Crate Amfiler..

arkadaşlar Crate in Red Voodoo veya Blue Voodoo veya farklı bir lambalı amfisini önerirmisiniz..? çünkü daha önce Digitech processör kullandım ve sürekli kilitlenme oluyordu, servis USA daki gerilimin 130V olduğunu ve 230V olarak ayarlanan cihazların Türkiyede sağlıklı çalışmadığını söyledi.. yani kısaca "made in USA" bir cihaz alırsam (ampli) bana sorun,arıza çıkartır mı..? + Crate bir ampli olarak nasıldır kaliteli mi.? Fender ile kıyaslanabilir mi, güzel mi.? lütfen yardım edin..
 
Eğer aldığın amfinin güç trafosunda 220 ya da 230 için bir sarım varsa gül gibi çalışır hiçbir sorun olmaz, yok eğer trafo sadece 110V (amerikada 130 değil 110 V gerilim) primer sarımına sahipse ya dönüştürücü bir trafo alıcaksın ki wattına göre büyük bişey olablir bu amfiyle beraber taşıman güç olabilir ya da trafoyu baştan sardıracaksın ki bu da hiç kolay değil uygun spesifikasyonları bilmen gerek trafonun, bu tip trafoların sekonderinde flamanlar için falan ayrı bir sarım oluyor. Yani alet sadece 110V'luk ise biraz külfetli olabilir.
 
Crate Red Voodoo'yu tam bilmiyorum ama Blue Voodoo 2pre+3 power olmak üzere 5 lambalı bir alet vintage bir alet bana sorarsan,çok ahım şahım bişey değil,Bence ilk önce lambalı analog bir preamp almalısın,ADA MP-1 ve Mp-2 80's en vazgeçilmez aletlerinden bence ve ilk midi cont. preamp ve 3 lambalı olan modifiyesi P.Gilbert için tasarlanmış modeli daha sonradan kit olarak satın alınıp takılabiliyor bu 3 lamda kiti(standart olanlar 2x12AX7) ve bana sorarsan hala modern sayılabilecek bir vintage alet
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sağolun yaw.. scot ampli 230v çıkışlı avrupa standardında.. fakat benim sormak istediğim yani lambalı (digitech 2120VGS) processorum gibi voltaj sorunu çıkartır mı..?
yücel yani sen : "bi power amp. al ona da bir tube preamp ile girersen kaliteli vintage bir amp. elde edersin" demek mi istiyorsun.
Ben de max. vintage olmasa da biraz ucuza bulduğum bir Crate blue voodoo lambalı ampli. alınabilecek birşey mi diye sorsam..?
 
Vodoo'lari calmadim; bende bir tane Crate Vintage Club 30 var, Vox AC30'ye benzettikleri model, guzel tonlari var ama cok agir. Iyi tonlari yuksek sesle aliyor insan, o yuzden POD 2'ye gectikten sonra pek kullanmiyorum :)
 
ufukman demiş ki:
sağolun yaw.. scot ampli 230v çıkışlı avrupa standardında.. fakat benim sormak istediğim yani lambalı (digitech 2120VGS) processorum gibi voltaj sorunu çıkartır mı..?
yücel yani sen : "bi power amp. al ona da bir tube preamp ile girersen kaliteli vintage bir amp. elde edersin" demek mi istiyorsun.
Ben de max. vintage olmasa da biraz ucuza bulduğum bir Crate blue voodoo lambalı ampli. alınabilecek birşey mi diye sorsam..?

Benim Söylemek istedigim;eger kısıtlı bir bütçe varsa bu kıstasın ne oldugunu bilmiyorum ama , kötü sayılmayacak transistörlü bir ampliyi power olarak kullanıp iyi bir preampla kullanman kısıtlı bir bütçede tercih sebebi olmalı sonra zamanla eğer düşünüyorsanki rack şeklinde devam ederim dersen power amplide VHT2150'ler pekçok ünlünün kalitesinden dolayı tercih sebebi bir rack power amp.Arayada koyacagın modulasyon için ve sesi renklendirmek için kullanacağın Eq. ve processor falan olabilir,onlarda bence sonra değerlendirilmesi gerek...
 
