Guitar Rig... En sonunda gitaristler icin reason

su an elimde creative ses kartı var 5+1 filan olması lazım tam hatırlamıorm m-audio firewire alana kadar da idare edecek=).
2 gb ram ve 4 çekirdek işlemciyle çalışmaktayım.

belki pek tarzınız degildir ama;

www.myspace.com/obstinacy

adresinden iki şarkımızı dinleyip yorumlarınızı almak isterim.davullar drum kit from hell gitarlar ise guitar rig ile kaydedilmiştir.
 
Merhaba arkadaşlar

Laptopımda Guitar Rig kullanıyorum. Ses çok iyi, gecikme falan yok ama şöyle bir problemim var. Guitar Rig açıkken windowsta başka hiç bir programdan ses alamıyorum. Aynı şekilde herhangi bir ses programı(mesela winamp) açıkken de Guitar Rig ses vermiyor. Guitar Rig de ses çıkışını asio dan directx e getirince problem yok, ama gecikme var doğal olarak. Aynı problem Amplitube da da var.

Dell Inspiron 1520
2ghz işlemci, 2 gb ram
Sigmatel bilmem ne ses kartı

Vista SP1
Guitar Rig 3.2 + Asio.

Aynı problem realtek li masaüstü bilgisayarımda da var.
Yardımlarınızı esirgemeyin :)
Teşekkürler
 
Merhabalar,
Benim guitar rig 3 hakkında bir sorum var. Complete Editionda yanında controller verilmekte bir tane. Bende bu sebepten PC olmadan kullanabildiğimizi düşündüm ama paketin içinde adaptör yok diye okudum. Şimdi biz bunu PC olmadan da kullanabiliyormuyuz ?!
 
arkadaşlar dün Edirol UA-25EX ses kartı aldım geldim kurdum pc me guitar rigi açıp hiç bi problem olmadan çaldım..sabah pc yi açtığımda guitar rig den hiçbir şeklide ses alamadım hala alamıyorum herşeyi denedim..sample rate 96000 gözüküyor ve asio dayken onu değiştiremiyorum..ama dün akşam 41000 deydi ve rahat rahat çalıyodum..sizce nedeni ne olabilir ?
 
arkadaşlar dün Edirol UA-25EX ses kartı aldım geldim kurdum pc me guitar rigi açıp hiç bi problem olmadan çaldım..sabah pc yi açtığımda guitar rig den hiçbir şeklide ses alamadım hala alamıyorum herşeyi denedim..sample rate 96000 gözüküyor ve asio dayken onu değiştiremiyorum..ama dün akşam 41000 deydi ve rahat rahat çalıyodum..sizce nedeni ne olabilir ?

Kullanma kılavuzunda sound edit veya kayıt için 48000, sadece dinlemek için standart kullanacaksanız 44.1 yapın diyor.
Sample ratei 48000 yapıp denedin mi?
Arka paneldeki advanced driver on konumunda mı?
Hi-Z açık mı?
(mutlaka yapmışsındır ama) Gitarı Input 2'den mi giriyorsun?

Bu arada aldığın latency değeri nedir? Ben de yeni aldım edirolu 3 ms'ye kadar düşürdüm. Bir yerlerde 0 ms latency veriyor diye okumuştum ama nasıl yapmışlar henüz çözemedim. Kurcalama aşamasındayım.

GR3 beni kesmedi, yok mu bunun daha gelişmişi diyen arkadaşlara Revalver MKII ye bir göz atın derim.
 
arkadaşlar programla yaptığınız kayıtları mp3 formatına çevirmek için ne kullanıyorsunuz? bir iki programla denedim, biri çevirdildiğini iddia ettiği halde 9 mb lık bi kaydı 900 byte a çevirdi, haliyle ses falan yok, bir diğer program 900 kb boyutunda çevirdi, ancak sadece cızırtı olarak. programda benim bulamadığım bir yerde mp3 olarak kayıt seçeneği var mı?
 
eğer elinde varsa cooledit pro gibi bir programda dosyayı açıp save as deyip alttaki seçeneklerden mp3 ü seçip kaydedbilirsin.
 
merhabalar. guitar rig programın kullanmakla ilgili bikaç sorum olacak yardım ederseniz sevinirim.

