Guitar Rig... En sonunda gitaristler icin reason

Mert,

Forumda latency diye bir arama yaptır.

Reason 3.0 için Windows sistem gereksinimleri;

Windows

Intel Pentium III 300 MHz or better
256 MB RAM
2 GB free hard disk space
CD-ROM drive
Windows XP/2000 or later
256 color monitor / 800x600 pixels resolution or better
16-bit windows compatible audio card, preferably with DirectX or ASIO drivers
MIDI Interface and MIDI keyboard recommended
 
Programın demosunu indirip denedim. Süper bir program gerçekten bu programdaki gibi kompleks bir yapıyı processore sıkıştrmak neredeyse imkansız. Ancak şunu gördüm bu biraz beni rahatsız etti :

Programı 5ms gibi bir latency de çaldım. Sesteki gecikme insan kulağının algılayamayacağı kadar belirsizdi. Yani rahat rahat real time çalabiliyorsunuz. Ancaakk çok çok hızlı çaldığınız da sanki program size yetişemiyor gibi. Sanki notalar boğuklaşıp birbirine giriyor gibi. Netliği kayboluyor. Bir nevi notaları o kadar hızlı çalıyorsunuzki programdaki kulakla algınlamıyan latency açığa çıkıyor gibi bilmiyorum belki ben yanılıyorum ama bana öyle geldi. Shred için falan bana pek uygun gelmedi. Ama rock, blues için biçilmiş kaftan. Cleanler harika.

Sadece evde çalıyorsanız süper program ama yinede gerçek fiziki bir cihaza tercih etmek zor gibi geldi bana.
 
İlginçtir, Audigy'm ile ASIO Full duplex seçtiğimde latency zaten 27ms falan, ayrıca ses çok kötüydü.

Ben de Podxt'yi usb'den bağlayıp, ses kartı olarak podxt'yi, driver olarak da ASIO Podxt'yi seçtim.
Gitarı pod'a girdim, programdan da "send clean guitar"ı seçip "guitar monitoring level"ı da "0" yapıp, guitar rig'i açtım. Aksi takdirde hem POD'da açık olan presetin işlenmiş sesi hem de guitar rig'in işlediği ses birlikte gelecekti.

Neyse guitar rig'den güzel sesler almaya başlayınca, biraz kurcaladım.
En başta amfi modelleri çok az.
Onun dışında kalan parçalar da gayet başarılı. Özellikle envelope tarzı birimleri, dilediğiniz diğer bir modülatör'ün dilediğiniz parametresine atayabilmeniz (assign) çok süper bir detay. Geleneksel anlamda gitar çalmak için vasat bir program olsa da efektleri öğrenmek ve ileri düzey setup kurulmak istendiğinde ne yapınca nasıl bir sonuç alınacağını öğrenmek açısından belki de en faydalı program.

Splitter sayesinde 2 amfi aynı anda çalabilmek, iki amfiyide sağ-sol pan'layıp, ne tür sonuçlar alınabileceğini görmek çok güzel bir deneyim.

Ama hala laptop'a yükleyip, canlı performansta kullanmayacağım bir program...
 
Bir de amfi/kabin/mikrofon/oda simülasyonlarının hepsini podxt bu programdan çok daha güzel yapıyor zero-latency ile.

Mümkün olsa, podxt'nin fxsend/return'ü olmuş olsa, pod'daki zincirde, amp/kabin/mic'den sonra guitar rig'de geri kalan efektleri kullanmak çok şahane olabilirdi. Ne yazık ki pod'un send/return'ü yok... Boss gt-8'in en kıskandığım yönü bu zaten :D
 
Başlığı açan arkadaş guitar rig in yeni versiyonundan bahsediyor..Siz eski versiyonu kullanmış olabilirsiniz arkadaşlar...Yeni versiyonda bi çok efect dahil edilmiş..Yeni versiyonunun adı Guitar Rig 2....Ayrıca Guitar Rig den iyi performans almak için asio driver olan bi ses kartı kulanmanızı öneririm..Creative Audigy olabilir...Bence de guitar rig çok güzel bi program..özellikle de yeni versiyonu çok daha iyi olmuş..pedal olması da çok harika bişey..wah pedalı bile var..Aşagıda guitar rig in sitesi var..incelemek isteyen arkadaşlar bakabilir..
http://www.nativeinstruments.de/index.php?id=guitarrig2_us
 
+1

Benimde yazdıklarım Guitar Rig 2 ydi. Bu arada RT player denedim. Guitar Rig den kat kat düşük bir program. Audigy I ses kartında 2 ms latency ile % 100 real time çaldım. Çok etkilendim. 6 MB lık küçük bir program ama kopardı beni. Yalnız gitarı direkt girmedim. :

Gitar-->DS1-PC RT Player şeklinde yaptım sonuç inanılmaz güzeldi. Bence fazla işlevden çok realtime daki gerçeklik önemli oldu benim için. Yinede Guitar Rig ile mukayese edip hakkını yemiyeyim. Guitar Rig i daha az inceledim. Ama dinamkilere vs verdiği cevaplar pek hoşuma gitmedi. Asio4All kullanıyorum. Guitar rig için gerekli latency ayarlarını da yapmıştım bu arada belirteyim ki kafada soru kalmasın. Bu arada rt palyer ı stand alone kullanabiliyorsunuz ayrıca amplitube programını vst plug-in olarak kendi içinden dahili bir programış gibi kullanabiliyorsunuz.