yücel sana katılıyorum ama yaygın olan inanış asıl kulağa hoş gelen lamba tonunun power amfi katında olduğu preamfi katındaki distortion'ın çok tatminkar olmadığı yönünde ama tabii ki bunlar subjektif konular aslında... bir de playmaker'ın dediği gibi sesi açmak gerekiyor istenilen sıcak tonlar için ya da dummy load kullanacaksın o da lamba ömürlerinden yiyor amfi sağlığı için iyi değil diye biliyorum.
 
geçenlerde iki-üç saat denedim, crate bluevoodoo BV 50head ve BV 60

sana diyeceğim şu ki;
herkez bi kafadan yazıyor,adam gibi bir preamp al diye.......ama bu öyle kolay birşey değil!!!!!! bi kere iyi preamp türkiyede pek bulamıyosun, iki; hadi bi tane buldun onunla çalıştıracağın iyi bir power amp lazım ve bunu türkiyede bulmak çok zor. Power amp almak için minumum 50 watt bişey bulacan, örneğin mesa fifty/fifty veya2/90,bunlar zaten 1000 dolar!!!!! üç; bide speaker yani kolonlar alıcan....minumum 500 dolarda o....

evet harbiden ada mp1 vs çok iyi. rocktron(ki ben şu an rocktron preamp kullanıyorum) bence çok daha iyi, marshall jmp1 bahsetmeye değmez. ama eğer mesaboogie düşünürsen hiç düşünme setup oluşturmaya başla!!!!!!!!!!! örneğin bi ara mesa v-twin kullandım ve o günler benim için çok güzeldi.

şimdi gelelim bu konuyla crate'in alakasına; diyelim ki bir preamp aldın- mutlaka bi de power amp alman gerekecek. Peki ne tip lamba seçeceksin...hiçbiri6L6 gibi olmaz di mi. Öyleyse crate Blue Voodoo serisi amfilerin powerını kullanabilirsin demek. çünkü crate blue voodoolar 5881 yani 6L6 türevi power lambalar kullanıyor.

yani sen bu amfiyi alır ve tonundan memnun kalmasan bile (ki tonları inan marshall TSL100, (DÜZELTME)30. yıl özel yapım serisi 100 watt(1600dolar),ve diğer bir çok amfiden daha iyi) ileride bir preamp alarak crate'e bağlayabilirsin. ayrıca speakerda zaten var....süper......

bu amfilerin tonları ve kalitesi gerçekten iyi(bv50 ve 60 için konuşuyorum). bir preampiye illa gerek duyacağını sanmıyorum. bu kalitede ve bu soundda amfiler çok pahalı ve crate hem ucuz hem iyi...

karşılaşabileceğin sorunlara gelince; 1-reverb'i beğenmeyebilirsin, ben hiç beğenmedim 2-amfide fan yok yani alırsan arkasını duvara pek yanaştırma aletin içi çok ısınmasın. Bu arada fan olmamasını pek önemseme çünkü fan lambalı amfiler için çok gerekli ancak pahalı aletlerde oluyor. Marshalllar bu yüzden pek bozuluyormuş ama crate'e bişey olucağını sanmıyorum

kısacası çok iyi bir alternatif.....özellikle modern soundlar için
 
:)
bi de şu voltaj meselesi,
hiçbirşey olmaz sorun yaşamazsın. çünkü avrupada da 220 kullanılıyo ve adamlar aslında 220lik amfileri avrupa için yapıyo, yani işi sağlama alıyorlar. sorun türkiyede ki voltajın sürekli düşüp artması.....bu buzdolaplarınıda, televizyonuda ve bütün marka amfileri mutlaka etkiliyor ama naapcan işte
 
Mahcem abinin yapıştırdığı bir link vardı buralarda bir yerde, yabancı bir forumdan bir topic, başlığı recordin heavy distorted guitars diye. Onu okuyun, ve lambalı bir ampliden canavar tonunu almak nekadar zor görün :) Pain in the ass.

Evinde kayıt yapıyorsan lambalı bir ampli ile drive kaydetmeyi unut. Ya bir speaker isolation box a, yada odanı yalıtmaya ihtiyacın var. Bar ortamındada alan çok büyük olmadıkça ihtiyacınca kökliyemezsin 50 watt üzeri class A çalışan bir ampliyi, class a/b olucak ampli düşük wattage lı olacak, bide speakerlar vintage 30 lar gibi düşük ratingli olacakki, insanları öldürmeden düzgün ton alıcan.

