Death (chuck Schuldiner) Setup :p

Chuck Schuldiner 1967-2001 R.I.P. yüreğimizde..
Death 1984 - 2001 iliklerimizde...
bukadar ayrıntı yeter sanırım:D şimdi :D belki yorumlarla biyerlere varabilirz

death tonu almam gerekior ve almalıyım inşallah alıcağım :D

bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

tonda biraz pitch ve echo var gibi gelior bana ama bilemiorm bi yardımcı olun :D oylayalm herkez bilgisini döksün ortaya:)
 
Rahmetlinin bi röportajını biliyorum. Bana Dimarzio X2N li bir gitar ve Marshall bir amfi verin size Death tonunu çıkarayım diyordu.
Amfinin modeli de geçiyor muydu hatırlamıyorum :(
 
Amfi büyük ihtimal JCM900'dür. Tam hatırlamıyorum modelinin ismini aklımda kalan oydu. Ama çok yakın, benzer ton için boss mt-2 yada metal muff distortion pedalı, orta kaliteli bir gitar, seymour duncan SH-13 yada dimarzio X2N manyetik tavsiye ederim. :)
 
Chuck Schuldiner setup'ı kayıtlarda her zaman JCM800 kullanır diye bilinir ama durum aslında tam tersidir. Chuck sadece gruba Paul Masvidal ve Sean Reinert'in geldiği Human turnesinden itibaren canlıda JCM800 kullanmıştır. Üzerinde herhangi bir modifikasyon olmaksızın bunlarla çalmıştır. Efekt olarak da bazı sololar veya interlude'umsu partlarda chorus kullanılmıştır. Hatta çoğunun düşündüğünün aksine Without Judgement'taki tap bölümü delay değil çift gitardır mesela =)

Ha Chuck uzun süre kayıtlarda unique bir markanın combo amfisini kullandı. Chorus'larını bile oradan alığı söylenir, en temiz bilgiyi tabi ki albümlerin engineer'larından başka kimse bilemez ama benim araştırdığım gerçekler bunlar. Amfi de şu şekilde;

http://cgi.ebay.com/Gallien-Krueger...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414cae67da

Bu Chuck Setup'ı hakkında bildiğim şeylerdir. Ha o ton nasıl elde edilir o başka mesele. Bende onun tonuna epey yakın bir ton mevcut. POD XT'ten alıyorum. Aslında klasik bir tonal bakış açısı ama orta bir mid yüksek bir tiz ve orta ile yüksek arası bir bas olarak nitelendirebilir ve minimum miktarda reverb ile bu tonu yakaladığımı söyleyebilirim. Lead tonlarda da evet chorus kullanmaya çalışıyorum.
 
Chuck'ın Setup'ı şöyle:

Custom BC Rich Stealth (Dimarzio X2N),Marshall Valvestate Serisi Head,Marshall 4X12 Kabin,BBE Sonic Maximizer,Digitech DSP Effect Unit,Ferman Power Conditioner..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
x2n ve bc rich stealth olduğunu biliormda geri kalan hakında bilgi sormuştum

philosopher dostm bukadar kesin konuşmuşsun nerden vardın bu bilgiye desem :p
ama üste bi arkadaş demiş
metal zone metal muff demiş onlarla alınabilecek bir ton deil dostm ancak 10 w lık amfide 15 w lık amfide öle bi ses yakalarsın oda sesler biribirne girdiği için anlaşılmadğnıdan öle gelir sna
bende jackson kevin bond mesa dual var aldırın bana bu tonu :D deniz arkadaşm xt tonunu dinleme gibi bi şansım varmı? msn fln varmı?
 
http://www.emptywords.org/MetalCrusadevol1no2.htm

sayfanın en altında tüm elemanların stüdyo ve konserlerde kullandığı ekipmanlara ulaşabilirsin..

kevin bond'taki Iommi manyetiğin karakteristik özelliklerini pek bilemiyorum ancak daha önce kullanıp soundunu pek beğenememiş biri olarak öncelikle köprüye bi X2N manyetik takıp denemende fayda var..mesa dual'la birlikte aşağı yukarı yakın bi ton alman mümkün diye düşünüyüyorum..
 
Bir roportajında eğer istediğiniz tonu alamıyorsanız efekt aletlerine para dökmeyin önce amfinizi değiştirin diyordu burdan yola çıkarak soundunun en önemli etkenlerinden biri marshall vs100h diye düşünüyorum birkaç modeli var bu vs100h lerin hangisi olduğunu bulmak için dynamo konserinin görüntüleri dikkatli izlenmelidir.
 
Ampli olarak Valvestate 8100 kullaniyordu yanlis hatirlamiyorsam, onun disinda baska birsey kullaniyor muydu hatirlamiyorum da, MT2 falan kesinlikle kullanmiyordu, drive'i direk ampliden aliyordu diye hatirliyorum. Ton zaten eski valvestate modellerini andiriyor bayagi.
 
death tonu için bence mesa pek iyi gitmez :) her zaman trash olsun death olsun marshall tonlarını daha çok beğenmişimdir. mesa çıktı mertlik bozuldu :) işin içine mesa girdiğinde sanki herşey core tadında yaşanıyormuş gibi. jcm800 veya 900 + booster ile bu tona yaklaşılır diye düşünüyorum. vs100 de güzel bir amfi. hatta en uzun süre kullandığım amfi diyebilirim. sağlam bir destekle ev ortamında jcm 800ü aratmaz.
 
o değil de bu adam hem tapping hem delay nasıl yapıyor ya? nasıl beyinler var bu adamlarda anlamıyorum ki nasıl tutturuyorsun sen o ritmi hele ki canlı çalarken.Adam şarkıyı söylerken solo atıyor sen nasıl bir robotsun,organizmasın...
 
10 senedir kullandığım washburn x10 marka stok manyetikli 200 tl ye aldıgım dandik gitarımı metalzone ile marshall 15 dfx e girerek baya benzer ton alıyorum.Fakat şunu söyleyim yeni aldıgım ltd ec 500 emg 81 li gitarımla yanına yaklaşamıyorum.aktif manyetikle olcak iş değil onu bilin.
 
Chuck'ın çok çok büyük bir hayranıyım. Ancak tekniği bir yana, tonunun öyle çok ulaşılamaz olmadığını düşünüyorum. halilpazarlama'nın da dediği gibi Mesa gitmez tonuna. Kendisi de bir röportajında Avt kullandığını söylemişti. Yanlış hatırlamıyorsam Headbang'de okumuştum. Onun dışında setup'ında da BBE Maximizer var diye biliyorum. İyi bir delay pedalı ve de high output (X2N demiş zaten herkes) bir manyetikle çok çok benzer bir ton alabilirsin.
 
x2n + valvestate 8100 + bbe maximizer + ts9 kullanıyor orda sıkıntı yok artık aynı ton ve ekipmana sahibim artık çok uzun süredirde death çalıştığım için tekniğini kavramış vaziyetteyim. fakat mesa gayet yakın gidiyor size bir örnek atıcam youtubeda valvestate e en yakın ton bu var sanırsam kendim kullandığım için biliyorum valvestatei.

 
Ne kadar konuyla alakasız olsa da söylemeden geçmek istemedim, eğer ki The Jester Race ve Whoracle albümlerindeki In Flames gitar tonlarını almak isterseniz hafif gaini arttırılmış bir şekilde valvestate 8100'ün clean kanalına düzgünce ayarlanmış bir Boss HM-2 girebilirsiniz, contour'u da tamamen kökleyin, CUK oluyor direkt.
 
Geri
Üst