Crate Amfiler..

Deliturko 1350 dolara almıştım ekim ya da kasımdı yanlış hatırlamıyorsam. Gitar faktörü de var elbet SL1 ile kaydettim ama emin ol diğer gitarımla da çok başarılı sonuçlar alıyorum. SL1 ağaç ve gövde yapısı itibariyle biraz gaini düşük - sustaini fazla (Tam tersi olması lazım ama enteresandır böyle oluyor) sound çıkartıyor. PS4 ile çalarken aldığım sound için SL1 de iken drive ı arttırmam gerekiyor. Ve çok bariz fark oluyor iki gitar arasında. SL1 de solo soundu inanılmaz güzel geliyor. PS4 de ise ritmler daha bir hoş oluyor.
Nocturnal eyvallah sağol.
Hastasıyım Dimmu'nun :)
 
SiLeNoZ demiş ki:
BV50H yanlış bilmiyorsam ufak bir headdi boyut olarak. Onunla beraber de 1X12 lik bir kolon vardı diye biliyorum. Soundunu pek bilmiyorum bir ara bu başlıkta da bahsi geçen BV50H i sahibinden.com da görmüştüm ama deneme fırsatı bulamadım.

Cakewalker istediğin zaman gelip deneyebilirsin.
Crate, Nocturnal_Supremecy nin de dediği gibi gayet sert bir soundu var. İstersen gelip inceleyebilirsin. Küçükyalıdayım.

Al sana hiç dokunulmamış bir kayıt. Sm58 mikrofon ve Focusrite Microphone preamplisi ile. Çok çeşitli tonlar elde edebiliyorsun.

Crate BV60H Kayıt

Saygılar...


Silenoz sağol dostum, ben leventteyim biraz uzağım sana ama küçükyalı tarafına gidecek olursam önceden haber veririm sana. :p

Aslında benim asıl merak ettiğim mid sesleri seven biri için ne kadar uygun olduğu.Yani midlerin her zaman düşük tutulduğu bay area tarzı metallica,megadet,testament gibi tonlarda kusursuz olduğuna eminim acaba "gitarist müziği" diye tabir ettiğimiz solo ağırlıklı çalınan tarza ne kadar uygundur? :?:
 
Midlerinden gayet memnunum. Aslında bu alet Marty Friedman Signature serisinden bir anfi. Yüksek midli soundları pek sevmesem de istediğin karakterde ton bulabilirsin sanırım. High low mid potanslarındaki en ufak bir hareket direk soundu değiştiriyor. Çok hassas yapmışlar ve gayet geniş bir opsiyonun var. Kayıt yapıp yollarım sana ufak bir solomsu birşey. Bol midli vs. Ama genel olarak mixin içinde dinlemek farklı, tek kanal yapılmış kayıdı dinlemek farklı hele hele o soundu burda duymak çok farklı. Yolun düşecek olursa özel mesaj atarsın ayarlarız görüşürüz. Bir hatırlatma da ekleyim. Anfinin en büyük eksisi OD soundu hiç yok :) Ya high gain ya da clean çalıcaksın :) Yani arada açayım da bi de jimi çalayım dersen bir adet stompbox alıp onu kullanırsın :)
 
Arkadaşlar şunu söyleyeyim...

Ben de Crate Vintage 3112 modeli kullanıyorum
Filipinlerden 500 küsür dolara almıştım. Aldığımda İstanbul Zuhal fiyatı 1000 dolardı. Neyse..
Şunu öğrendim ki Lambalı amfiler adı üstünde "lambalı" üniteler.

En babaları pre-amp için
6CG7 / 6FQ7 Types
6DJ8 / 6922 / ECC88 Types
6EU7 Types
6SL7 Types
6SN7 Types
7199 Types
12AT7 / ECC81 Types
12AU7 / 5814 / 5963 / ECC82 Types
12AV7 / 5965 Types
12AX7 / 7025 / ECC83 Types
12AY7 Types
12BH7 Types
12DW7 / 7247 Types
EF86 Types

Power amp içinse;
2A3 Types
300B Types
6550 Types
6L6 / 5881 / KT66 Types
6V6 Types
7027 Types
7591 Types
7868 Types
EL34 / 6CA7 Types
EL84 / 6BQ5 Types
KT88 Types

Ha bunu da marka marıka üreten fabrikalar !

Pre için 12ax7 ... power içinse el84 çok kullanılır..
Ne enterasındır ki bu tüpleri Sovyet teknolojisi ile üreten demir perde ülkeler hala üretir ve amerikalılara ve İngilizlere hatta Almanlara satar. Marshall, Fender, Crate, mesa Boogie aynı marka tüpleri kullanır. "Sovtek"

Ne ilginç di mi. Tüplü amfi diye yırtınan biz zavallı gitaristler için...

Ben tüpleri mi Tesla marka tüpler ile değiştirdim. Seyreyleyin sesi.. Tabi tübe sesi destekleyip veren marka amfilerin devrelerini hiç ama hiç de yadsımamak lazım !!

Bu iş böyle maalesef.. ! Amfi alırsın Tüplü olur.. Tübü bile inceleme konusu !! Tez olayı tribi vessselam..

Ha Crate mi..?

Çok baba amfi !!
 
Geri
Üst