vokal yaparken yaşadığım birsorun

merhaba yeni vokal yapmaya başladım.Youtube daki warm up egzersizleriyle sesimi geliştirmeye calısıyorum ancak kayıt yaptıktan sonra gördüğüm bi sorunu belirtmek istiyorum sanki burnum tıkalıymış gibi sesim bu kayıttan mı yoksa teknik bir hata mı yapıyorum ?
 
Çıkamadığın notalarda kafa sesi kullanıyorsan (falsetto dur kendileri) burnun tıkalıymış gibi bir ton alabilirsin. Bunun için şarkıları 1 not alttan söylemeyi dene yine deam ediyorsa bir yarımlk daha kalınlaştır öyle dene bakalım.
 
sesinin tam çıkış yerini bulamadığındada bu sorunla karşılaşabilirsin kalın notalarda... youtube şan eğitimi için fazla yararlı bişey değil :S
 
evde tek başına şan tekniği çalışmak kesinlikle ama kesinlikle yanlış bir hareket.
yanında seni dinleyerek yönlendirebilecek biri olmalı.
dediğin gibi kendin söylerken ne yaptığını anlayamazsın ve yanlış bir teknik oturtursan ondan kurtulman çok zor olur. hatta bu sesine zararbile verebilir.
en değerli enstrüman 3bin 4bin dolarlık gitarlar anfiler pedallar değil insanın gırtlağıdır. bir gitar bozulduğunda tamirciye götürüp yaptırabilir yada atıp yenisini alabilirsin. ancak insanın sağlığının bozulması bu kadar kolay düzeltilemiyebilir!
 
Geri
Üst