Guitar Rig... En sonunda gitaristler icin reason

Native Instruments cok iyi bir soft-hardware ile karsimizda. Pre-amp, sans-amp, prossesor vs. emekli olacaklar gibi gözüküyor. Programla birlikte midi kontrol pedali da geliyor. Yani canli performansla bile kullan. Demolari dinledim müthis. Siparis ettim. Biraz kullandiktan sonra daha fazla bilgi vermeye calisirim.

allcomps.jpg
 
Cenk, pedal MIDI pedali degil. Aslinda bildigimiz gitar pedallarina fonksiyonel olarak cok benziyor. Gitarini bu pedala bagliyorsun, pedalin cikislarini da yine sound card'inin girislerine bagliyorsun. Dogrudan gitarla bilgisayar arasinda ses arabirimi islevi gormuyor kisaca. Canli performansta kullanabilmen icin de o canli performansa bilgisayarini da goturmen lazim :D

Fakat gercekten muhtesem ses yetenekleri var gibi gorunuyor. Bu arada elinizde Native Instruments'in baska bir urunu varsa (yasal olarak tabi :D ) Guitar Rig'i % 20 indirimle alabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi isteyenler asagidaki linki istismar edebilirler:

http://www.nativeinstruments.de/index.php?guitarrig_us
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Laptop sahibi olanlar icin olmayacak birsey degil. Tabi o isin biraz abarti olan kismi. Midi kontrol pedali derken midi interface demek istememistim zaten. Burada bu tarz guitar pedallarina öyle dendigi icin yazmistim.
Senin bu konuya aciklik getirdigin iyi olmus. Yanlis anlamalar olabilirdi. :)

Kerem
 
Mükemmel bir yazılıma benziyor ama göründüğü kadar başarılı mı acaba? Bu kadar çok işlemi real-time ve aynı kalitede yapabilecek bir yazılım mı ki bu? Veya bunu cpu'larımız kaldırabilecek mi?
 
Kaldırıyor arkadaşlar.128 bufferda 3 tane guitar rig açabiliyorum çok başım ağrımadan.Tabii bu eklediğiniz modül sayısına göre değişiyor.O nedenle endişe etmeyin, satın almaya gerçekten değecek bir plugin keza pedalıyla harikalar yaratmak mümkün. ;)
 
Bu kadar plugin'den gecince E2E latency ne kadar olur acep? Benim Amplitube'u live amacla kullanmak gibi sapik dusuncelerim vardi ama NI asmis resmen :)
 
Benim hosuma giden unsurlardan biri de o zaten :) + controller da cok hos. Ancak Sonar'da Cubase'de falan plugin latency compansation var, NI Guitarrig'e ne yapmis bu hususta? Virtual Rack'e 4-5 katman dizince kasilmayalim..Benim merak ettigim olay o :D
 
Delay compensation kullanmaya gerek yok çünkü alette delay yok.Şimdi cubasede plugin informationda baktım guitar rig için görünen delay 0.Zaten stand alone haldeyken gecikme hissetmiyorsun.
 
evet ben bu şeyi denedim. athlon xp 2000+ işlemci ile sblive kx asio sürücüleri beraber, 5.33ms latency ile gayet rahat kullanılabiliyor(kesinlikle hissedilmiyor diyebilirim). 2.66ms de de çalışıyor ama arada çıtırdadığını falan duydum. özellikle clean tonları devrim yaratabilecek nitelikte. bilindiği gibi amplitube un clean ses yetenekleri fazla sınırlı. daha önce revalver kullanmış olanlarınız var ise, arabirimi onunkine benziyor. ama sesi gerçekten müthiş. dandirik bir efekt pedalı yerine 500€ verilip bir laptop ile beraber şahana bir biçimde kullanılabilir düşüncesindeyim. fiyatını hakettiğini düşünüyorum şu an. gerçi bunu ölçmek biçmek bana düşer mi bilemem. neyse.
 
Bunu biliyorum iyi software ne diyeyim :) Ama Amplitube bunun yaptıklarının aynısını 3 deck te yapıyor. Ben çok memnunum Amplitube den. Yukarıdaki NI ye sahip olanlara hayırlı olsun.
 
Geri
Üst