Ateri Projesi?

Merhaba arkadaşlar. Bugün okulda arkadaşlar arasında konuşurken ateri muhabbeti açıldı. Sevdiğimiz geçtiğimiz heyecanlı bölümleri birbirimize anlattık falan gaza geldik eski günleri hatırladık, neyse geyik bölümünü geçeyim konuya giriyim.
Günümüzde PS3'lerde 80Gb harddiskler var. Düşündük ve Ateri'ye neden 256Mb'lık dandik bir flash bellek yardımıyla dünyadaki bütün ateri oyunlarını atıp doyasıya oynamak... Peki bu devreyi normal bir ateriye takıp çalıştırma imkanımız varmıdır acaba? Yoksa devrelerle falan baştan kendimiz yapabilirmiyiz böyle büyük kapasiteli bir ateri? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Teşekkürler :)
 
Yapılması olası, hatta kolaydır bile diyebilirim.

İşe bir Snes klonu ile başlayabilirsin, zira kopya oyunu en çok bulunan ve de modifikasyonu en kolay konsollardan birisidir. Ayrıca her oyun satan elektronikçide konsol ve oyunları bulunur.

İşe bir konsol ve bir adet oyun kartuşu alarak başla. Kartuşun soket yapısını incele, tahminimce bellek modülleri sökülüp bir hafıza kartı okuyucu takılabilir.

Fakat bu noktada işin içine yazılımlar girecek, zira bugünkü hafıza yapısı eskisine göre inanılmaz biçimde ileride. Hafıza kartının öncelikle kartuş ardından da konsol tarafından okunması için yazılımsal modifiyeler gerekecektir çok büyük ihtimalle.

İşin kolayına kaçıp, bugünlerde cep boyutuna indirgenmiş 1000 in 1 atari sistemlerinden de satınalabilirsin 25 lira gibi bir meblağ ödeyerek, ki kesinlikle bu yolu izlemeni öneririm :) . Astarı yüzünden kallavi miktarda pahalıya gelecek öteki türlü (harcanan konsollar, hafıza kartları ve katuşları şöyle bir gözünün önüne getir :) ).
 
Ateri değil de Atari şeklinde aratırsan birçok bilgi bulabilirsin. Ha arkadaşlarınla devrelerle Atari yapabilir misin, sanmıyorum, zaten gerek de yok. Olay sadece devre değil bu işin işletim sistemi, input output olayları, driverları falan birsürü yazılım geliştirmeniz gerekir.

Neyse konu o değil, Atari oyunları oynamak istiyorsan Atari emülatörü indirip oyunları bilgisayarında emüle ederek oynayabilirsin.

Şurdan; http://www.emulator-zone.com/doc.php/a2600/ bakabilirsin. Bende vardı bundan, 2 günde bi joystick kırardım, kıra kıra tamir etmeyi de öğrenmiştim tabi.
 
Geri
Üst