2.00GHz işlemci , 3.00GB ram olan bi dizüstü bilgisayarım var programı bunda kullanmak istiyorum ses kartım da standart fabrikadan gelen ses kartı. daha önceden programı masa üstü bilgisayar da kullandım 5+1 ses sistemiyle ama dizüstün de bir sorun olurmu karar veremiyorum. ben programı amfi gibi degil de prosesör gibi kullanmak istiyorum yanı bilgisayarda ki ses bana yetmicek ve ses sistemine ihtiyacım var bunun içinde 15watt lık elektro gitar amfim var. yani kısacası derdim gitarı bilgisayara baglayıp, bilgisayarı da amfi ye baglayıp, programı prosesör olarak kullanmak. şimdi gecelim sorularıma;

1. bu işten verim alabilir miyim? normal ses sistemine mi baglamalıyım yoksa.
2. bilgisayara herhangi bi zararı olur mu anakart ın yanması gibi (bilgisayarım bu işi kaldırabilir mi? )
3. ses kartı almalı mıyım? ve gerekliyse ne alınmalı?
 
Ben guitar rig programını yıllardır kullanırım, ilk versiyonundan beri. Öyle ki anfimi satma sebebim olmuştur bu program:) En son eski laptobumda Guitar rig 4 ün sesleri çok net değil arada saçma sapan sesler alıyordum fakat işlemciye çok yüklendiğini farkettim. Guitar rig3 de bu kadar yüklenmiyordu hiç.

Sonra başka bir laptopa yükleyerek denedim Core 2 Duo işlemci 2 Ghz 2MB Cache Bellek ve 2 GB ram var üzerinde. Ses kartı da onboard (iyi bi ses kartlı laptop görmedim). Asio4All 2.9 kullanıyorum (O da sürekli güncelleniyor).

Sonuç olarak gayet güzel soundlar alıyorum (ses sistemim logitech x-530), gecikme diye bişey sözkonusu bile degil. dip gürültü sıfır, abzürt sesler yok, sesler çok temiz. Asio 48000' khz de ve latency compensation "son seviyede", asio buffer 512 de. Bunlar ayarlarda etki ediyor baya.

Teknoloji ilerledikçe ve bu tür porgramlar oldukça kullanımının yaygınlaşacağı kanaatindeyim, adamlar yapmış canavar gibi tonlar alıyorum laptopla bile. Simüle etmişler herşeyi sana soundu seçmek kalıyor sadece. Benim gibi ev kullanıcıları için biçilmiş kaftan. Bazıları çıkıp analop digital farkı diyecektir ama sonuçta analog ürünlerden ekmek kazanan ciddi bi sektör de olduğu aşikar. Tavsiyem ev kullanıcısıysanız gidipte anfiye prosessore pedala vs. para vermeyin. İnanın 10 watlık anfiden ve pedaldan çok daha iyi sesler çıkıyor bu programdan.

@cegilmez, gitarı laptoba ordanda anfiye bağlamanın pek bir zararı olmayacağı düşüncesindeyim. Sonuçta laptoba giren sadece bir input olacak, laptobun çıkışına ister bişey bağlama ister 100 wattlık anfi bağla, laptobun inputuna anfiyi sokmadğın sürece sorun olmaz diye düşünüyorum...

Saygılar...
 
slm millet ben gitar rig 3 ve gitar fx box indirdim ama ikisini de çalıştıraMıorm laptopta windows 7 kullanıorm lütfen bana yardımcı olun :( şimdiden teşekkürler :)) :cry:
 
asio 4 all diye bir driver var programı yüklemeden önce bunu yüklmelisin.. zaten programı yüklerken ilerde browse ve bi kutucuk çıkacak.. program files'da asio 4 all seçip tamam demen gerekir.. her ses kartıyla çalışmaz çünkü.. bir de rig açıkken diğer medya oynatıcılarını ( winamp media player hatta youtube gibi siteler açıksa bunları bile,gitar pro vb..) açsanız da ses alamazsınız.. mümkün değil yani.. o yüzden ben bi yandan mp3 player'ımı ses sistemime bağlayıp pc'yi sadece rig için kullanıyorum.. sorusu olan varsa özelden msj atabilirler.. cevaplarım..
 
Geri
Üst