RT Player Linki : http://www.dsound1.com/products/rtp_en.htm
 
guitar rig

ben,m makinemde 1.73 ghz centrino ve 1 gb ram olan bir ıbm thinkpad.acba ben bunda guitar rigi ve amplitube yi rahatlıkla kullnabilirmiyim.ha bu arada ses kartımda m-audio audiophile 2496...
 
arkadaşlar çok uzun zamandır guitar rig + m-audio omnistudio ses kartı + nuendo 2.0 kullanıyorum kayıtlarda tek kelime ile muhteşem sonuçlar alıyorum ancak ses kartı seçimi cidden çok önemli program cpu yu cidden çok fazla kullanıyo :( ama yinede tonlar özellikle fx tonlar muhteşem...
 
Arkadaşlar, hepinizin yorumunu okudum.Ve belki de en uzun süredir Guitar Rig kullananlardan biri olarak(daha kimse adını bile duymamışken 1.0 versiyonuyla tanıştım), henüz kullanmamış olup, önyargılı bir biçimde yorum yapan arkadaşlara nazaran - belki biraz cürretkarca olacak ama - bu yazılım hakkında yorum yapma hakkını kendimde bulduğumu söylemek isterim.

GuitarRig oldukça gelişmiş ve tam profesyonel açıdan olmasa da, özellikle yarı-profesyonel anlamda eşsiz bir yazılımdır.Oldukça özgün efekt kombinasyonları oluşturmak son derece kolay.

Ancak su götürmez bir gerçeği de burada belirtmek isterim ki, bazı arkadaşarımızın dediği gibi GuitarRig clean ve hafif drive'lı tonlar için biçilmiş bir kaftandır.İşin bu yönünü kimse inkar etmesin.Ama gerçek anlamda dist. tonları için maalesef vasat veya en fazla orta halli bir yazılım olduğunu da üzülerek eklemem gerekiyor.

Eğer clean ve orta tonlu drive kullanıyorsanız, memnun kalmamanız içinaz sebep var.
Yok, ben sağlam distortion isterim diyorsanız, yazılımı ilah yapmanın da bir anlamı kesinlikle yok.
 
eyvallah Jeff_Loomis sağolasın ama centrino konusunda bende şupheliyim acab dicektim varmı bole centrinolu notebookta kullannan bunu???
 
Guitar Rig'in demosunu indirdim, bence cok iyi bi program. Doğal olarak gitarı bilgisayara bağlayınca dip gürültüsü çok oluyor, Noise Gaterla azaltılsada. Orjinal programın yanında gelen pedala direkt girildiği için orjinalinde bu problem daha az olabilir veya olmayabilir. Oyun direksiyonuma ait olan pedalları freeware olan Midi Yoke Sanal sürücüsü ve Mjoy isimli joystick midi simulatorü ile wahwah türü efektleri oyun direksiyonumun pedalları ile kontrol etmeyi başardım. 2 pedalada ayrı ayrı işlev yükleyebildim. 1 pedalla yetinmeyip oyun direksiyonunu atıl kapasiteden çıkartmak isteyenler için birebir. Bence 500$ a efektör almak daha mantıklı fakat cubase tarzı program kullanan profesyonel arladaşlarımız için iyi iş çıkartabilir bence.
 
mertmertmert demiş ki:
Arkadaşlar programı kullananlar bana yardımcı olabilirmi.Programı kullanırken ses cok ve gec gelyor.Benım blgısayarımınn ıslemcısınden mı kaynaklanıyor yoksa ayarları mı yapamadım yardım edersenız sewınırım.

www.asio4all.com 'dan "asio for all" sürücüsünü yükle (asio desteği olmayan bir ses kartına sağip olduğunu varsaydım).
 
arkadaşlar bu programı nasıl kullana bilirim lütven biri bana yardım etsin gitarı nasıl pc ye bağlamalıyım pedallamı. direk bağlasam olmazmı acaba bende efekt yada pedal yok çünkü ama prgramı kullanmak istiyorum
 
on_air demiş ki:
eyvallah Jeff_Loomis sağolasın ama centrino konusunda bende şupheliyim acab dicektim varmı bole centrinolu notebookta kullannan bunu???

Ben Centiro Duo Core 1.73 GHZ (2*1,73ghz = 3,46 ghz) çift çekirdek işlemcili 1 gb rami olan notebookumda guitar rig i M-Audio Fast Track USB ses kartı ile denedim. Desktopta aldığım sonuçla pek bi fark yoktu. Yani sadece real time gitar çalarken bi sorun yoktu... Ha mix falan yapmaya girişirsek ne olur bilemem :) onu henüz denemedim. Guitar Rig in lisanslı paketini türkiyede bulursam almayı düşünüyorum sahnede notebookla kullanım için. Şu anda da kullanmayı düşünüyorum ama takılınan nokta presetler arası geçişi çalarken nasıl yapacağım footswitch olmadan? Guitar Rig2 paketi içinde foot control panel geliyor bildiğim kadarı ile bu sorunu çözer fakat asıl sorun türkiyede nerde satılır bu alet? :D
 
arkadaşlar bu programı kullanabilmek için ses kartı olması şartmı yoksa onboard ses kartıylada kullanılabilirmi?
ziraa ben korkunç bi cızırtıdan başka bi ton elde edemedimde :D help meeee!!!
 
Geri
Üst