Marshall VS serisi kullanirken hic keyif almiyordum. Hep duz clean/drive sound baska bir sey yok. Fazla ton skalasi yok. Mecburen processor almistim. Bu pod serisi benim kullandigimdan daha iyidir tabi.. Ben kulustur digitech kullaniyordum ve isi bilmedigim donemlerde efektlere hayranlik duyarken gitar konusunda cok ilerleme kaydedince nefret etmistim aletin oyuncak gorunumu ve berbat ton yapisindan:) Yine de ciplak halinden iyidir amfinin yani... Oyle bir sey al pc ne tak bak keyfine.
 
Ya ben anlayacağınız gibi esasında çok kararsızım, hatta kocaman bir konum da var Amfi Tavsiyesi diye forumda, bir sürü seçenek değerlendirdim, hatta ilk başlarda iyi bir şeyler alabileceğim için Tech21 TM30'u filan bile değerlendirmeye aldım (her ne kadar bulunmasa da), fakat sonradan dediğim gibi bütçemi daraltmak zorunda kaldım ve dediğim gibi Marshall Mg15Fx ya da Ibanez Tbx30 ayarında bir şey alabileceğim ancak ve evet sıfır olacak. Esasında daralan bütçe ile birlikte kullanım alanım da değişti, müstakil evimden bir başka şehirdeki apartman dairesine çıkacağım için 15 watt'lık bir amfiyi bile randımanlı kullanamayacağım artık. O yüzden Pocket Pod acaba o dediğim amfilerden iyi bir seçenek mi olur diye de düşünmüyorum değil, sizce nasıl olur? (amfi ile birlikte kullanmak için değil yani amfi yerine.)
 
Cok var bu sekil gitar calanlar. Amfinin ciplak tonlari da dandik oldugu icin amfi alsan yine efektor ihtiyacin dogacak. Bir de sifir olarak o aletlere verdigin paranin yarisini unut satmak istedigin zaman. direk %50 deger kaybediyorlar ilk aldigin andan itibaren. Amfi piyasasi tam oluculerin cenneti :) Al tak kulaklik bak keyfine ya bosver. Ton yazarsin ugrasirsin uzerinde kafa yorarsin. Pocket Pod yerine daha ugras verdirici bir sey al ekranli vs. uzerinde kafa yorarsin. Onu da alabilirsen 2. el , deneyerek al. hangi sehirdesin bilmiyorum fakat Istanbul'daysan muzik magazalarinda vs. 2. el urunler cok olur onlarin arasindan bulabilirsin. Fasulye podlar kolay kolay bozulmaz ayak temasi olmadigi icin.
 
Pod 2.0 alabilirim o zaman Pocket Pod yerine (gerçi o da şu anda temin edilemiyor gibi) Peki şunu sorayım o zaman, diyelim ki çıplak tonu ile pek tatmin olmayacağım, nispeten vasat denilebilecek Marshall Mg ya da Ibanez TBX'lerden bir şey aldım, öte yandan delay, flanger vesaire efekte de çok meraklı değilim, fakaat Metal Muff gibi bir distortion pedalı alacağım (ki eq. vesaire sanırım iyi bir şey o pedal), o zaman ne olur sizce benim durumum? Anahtar nokta, efekte düşkün biri olmamam ve pod'u da alacaksam amfi-kabin simülasyonu için alacak olmam, teşekkürler :)
 
Yeni başlayanlara RP50 tarzı ufak prosesörler önerilmelidir. Ufak çaplı amfilerden alacağın overdrive bir süre sonra sıkmaya başlar.Prosesör alarak bu sayede efect nedir nasıl kullanılır gibi konulara daha erken adapte olabilmeyi sağlar.

Rp50 veya o tarz zoom un pedalları taş çatlasa 30-100 TL arası rahat alınır. Normal bilgisayara bağlanan 2+1 yada 5+1 gibi ses sistemlerinede rahatça bağlanıp güzel tonlar alınabiliyor. Gitara yeni başlıyacak adamın aklı zaten karışıktır birde o amfi şu amfi diye kafasını allak bullak etmeyin.

Abicim sen bütün paranı istediğin gitara yatır sonra git Digitech RP50 al max 50 TL ye alırsın. Canını çok sıkma amfiden daha çok hoşuna gidecek.
 
Pocket Pod'un ekranı var, Pocket Pod Express ile karıştırdınız muhtemelen. :)

Ayrıca Pod 2.0 ın Pocket Pod a göre bir artısı yok, tabii ağırlığı artı olarak görmüyorsanız. :D
 
Geri
Üst