Bendede Marshall TSL100 ve 1960 cabin var. Ömrümde sadece bir kez güzel ton çıktı bu aletten, ondada evde değildim, bimlemkaç hektarlık kadıköy anadolu lisesinde prova yapıyorduk, ondada polis çağırmış komşular bırakmak zorunda kaldık çalışmayı :) Bu arada marshall'ın 100. yıl serisinin olduğunu sanmıyorum, 1904 den beri faliyet veren bir firma değil marshall :p

Tahminimce sahibinden.com da gördüğün blue vodoo, sahibinin belirttiği gibi 90 küsür watt değil, 50 watt, 1x12 lik de bir kabini var. Bu ampli ufaklığından dolayı ton alması nisbeten daha kolay bir ampli. Bence gidip denemelisin.

Unutmayın, o kayıtlarda dinlediğimiz canavar tonlar sırf power section'un drive'ından kaynaklanmıyor, speaker'in da belli bir volümde etkisini gösterip, amp simulatör/speaker simulatör diye adlandırdığımız aletlerin yarattığı farkı yaratmasından kaynaklanıyor. Onun için popwer attenuator fln da işe yaramıyor, vede kötü yanı, bahsettiğim forumda yazılanlara göre celestion30 ların yüksek volüm altındaki ömürleri 4 saat :)
 
evet skatheist bahsettiğim ampl. o sahibinden com da gördüğüm.. 450€ istiyor aynı ampli. zuhal müzikte 1000$ dediler.
açıklamalarınız için sağolun. celestion30 ların high-vol da ömrü 4saat..? ne anlamda söyledin bunu anlamadım.. yanıyormu.? şişiyo mu.? benim merak ettiğim aynı pre-power katına sahip amplilerde yani bu Crate için pre 2x 12AX7A ve power 3x 6L6GC tubes var aynı özelliklerde bi marshall veya fender den ne kadar farklı bir karakterde olabilir ki..?
skatheist yine dene gör diyeceksin ama.. ;) uzun süredir gitar çalamıyorum ve oturup uzun süre lamba amplileri karşılaştırmam lazım..
 
Evet yaklaşık 1 senelik bir başlık bu ama ben forumu kirletmiyim diyerekten sorumu soruyorum.

Crate blue voodoo bv50h den kabiniyle birlikte 2 tane buldum.Kafaların biri stüdyoda kullanılmış biraz yıpranmış bi vaziyette(bunu henüz denemedim) :?:

Diğeri daha sağlam gözüktü gözüme, deneme fırsatım da oldu, beğendim..Ancak hasta da kalmadım çünkü reverb'ünü pek tutmadım ve drive'ı beklediğimden çok daha sertti.Ben bu amfiyi analog bir drive pedalı ile(henüz tam olarak belirlemedim) kullanmayı düşünüyorum. :idea:


Sizlere soracağım bu amfiyi deneyenler, kullananlar varsa aranızda,hatta diğer blue voodoo modelleri de olabilir.Hangi tarz çaldığınızı, setup'ınızı, amfi hakkındaki yorumlarınızı da katarak benimlen paylaşabilirmisiniz?
Bildiğim kadarıyla Silenoz'da var üst model bir blue voodoo,başka kimlerde var? :p
 
off bi crate head+marshall 4*12 cabineti kullanıyom arasıra muhteşem .. tam death tonu cayır cayır kuvvetli bi distortionu var pedal felan isemiyo..
 
BV50H yanlış bilmiyorsam ufak bir headdi boyut olarak. Onunla beraber de 1X12 lik bir kolon vardı diye biliyorum. Soundunu pek bilmiyorum bir ara bu başlıkta da bahsi geçen BV50H i sahibinden.com da görmüştüm ama deneme fırsatı bulamadım.

Cakewalker istediğin zaman gelip deneyebilirsin.
Crate, Nocturnal_Supremecy nin de dediği gibi gayet sert bir soundu var. İstersen gelip inceleyebilirsin. Küçükyalıdayım.

Al sana hiç dokunulmamış bir kayıt. Sm58 mikrofon ve Focusrite Microphone preamplisi ile. Çok çeşitli tonlar elde edebiliyorsun.

Crate BV60H Kayıt

Saygılar...
 
Kayıt kalitesi çok iyi değil ne yazık ki. Dip gürültüsü var ve ortam pek müsait değildi. Yakında daha güzel birşeyler yapıp asarım buraya da.
 
Geri
Üst