Ses kartı ile ilgili bir kaç soru...

Sevgili arkadaşlar merhaba. Uzun süredir gitar çalmaktayım ama kayıt işlerine il defa girişeceğim. İlk adımımı attım ve MXL 770 condenser mikrofon (Shockmount dahil) ve SE metal pop-filtre aldım. İnternet araştırmalarımda kayıt ve yorumlar olarak en çok bu mikrofonu beğendim. Tok ve sıcak bir sesi var. Şimdi sıra ses kartında. Kafam bir hayli karışık. Gitar için giriş, phantom güç, aynı zamanda klavye de çaldığım için midi giriş çıkışları (Orgumun midi dışında normal rca outları da var) aradığım özellikler arasında. Gelelim sorularıma:


1. Aklımda bi kaç kart var, sizce hangisi? Ya da başka tavsiyeleriniz varsa...


a) Edirol UA-4FX

http://www.roland.com/products/en/UA-4FX/

b) Alesis iO|2

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7753&gid=2172

c) M-Audio Fast Track Pro

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3063&gid=658


2. Sanırım benim pc'deki Creative X-Fi ses kartı cortladı. Evi taşıdığımdan beri iğrenç bir ses alıyorum 5+1den. Sök-tak, driver sil-yükle bir türlü düzeltemedim. Zaten Creative ses kartı-Creative 5+1 ikilisinden istediğim performansı da müzikal açıdan alamıyorum. Sormak istediğim alıcağım bu kayıt arabirimi aynı zamanda tüm uygulamalar için çalışacak bir ses kartı mıdır? Yani bununla ki yanına M-Audio referans monitörler de almak istiyorum müzik dinleyip film izleyebilir miyim?

3. Referans monitörler için favorim de M-Audio AV-40. Siz ne dersiniz?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5775&gid=823


Şimdiden cevap ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür eder, saygılar ve sevgilerimi sunarım...
 
Merhaba,

1)Hocam öncelikle ses kartı olarak M-Audio Fast Track Pro veya Line 6 Toneport/Pod Studio UX1 yada UX2 serisi bir ses kartı işini bir hayli görür gibi.

2)Bu ses kartları bütün uygulamalarda kullanılabilir...

3)Referans monitörü konusunu zamanında bende çok araştırdım Behringer ms-20 olabilir alternatif ama bütçeni tam bilmediğimden başka bir alternatif sunamayacağım.M-Audio'nun BX serileri çok ünlü bir seridir, kalitelidirde ama AV serisini bilemeyeceğim...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.

1) Fast Track Pro'nun preamfilerinden pek menunu kalmayanlar var gördüğüm kadarıyla ama hala favorilerimden. UX2 de ilgimi çekiyor.

2) En çok merak ettiğim soruydu. Çok rahatladım, sağolun...

3) BX5A'nın çok övüldüğünü biliyorum, ama AV40 ile arasında neredeyse iki katına eş değer bir fiyat farkı var. Yine de param yeterse BX serisi almak isterim ama ollmazsa AV40'ın yorumları iyi gibi dış kaynaklı sitelerde. Behringer'i de bir araştırayım.

Tekrardan çok sağolun cevabınız ve ayrdımalrınız için...
 
selamlar.

oncelikle ux1 ux2 serisini tavsiye etmem . neden ?

çünkü pod xt , ux serisi ve bu ses kartları bence mikrofonlamak üzerine ve gerçek sound kaydetmek adına uretilmemişler.gitarı inputtan takıp , headphones dan duydupunuz tonu aynen kaydeder.
avantajlımıdır ?
evey harişka bence . yıllarca pod xt kulladnım ve kulaklıkta duymakl istediğim soundu yaparak kayıt yaptım sonuç olarak gitar mix mastering aşamasında bize zaman kaybettirdi.
ama gel gelelim ki siz condenser mikrofon almıssınız ve amfi mikrofonlayacaksınız. yani simulasyon kullanmayacaksınız.
eğer piyasada bulabilirseniz m-audio nun firewire410 unu tavsiye ederim. veyahut fast track pro. presonus un da güzel kartları var.

eğer bilgisayarınızda firewire girişi varsa tereddütsüz firewire tercih edin derim.
alesis ve edirolden daha umutlu olduğumu da eklemek isterim.


nedendir bilmem her evde bir 5.1 vardır :)
herkes bi donem kullanıyor :)
referans monitorlerini tabii kullanabilirsiniz günlükl ihtiyaclarınız için. ancak tavsiyem kayıt dısı işlerinizde günlük hayatta farklı bi ses sistemi kullanmanız.

dikaltimi bir nokta çekti,
sizin creative ses kartınız bozukmudur acaba?
çünkü oyleyse kayıt dısında bütün işleriniz için varsa onboard bi ses kartı , yoksa da, yeni alacağınız cillop ses kartını kullanacaksınız. yine tavsiye olarak kişisel işler için 25 30 tl ye idareten pci bi ses kartı kullanın. yeni aldığınız seti kayıtlara harcayın derim..

iyi kayıtlar .
software falan konusunda yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden öm yollayabilirsiniz.
 
Geri
Üst